Thursday, December 16, 2010

Tutorial | Speed & Spin


P/S : Sekali lagi murid² diwajibkan VOTE Cikgu ya! Kumpulan 8, Nombor 294 Tau! Kalau tak vote, tak berkat ilmu, ingatt.. HAHA
P/S : Kalau tak dapat catch-up Tutorial Ayeem, try tutorial Shino pulak.
P/S : Sesiapa kalau ada link video panas adik beradik tu, share-share lah. Teringin jugak nak tengok. HAHA :p Bukan apa, barang rare tu! Walaupun ia sangat lah tak patut. Budak² sekarang ni ishh, aku pun tak merasa lagi tau tak. Percaya tak? Haha



Comments
58 Comments

58 Kokokan Suci:

Cik Cici said...

err dolu2 ai penah belajar gak nk buad benda begerak ke.tapi pakai micromedia director.haha.tapi dah tua2 ni lupa dah ;p.nice tuto!

░♥si lampu neon♥░ said...

WEHH TUTORIALL APER? MANENYERRRRR ? CUTE AHH CIKGU AYAM

Izzan Salwana said...

Tuto lagi? tuto hari tu pun tak lepas2 lagi ayeem. haha. eh ni pkai software yg sme ehh?

Ayeem Jemain said...

@cici a'ah director tu ade la jugak iras2 flash. hehe.

@neon ko tak subscribe password. bace bebetol.

@izzan haha sape suruh malas. a'ah, adobe flash jugak la. :)

Robot | Sakti said...

macam biasa.

nak amek tutorial ni kat opis sok.

keh keh keh

Izzan Salwana said...

Bukan malas la boss! Sgt pening! hahaha

zaL_cdpx said...

lau xpnh rsa.., rsa2 kan lah ! haha
budak2 zmn skrg.. ape kata ko yem. aku nie lg matang dr ko pn xpnh buat ! dorg nie lwn tokey nie.. huhu

Ayeem Jemain said...

@robot haha boleh boleh. ko nak spesel je.

@izzan haha pening? susah sgt ke nak paham?

@zal haha tu la pasal. geram lak aku. jeles pon ade! haha

Izzan Salwana said...

Bukan susahhh, tapi idea belum adee. hahaha.

Ayeem Jemain said...

@izzan haha nak kena ade idea gak eh blaja tuto? haha

Syat0za said...

warghhh,,, thanks ayeem! wahaha

Ayeem Jemain said...

@zai welcome bebeh. haha

Nieza Micha said...

aku download flash portable yang kau bg sebelum ni kan... tak tau nape tak leh gune... laptop aku dah nazak kot... aku gune micromedia, ade fungsi yang takde dari yg kau ajar tu...T_T

Ayeem Jemain said...

@nieza haha. mmg la macromedia tu lama punye. nape takleh pakai? dia tulis apa?

Nieza Micha said...

aku pun tak tau... aku tak ingat dia tulis ape time tu... tp tak leh bukak langsung... aku klik2 sampai nak patah jari aku... tak boleh bukak jugak... haha!~XD

lepas tu aku terus buang software tu...XD

Ayeem Jemain said...

@nieza haha boleh punye. org lain ok je. mst masalah firewall or antivirus tu.

Nieza Micha said...

aku rase sebab antivirus kot... nanti aku try lagi...>.<

JuanYuan said...

thanks cikgu :))

awwww~

Ayeem Jemain said...

@nieza haha try2! jgn tak try.

@juan hehe welcome.

wannurfazrini said...

yeah yeah! wuhooooo :D

Ayeem Jemain said...

@fadz ahhh ko, bukan praktikkan pon. haha

Mr. Shah said...

ala...tuto kali ni sikit je... wooo...xpuas kot...hoho..orang da bagi banyak lak aku komen...haha

Ayeem Jemain said...

@Shah haha nak wat camne, topic ni mmg sikit. ;D

suffer8zine said...

nk link downlaod ye bro, hehhe

Terkini : Antara 10 Jam Tangan Termahal Di Dunia | Telefon Bimbit Paling Lasak Di Dunia | 10 Gunung Tertinggi Di Dunia.

