Saturday, August 20, 2011

Tahukah Korang? #2

Entri lepas - Tahukah Korang? #1
1. Tahukah korang bila korang makan terlebih banyak ketika berbuka, anda akan jadi seorang tonggek yang susah hendak berjalan selepas itu?

2. Tahukah korang perempuan dibolehkan untuk memakai kanta lekap berwarna, tetapi diharamkan bagi lelaki? (Sumber: Ustaz Azhar Idrus)

3. Tahukah korang semenjak skuter aku dibeli pada April 2010, aku baru saje membasuhnya dua kali?

4. Tahukah korang orang yang senyap selepas kita approve di Facebook sebenarnya hendak lihat gambar kita saje?
P/S: Agak-agak korang, font apa yang sesuai untuk blog kita eh?



Comments
103 Comments

103 Kokokan Suci:

ღ p!nk veLvet ღ said...

baru tau ... yg no 3 :b

C i k P u t i h :) said...

no 5 tu aku tahu sangat ko tuju kat sape.HAHA :D

Robot | Sakti said...

pergghh..pedasssss..

el-janna said...

ngahhahah^^ toi la tu

budakayien :) said...

HAHA ! fine fine fine !

ayu jazari said...

ooooooooo..br tau..kehkeh~

Lynn said...

owkeyh done reading..xtawu..hahaha.. :D

Aisyah said...

uhhh...lama x masuk blog ko...
dh de segmen baru...best2...

ain hamiza said...

ooooooooooooo~~ begitu rupenye~~~

Nana Ichigo said...

oooo, baru tawuu.

iz said...

erkkkk....
benar juga point ko bg nih..

anis aneesa said...

errr...yg no.5 tu mcm terlebih pedas jerp.huhuhu..

Raden said...

tahu tak kau mnyebabkan aku stop buat keje skola kejap?

sherah said...

Unfollow skrg haha :P tahabes2 kau dgn point no 5 tu haha anti sgt ke apa

Syazwan Che Deraman said...

aku sangat sangat sokong nombor 5 tuh
sokong sangat sangat..
sokong gila doe.
sokonga gila babi.

aku pernah sekali je bersegmen.pastu dah tak buat segmen dah..sebab aku akui " kenyataan di atas "

heheh..
aku rasa font trebhucet kot sesuai.
eh..entah betol ke tak aku eja tu.

Shahbri said...

aku tak paham..

M.D said...

saya tahu aje. XD

M.D said...

bab yang contact lens tu baru tahu. XD

Alal Yaakub said...

ben ben ben ,spe yg terkena kat no.5 tu padan muka !

syuE said...

seb bek pmpuan leh pkai kaler2 ;p

H.J said...

font verdana ayeem

abyan khairi said...

no 1 : tahu la kot..

no 2 : haa.. x tau tu.. knp ye??

no 3 : baru tahu.. GILE!! haha

no 4 : ohh.. ha'ah la kan.. betul jgak tu..

no 5 : dulu join jugak segmen tu.. tp skrg abyan pun pikir mcm tu jugak..
tak suke la folo u folo back tu.. ntah ape2... paksaan betul bila diminta folo back.. grrr~

izwanie azieda said...

tahukan anda ? saya baru teringat dan terbayang blog anda. dan pabila buka nak singgah rupanya ada entri baru.

tahukan anda ? saya bosan. dan saya mula nak blogwalking sambil baca entri orang. hee.

tahukan anda ? saya suka baca blog yang punya font besar-besar dan tak perlu menterjemahkan bahasa generasi muda zaman sekarang. pelik. hahaha.

tahukan anda ? saya sengaja tulis komen panjang-panjang bagi penat si tuan blog ini nak baca (kalau baca la). dan sekaranga saya takda point dah. LOL

fiq. said...

ouh ! yang 1-4,,hahaha

fiq. said...

ouh ! yang 1-4,,hahaha

fiq. said...

ouh, yang 1-4,,hahaha

kotak bulat said...

