Sunday, June 12, 2011

Lelaki Romantik

Biasa yang kita dengar, perempuan suka lelaki romantik. Jarang sekali dengar lelaki suka perempuan romantik. Adakah tak penting romantik itu bagi lelaki? Atau lelaki anggap memang semua perempuan romantik? Itu aku tak pasti, sebab aku gay. Korang percaya aku gay? Nescaya korang gila. Tapi yang aku nak cerita ni pasal romantik lelaki lah.

Dah ramai aku tengok orang tergila-gilakan Seth Tan dalam drama Nora Elena sampai munculnya adik Seth Tan, Ayeem Tan. Ngahaha. Katanya Seth Tan tu romantik gila. Aku pun tak tahu lah romantik macam mana sebab aku pun tak tengok drama tu sebenarnya. Huhu.

Tapi nampaknya memang perempuan betul-betul nak kan lelaki yang romantik. Pada aku, romantik pun banyak jenis. Aku tak tahu romantik macam mana yang perempuan nak ni. Personally, aku bukan lah seorang yang romantik macam dalam talibesen tu. Aku tak reti lah pulak nak bagi bunga apa bagai (padahal dating pun tak pernah haha). Nak ayat-ayat manis pun aku tak reti. Lagipun lama-lama boleh muntah jugak bini aku kalau asyik dok ulang ayat 'I Love You'.

Romantik aku jenis nakal. Aku suka usik-usik, then bila dia merajuk, aku pujuk balik. Lagi satu contoh, konon bila dah berumah tangga, bila isteri tengah masak, aku datang dari belakang, peluk dia, sambil ramas. Kejap, ramas kelapa, nak dapatkan santannya. Seriously, bukan berdouble meaning, memang aku ramas kelapa lah woi! Ish, lucah betul otak korang ni.

Romantik nakal lebih kurang camtu lah. Romantik dari segi perbuatan atau kata-kata yang nakal. Banyak lagi lah, tapi takkan nak cerita. Kang bakal bini aku baca blog ni, dia dah tahu dah apa aku nak buat. Tak seprais lah. Lagi satu, tak meluahkan kata-kata cinta tak bermakna aku tak sayang dia. Ada lelaki memang jenis tak reti nak ngayat ni. So, perempuan sekalian, boleh tak jawab soalan aku? Lelaki romantik camne yang korang nak? Apa yang korang expect dari si dia?

P/S: Permaisuriku, datanglah kau kepadaku. Ku tunggukan kedatangan mu. Bukan ku tak mahu mencari, tetapi aku malu. Kbai



Comments
70 Comments

70 Kokokan Suci:

hasyikin ismail said...

huh.. kalo yer pon xboleh nk jd romantik mcm my beloved seth tan tu, at least belajar la mcm mna nak bermulut manis,.. kdg2 laki nih ckp dgn girl korang mcm ckp dgn kwn jer.. xbertapis..please la... tapis la sikit k... dah la perempuan nih hati lembut, cepat trasa, kalo kami pujuk, da korang nak pujuk????

Izamir Ridzwan said...

heheh Ayeem Tan, aku pun tak romantik jugak.. masih ramaikah lelaki yg romantik seperti seth tan?? tak kot..

Pijisketch said...

sungguh shebai bersahaja entri nih.. hahahaha!!

cik rama-rama said...

alar...ayeem kalau dye x romntik pun tak pek lar, caring cukup lar...perempuan kan suke dihargai.. :)

auny aizie said...

romantik sgt mcm seth tan tu punn tak best jugak weii.

lembab pada aku la. HAHAAAA

lebih baik tak romantik tp pandai mengusik ecehcehh. baru bahagia rumah tangga !

♥ a Y e N g ♥ said...

ayemm tan tuu paling tak boleh bla.KAH KAH KAH*_____*

schaze zainn said...

suke romantik yang pandai memujuk..huahua. bg adiah ke. tak perlu mahal2 tapi bg wife die terharu dgn setiap tindakannya :D

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha~ seyezly sy pon suke yg romantik nakal2 gitu ... kalau doploh 4 jam nak ckp i love u bagai, mmg annoying gaq, haha~

AISHA INANI said...

gelinyerr la hai kalo wujud laki seromantik seth tan tuh.
aku rasa cukup sebulan satu rumah dengan org macam tuh aku togel takder bulu. keje meremang, gugur, meremang, gugur.


romantik sangat tak perlu kot for me. asal caring, responsible, sensitive sikit2 hal2 pompuan, protective, dah ler...