Amirrah Zawani said...

video adik beradik?? OMG!! gila lah.. kecik2 dah pandai.. =_=

Shino said...

lesson 3 da kuar...yeay...ahaha...bgn g kje wei...kim salam kt amir...

Faridzuan said...

Tengah tunggu password dari mr ayam :)

RedBoys said...

wah. tenkiu2 bro. nak try buat jap.

Iqa said...

Nak nak! Kena bagi email kan?

iqa94@yahoo.com.my :)

Kodet said...

ayeem klu ko dpt link video panas tu kongsi la sama jgn tengok sorang je

iqbalhakimi said...

bila la aku nak pandai dgn benda alah nie semua..usaha kena lebih nie.hehe..pesanan yang last uh kontroversi uh..haha

Ayeem Jemain said...

@faridzuan ok2 jap aku send jap. ;D

@redboys try jgn tak try! ;D

@iqa hehe ok. :)

@kodet haha ok ok. aku tak kedekot. haha.

@iqbalhakimi hahaha kene rajin, tu je pointnya. kontroversi eh? ;D

iqbalhakimi said...

hehehe..yup..aku setuju.aku pun kena beransur2 utk minat benda alah nie..bagus untuk anak2 nanti leh ajar..haha...aah..kontroversi..kalo ko dah jumpe link uh update lah..haha

Ayeem Jemain said...

@iqbal hehe yg penting minat bro. tak minat takleh sbb nnt seksa nak blaja. oo hahaha. aku puas google takde. grrr.

iEra naDira said...

dah dapat password melalui email. tapi kenapa psword tu cuma boleh masuk utk lesson 3. Psword untuk lesson 1 & 2 tak boleh. T___T

Ayeem Jemain said...

@iera password utk lesson 1 ngan tu sume tak sama cam lesson 3. ikot betol2 password yg dibagi. org lain ok je

iEra naDira said...

la.. patot la. silap2. :P

minta maaf ye. ^__^

Ayeem Jemain said...

@eira grrrrr haha

Whoopz said...

ayeem, kalau nak simpan tuto ni tak boley ke?

░♥si lampu neon♥░ said...

THANXX SEMUA TUTO AKU DA WATT =)

Mat Pintu said...

ayeem weh...lu buleh ajar gua buat banner cun ade bling2 effect2 tak??

Ayeem Jemain said...

@whoopz takleh la bro, sorry.

@neon hoho hebat!

@pintu blink2 camne? cam yang aku buat tu ke?

nekkenproject said...

Ayeem : Ash xdpt Password utk Lesson 3..tulun2

Ayeem Jemain said...

@nekken yeke? dah send dah. :)

cimut munniey :) said...

cmne nak masuk lesson uh? dah buat ayeembusuk tapi xdpt LALALA

Ayeem Jemain said...

@cimut password salah. password betul cimutgemok haha. gemok ke? tibai lah haha

cimut munniey :) said...

mane ade cimutgemok . cimutbapakgemoksial ade HAHAHAHA

Ayeem Jemain said...

@cimut haha yg tu betol. yg td silap haha

Nieza Micha said...

weh... aku dah try tutorial ni semua... dah dpt gune software portable tu.. tp nape takde "Rotate" kat Properties aku eyh...?

Ayeem Jemain said...

@nieza ko naikkan sikit bar properties tu.

Nieza Micha said...

sudah... tp tetap tak muncul2... nak naikkan sampai atas lagi tak boleh pulak... hehe...XD

Ayeem Jemain said...

@nieza sbb ko tak klik motion kot? kena klik frame (motion), bukan keyframe

Nieza Micha said...

hoho... itulah yg aku buat... maybe dia takut nak muncul depan aku kot...T_T

haha... takpelah...>.<

Ayeem Jemain said...

@nieza cuba ko printscreen, then email :)

Nieza Micha said...

hehe... weh... takpe2.. sudah berjaye.. aku silap time yg create motion tween tu... aku pegi wat create shape tween... aku cek2 balik tadi... baru prsan... hehe... thanx..;D

Ayeem Jemain said...

@nieza haha ciss budak ni! ;D

Nieza Micha said...

hehe... sowi... terlupe nak pakai speck... haha...;D

Ayeem Jemain said...

@nieza haha takpe, hal kici saja