yg no 5 tu rasanya ada btulnya...

peep said...

cube try font webdings or windings.. smart ntok blog ni :P

ABU said...

serius aku super duper paling like point Tahukah Korang yang ke 4 tu..
aku rasa ko kena hurikan dalam satu entry khas la ayeem..bru syok..cepat hurai!!! hahahaha

Lea IsNaw! said...

ooo..baru taw

Elyana Ahmad ツ said...

aku setuju gila yg no 5.dan yg lain2 aku br tahu.thanks.hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha kantoi ayeem pemalas basuh moto..eeee..haha

aku suke font verdana ;)

Wan85 said...

http://wanwidget.com/
macam dapat agak jer point yg no 5 tu, aku setuju juga, hehehe

hamzah ian said...

tahukah anda ada fb page benci segmen?

alia najiha said...

makan banyak lepas berbuka ta tonggek pun . :P

teciq said...

tahukah anda, aku tak tau nk komen ape..

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

sangat sokong yang no 5 tu..dah lama dah rasa benda tu mcm sgt tak besh and sindrom yang sangat2 tak sihat berlaku dikalangan blogger mcm suatu paksaan plak..lepas bce blog ayeem iq atrus beranikan diri buat enytry psl ni sbb sblm ni mcm takut jgk lah mengguris hati org lain kn

Alip Apai said...

series x tahu no2 tu. adoi habisla contact lense pink aku!!!

aku mcm tak kisah psal no5 tp ramai gila top blogger(dari aspek penulisan, bukan followers!) sgt2 bersetuju dgn statement ko. ianya membuatkan aku berfikir beberapa jenak.

hmmm. nanti aku kupaskan dlm blog mcm kupas kulit bawang.

meeranamera said...

hehe.. fakta nombo satu mcm takleh terime jer... wuwuwuuw

dLa Suri said...

dla plg tk suke yg segmen2 jadah tu. pastu buat syarat, nk join kene jd follower dlu, pastu kne letak header la, link blog die la. taktik nk dpt follower melimpah ruah. knon follower beribu2 tp entry mcm sampah

! Nurida Ardy said...

dulu aku ingt aku sorang je yg benci/ anti segmen...hahahahhahahaha..

IeyZa AzmIEy said...

sokong yg number 4... entah apa motif, add bagai tp bila approve jadi silent friends... isk isk isk. memang mintak remove tuh.

asfira aminuddin said...

Sekarang, suma pun aku baru tahu. guna font verdana. lebey kemas. :)

kura said...

yg nom 5 tu, ben mesti hangen. hahahaha

nina athiramisu said...

yg no.4 tu baru taw..

♥ MRS ZACKS ♥ said...

hahaha skrg baru ku thu :D

font yg sesuai, verdana or trebuchet kot. blog ayem ni font ape eh ?

nia.affina said...

haha. boleh tahan la ayeem ni kan :P

Teha Nur Fateha said...

no 4: tau! atau perkataan lain diorg tu jz nk stalk je sebenarnya..

no 5: hahaha! mcm tau je sape..tp berkesan jgk cara die tu.aku pernah msk sekali.byk gak dpt traffic dr segmen die..blogger2 baru mmg sk la kan.tp utk jgkamasa yg sekejap jela.kalau nk traffic tggi utk jgkamasa pnjg contohi la ayeem.buat entry yg bernas.ye x?hehe..

btw,aku mmg bnci dgn aktiviti u folow i, i follow u, u letak i, i letak u..

wannurfazrini said...

no 4 tu stalker letewww !

alepridz said...

haha segmen tu takleh blah....

Nana (phoged) said...

no 1- anda usha spa yg tonggek tue?? haha...

no 2- ooo..bru tahu bila baca kt sni

no 3- aper kata basuh tiap 2 taun skali plak.. nnt bley bgtau slps 2 taun akn dtg.. hihi

no 4- yer btol di c2

no 5- no komen lah!!