;)

Wani said...

nk jawap nk jawap!!

nk yg romantik sikit2 pon takpa, yg menghargai apa yg si Mrs tu buat,

cth: si Mrs ni masak, padahal before ni dia takda la pandai masak sgt, then si Mr pon makan..dalam ati si Mr *pergh!! awat tak sedap pon!* tapi si Mr tak cakap terus terang tak sedap, dia puji je Mrs sebab rajin masak untuk dia dan si Mr ni bg cadangan sikit2 apa yg patut di perbaiki...

haaa..itu contoh je..

and one more thing, perempuan suka kalau diri dia dihargai, if dia rasa dihargai oleh pasangan dia, itu pon dah kira loomentik woo.. =)

pink said...

Haha Hiii Ayeem Tan! :P

mUm_tAz said...

emm, nak pikir lu.. maklum la.. inesen.. tak paham..:D

intan said...

sy suke yg cool & suke melawak. k,bai :)

sharifahzakiah said...

hihi nak lelaki yg romantik tp bukanlaa yang suke ngayat, sbb nti kalo ngayat sangat, geli geleman laa pulekkk :P kihkih

♥NuR SyAFiQah♥ said...

ye ye i datang ni..meh sini..hehe

amy syahirah said...

eh2 . saya suka lelaki yg nakal tawww . ngengengeee

CikBulat said...

aku baca pun dah geli, weh. ko nak kaki aku x? haha. eh, jangan masuk blog aku. hahaha ! nanti kau hangin.

cik qiqilala said...

aku rase nak tampo kau dowh..

ok, bg aku..laki romantik bile die layan kite dan paham jiwa kite..

tu da cukup romantik dahhhhh.. heeee

CIK AYU ARIFFIN said...

aku suka jenis gila2...jenis masuk kepala..tp tiba2 dia wat kejutan yg aku xkan sangka..x ke sweet camtu

Siti Mashitah Saidin said...

ada jugak org bising.. katanya dlm dunia nih mana ada laki romantik cam seth tuh....

cita tuh apdaptasi dr novel.. so, imaginasi tuh agak la jugak....

Siti Mashitah Saidin said...

ada jugak org bising.. katanya dlm dunia nih mana ada laki romantik cam seth tuh....

cita tuh apdaptasi dr novel.. so, imaginasi tuh agak la jugak....

Faraa Eiman's said...

cyes doh aku ta tao na komen apa bout entry ko , haha xD

Faraa Eiman's said...

cyes doh aku ta tao na komen apa bout entry ko , haha xD

Wanybunny said...

Ayeem Tan ye? Nasib baik bukan Ayam Tin. Kah kah kah.

~syue~ said...

romantik yg saye nak mcm ayemm tan tuu !

hehehe, kbai :)

Anonymous said...

Hye ayeem tan. K bai haha

Faiz Tapit said...

ehem.. malulah nak cakap... <3

Mr.& Mrs Jue said...

kalo pompuan tue setaraf macam nora elena xpe jugak.tpi.....haha

tikin said...

haha..romantik yg nakal mengusik..yg tu best..=D

Raden said...

aku da ajak kapel..ko tanak..aku suke laki cam ko aa..leh geli geli je manjang. heaven tahu?

Aunty P :) said...

wow romantiknye ayeem ayam . I loike . tetibe ~

Jiha said...

encik ayeem...bila nak kawin???
hahahah,entah apa punya soalan dowh...

..awish.. said...

lelaki kena romntik.. brulah nmpak macho,,
cheh..haha

FarhanahAdzlan said...

pergh..romantik giler...cukup jerr la mcam tu..hahaha..^_^

Puan Besar Shag Yahaya said...

Hahaha :D Shag tak nak lelaki yg terlalu romantik macam Seth Tan. Menakutkan kalau tetiba dia dah tak ada. Kompem sedih tahap babun :P

eylavee said...

aku tanak pon laki romantik, semak aku . baik yang pandai buad kelakar dari yang romantik . semak weh semak! btw nice entri kbai! :P

ENCIK TIKUS said...

kau romantik ?

waklu!

Nur SyafiQaH ZulkiflY said...

nak lelaki sporting . romantik ramai sangat yang nak , boring . romantik tu agak boring and membazir duit. beli bunga la hape la, huhu

Kongsi Gelak said...

ish menyampah aku dengan lelaki romantik.

latest: jenis-jenis belog yang aku pangkah (http://kongsigelak.blogspot.com/2011/06/jenis-jenis-belog.html)

joyahbunga said...

romentik ke tak romentik kew janji jgn mati pucuk..hahahaha

larikkkkkk!!!!!^^

mushroom said...

aku pun romantik nakal gak haha

adrinaqamarina said...

part ps tu paling aku nak boldkan terus!


dulu aku suka orang romatik tapi bila tengok balik, lelaki romantik ni sensitif sangat. kang dua3 sensitif, susah pulak kan?


tapi aku suka lelaki romantik yang sempoi~!


boleh buat kawan tu.

:D

izz zara said...

suka lelaki nakal. kang asyik mengayat je, geli laa

EZAN IDMA said...

ayeemm malu ke? ghaagaga. cam tak pecaye je. wei tayah cite wei . bak kate fyn jamal. ''rahsia kita berdua'' haha

siti solihah said...

anda ckp..anda xmluahkn kata2 cinta..tp cmne nk tau yg anda cinta kn dia..?? dr segi prbuatn ke..??
prbuatn yg cmne ek..??
[wjh ingn tau]

Aujinz said...

aku pun suka gak datang dari curi curi dari belakang lepas tue tolong ramas......





Kelapa..

koh koh koh

athirahmazlan said...

awww! saye malu! :)

tieha ismail said...

alaaaa kdg2, bila lelaki caring pon pompuan akan nmpk yg laki tu romantik tau x...

laki nakal lagi best...baru ader uummpphh...

laki yg suka ckp berbisik sampai meremang bulu-bulu pon aisshhh tak payahlaa...geli laa...

SyazwanSarawak said...

aku rasa hang da cukup romantik plak.

hahaa. #okbye

kura said...

seth tan tu setan. Eh. haha

mai meowmeow said...

romenTIK ? perlu kehh ? tak kot

*jawapan budakbudak*

Anonymous said...

yucks!

Ujang9897 said...

org gay baca nie mesti jatuh cinta dkt kau dow...

serius..kau mmg sesuai utk gay..=)


*gua dh mcm seth tan

http://azfar9897.blogspot.com/2011/06/dari-gua-benci-kini-gua-suka.html

fairuz said...

hik3. suke suke :3

vampire's lovex said...

hahahaha..lelaki mcm seth tan tu,aku pon tak paham bnde la yg pmpuan dok suka sgt...mnyampah je aku tgk..haha..

fantasi je semua tu,dalam alam nyata,byk lelaki nakal je..cm ko la yam..kahkah

Miss Ieka said...

setiap kali tengok nora elena..aku akan mengantuk..

yaya_flanella said...

Asal ko suka buat aku ngilu hah? hahahdoyyy! XD



*weh laki suka perempuan romantik tak? hikhik

hamzah ian said...

faking romantik

Zulfahmi Abidin said...

kalau suro kemam kategori romantic tak eak?

Zulfahmi Abidin said...

kalau suro kemam kategori romantic tak eak?

Isteri Encek Bard said...

sengal ayeem tan.. miahahahha, ko suker eh meramas-ramas nie.. mihahahahhahah

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..bajet tak tengok...padahal full episod dah ada dalam laptop tu..

meLLy! said...

hahaha klaka gile bace. :P jadi diri sendiri je. kalau perempuan tu dpt terima ayeem bermakna, dia mmg btl2 cinta ayeem la tu :)

Eera Shera said...

kalau romantik sgt cam rimas pulak kan..haha...singgah sini dan follow =)

^_^LyNn^_^ said...

huhu..
terima seadanya..
nak tak nak dialah pasangan yang dah ditentukan utk kita..
tapi kalau lelaki jenis yg xperasan dia dah melukai ati perempuan tu,y not gurl tu gtawu..bru lah llk tu paham..huhu..

niway,nice entry..^_^

Echin Nadiossa said...

"Permaisuriku, datanglah kau kepadaku. Ku tunggukan kedatangan mu. Bukan ku tak mahu mencari, tetapi aku malu."

HAHA.romantik gila.wait i'll coming.Hhaa ;P

FaraNadia :) said...

dah name pon tiru novel , memang romantik terlebih laa . bagi aku tak payah nk romantik sgt . caring pon dah ckup :)

Isha Cool said...

act,gurl mmg xbrhrap 100% laki kt luar sne romntic like seth tan but im sure klu stakat tk memalukan kaum pompuan && tk game hati pompuan.it's much better. :)

EPiToMe said...

aku x suka laki romantik sgt,,bosan dohh,,ikhlas n tnggjwab lagi pnting..btul x?

salwaismail said...

ayeem tan? hahaha
:D