.diannorhayati. said...

hahahaha. part pasal skuter mmg tak bole bla :p

.diannorhayati. said...

hahahaha. part pasal skuter mmg tak bole bla :p

gadis melayu said...

yg no 2 tue baru tau.. sblom nie xtau.. huhu..

budaksetan said...

gua join segmen sekali je, tu pon sebab support membe!HAHA

adrinaqamarina said...

sejauh manakah kebenaraan komen mejah tu ayeem? hahah. nak search ah!

ABU said...

psttt.. maksud aku komen kat atas utk point no 5, bukan no 4..silap boss..:D

The Sharkox said...

ini siapa punya kerja yang dok start buat segmen2 ni?

Saddila said...

yeayyy suka no 5 . menyampahh benda alah tuu!

bighagenjo said...

haha! teruk ah kau, baru dua kali basuh, aku suka ah segmen ni.

visitme@FaTiN cOrNeR said...

baru 2 kali basuh..dasyat..

knp ya yg no 2 tu..

Aren Alin said...

terbaik bro.tapi nape semenjak dua menjak ni ramai sgt otai duk ketengahkan pasal permainan 'i follow u,u follow i' dari blogger baru?korang otai-otai ni nak basuh new blogger macam aku eehh? hehe..jap jap,aku x amalkan eh i follow u,u follow i ni.. :)

Syafiq Salim said...

yang no 5....
tahap gilerk babi aku sokong...kahkah !

gilerk trafik ! gilerk follower ! sampai rosak newbie dalam membina identiti di blog masing2...

komen atas ni pun dah byk blogger yg layan segmen tapi dah bersara..

there is no such a trafic berpanjang pada entri segmen...siesly, just 1 or 2 day only... :)

faiz said...

tp law approve orrgg tgk gaklaa yg mutual frenzz..kalau sikit bebenorr mmg org 2 nk tgk gambo kn??

hidayahjamal said...

font arial, wahaha, rilek la ayeem, cuci skuter kalau lap pon dah ok wat ;)

kalau strangers dok add kita approved pastu xkata apa ayooo, feel xbest

DaYaH JeLitA said...

woihh no 5 tuhhh benng bengg boom!! hahahak aku suka jer join segmen..dulu lerr...tp skang dah malas..huhu

aishah aziz said...

oo...br tau..huhu

Syahirah Suhaili said...

yang no4 tu memang betol..haha..apakah niat sebenar si pengeadd?? haha

Eyka said...

hahahaa..eyka double like no 5 weyy! seriusss hot yg 2...klass gituu kau kan? haha:P

#makin membara dlm dada laaa abam taff 2 wey! hahaha:P

Akulah Aqilah Itu said...

Suka yang last tu! Haha

Asyila Zainuddin said...

yg no 2 tu kenape ye? hmmm..

Faraa Eiman's said...

siot jep no 5 , haha

amy syahirah said...

ayeem !! point no.1 tu mcam btol la !!
point no 2 bru amy tau .
point no 3 , tak bleh blah ! bru bsuh 2 kli ? haha ! tergelak baca .
point no4 , yg ni xtau la plak . tpi yeke ?
point 5 : errrr .

Ratu Tak Cantik said...

WAHHHHH!! Setuju sangat yang last sekali...kureng sikit lah segmen2 ni..smeinggu 20 segmen dia buat~ pulak tuh syarat, letak banner blog dia (-_-") nampak sgt~

n yeah, benci juga follow you follow me, siap buat entri "pantang blogger" lagi~ kui3..

owh, saya pun newbie juga sebenarnya :)hehe..tp i worte to express not to impress jauh seklai untuk trafik~

Affan said...

kalau segmen gegar katil macam dalam blog pakrodi tu lak cane?

ko try verdana la, cam blog aku hehe

Chempaka Sari said...

sarcastik gila kau... huhu. Aku dulu pun selalu join segment. Dari situ aku dapat byk traffik, then semangat tulis entry. sekarang dah jarang masuk... bagi peluang kat orang baru. Biar lah mereka semangat sikit..

Chempaka Sari said...

kawan aku dah 3 tahun buat blog, cerita lah pasal artis sekalipun tapi sbb tak pernah join segment, blog beliau hambar walaupun penulisan beliau bagus juga.... sekarang baru2 terkial kial nak join segment.

Ayeem Jemain said...

chempaka butthurt detected. terlalu byk je blog yg naik tanpa segmen, sbb depa rajin berfikir utk buat entry yang mantap. entry mantap tu yg penting. nak jugak aku tgk blog yg naik sebab join segmen. mana mana? yg buat segmen je yg akan naik.

p/s: aku pun pernah join segmen sekali. tp rasa cegampang gila. nyesal.

Ayeem Jemain said...

chempaka buat entry artis? haha. entry camtu mmg lah takkan ada org nak baca. berfikir please utk buat entry 100% dpd otak sendiri. be creative, bukan main copy paste or seo.

DuniakuAbstrak said...

Ini Amaran

jgn kutuk segmen blogger sanjungan pujaan gua

gua pancung lu punya kote baru tau

wakaka

GergasiKecil said...

yang no 5 panjang sangat....malas aku nak baca....boleh?....

luqman said...

oooo..macam tu...byk yang tak tahu..haha

Puteri Iqa Izyan said...

FAKTA ^_^ =)

eh. aku suka font verdana sebab besar,bulat n senang nak baca =)

Ninie said...

ayeem akhirnya bersuara bg pihak i di point kelima. huhu cayalah. selamba jek tls cmtu. hihi oh btw asal mlm td i mimpi u. dayyum -..-

Wani said...

nombor 3 tu.
seriyes kahhh??
haha

nerves said...

tahukah anda babi tak bersegmen..harhar

ema サニ said...

saya baru taw psl lens tu..kalau non muslim xpe kan?

syAzAnA said...

sokong yang last!

anak abah said...

walopon saya newbie dalam dunia blogging nih, tapi tak tergerak pon hati utk join segmen seperti tuh. Maka, saya bersetuju 100% dengan fakta kelima anda.
Sekian!
^_^

NadiRah said...

xnk join segmen dh..huhu

IQ = Iez Qis said...

i like~~~ weeee~~

noorcahaya said...

saya suka bace entry tahukah korang ni :) buat la bnyak2 . hehehe

cheqhaizan said...

oooo :0 tau2

Namee Roslan said...

segment sihat susah nak jumpa. dan susah nk buat segment yg betul2 membantu orang. dari guna kan orang, baik kita belajar flash ke macam ayeem ni. orang suka, blog naik.

yang buat segment refering to number 5 tu....? ehmm, no comment. saya senyap. geheee.

Chempaka Sari said...

Ayeem, bukan blog aku yang buat cerita artis, blog kawan. Huhuhu.

saja nak butthurt lain sikit dari orang lain. Tengok kan kau dah reply komen aku, genius tak aku?

Red said...

yang last tu, ada tulis kbai yang tak leh blah :P

esul said...

dah makin berkambang otak bace segmen nih...haha

Faiz Tapit said...

buat segmen, kalau bukan setakat nak kejar trafik dan follower, apa lagi tujuan die? kah3

in your face, abang taff bajet nak tolong orang

Atika Aula said...

kena tetapkan matlamat berblogging kan..setuju jugak yang no 5 tu, asyik2 diorang join segmen..macam tak ada benda or input la dalam blog diorang tu, tapi followers banyak. pelik jugak kan macam tu..hmmm ~

fairuz said...

woii gua rase pernah komen entri ni. mane komen wa? kfine same ade gua bace je tak komen atau lu xapprove komen gua. haha. pegi matik segmennn!!

mynameismy said...

perghhh mesti ramai sentap bace yg last tu..;D

sarah honey said...

nak pinjam ayt ke4 nk wt status FB. hahaha

Mimi Suke Cupcakee said...

yg last tu sy setuju