Wednesday, December 15, 2010

Berus Gigiku Dinodai

Semalam aku bangun pagi pukul 9:39am. Padahal masuk kerja pukul 9:30am. Kepala hotak dia, gelabah gila aku, cepat² aku capai towel Hello Kitty berlari masuk bilik air. Cuci muka, sabun badan, sental kemaluan, tapi bila nak capai berus gigi... Ahh! Mana ni?? Aku dah kelam kabut, boleh pulak hilang berus gigi time camni. Aku dah lambat! Last² terpaksa aku gantikan berus gigi tu dengan berus jamban.

Lebih kurang macam ni lah rupa case berus gigi family aku, tapi ada 6 holder.
Semalam aku half day, sebab demam (hari ni MC). Balik kerja aku tanya lah adik aku ada buang berus gigi tak, dia jawab tak. Tanya mak dan abang aku pun depa jawab tak. Lepas tu mak aku tanya pulak abah aku, dengan selambe abah aku jawab "A'ah. Abah buang berus gigi abah". Dalam hati aku "Whaaaaaat.....?". Tangan menggigil. Jajan Super Ring yang aku sarungkan pada jari turut rebah menyembah bumi. Aku melutut, sambil berkata "Tidakkkk... gelap lah masa depan aku" (over).

Ahhh, rupanya selama berbulan ni aku berkongsi berus gigi dengan abah. =.= Aku taktau salah siapa, taktau siapa yang take over berus gigi siapa. Setahu aku berus gigi yang paling kanan aku punya. Tapi aku bersyukur sebab gigi abah cantik, putih melepak, teratur. Gigi abah paling cantik kat rumah ni. Sumpah tak tipu. Dah, korang jangan nak cuba² ngorat abahot aku. Jadi kepada bakal bini aku, jangan lah geli nak comolot² ngan aku ya nanti. Huahauhuahau (gelak style Irine Nadia Martellor)

P/S : Huarghh! Malaysia menang! Mintak² kat Vietnam nanti menang jugak.



Comments
73 Comments

73 Kokokan Suci:

Izamir Ridzwan said...

erk nsib bek family sendiri.. kalau kawan2.. wekkk

Ayeem Jemain said...

@izamir haha wekkk!

z a n a said...

haha sengal ko ni ayeem. sempat pk cmolot ehh. hakhakk

suffer8zine said...

fmly sendiri x pe bro, heheh

Terkini : Antara 10 Jam Tangan Termahal Di Dunia | Telefon Bimbit Paling Lasak Di Dunia | 10 Gunung Tertinggi Di Dunia.

-iEkA DaRLink- said...

hehe post le gambor abahot ayeem tu teringin nak tengok. haha. ;)

Ayeem Jemain said...

@zana hahaharus.

@suffer terima kasih bg semangat. haha

fatimahazzahra said...

wah kiranya femili kau amalkan polisi taik gigi ku taik gigi mu jugaklah. hebat2

Irine Nadia MaRceLLo said...

huahauhauhauhauhauahua..cam hampehsss tawww entry nih..daripada hurop pertama entry nih smpai last hurop, asik tgelak je..huahua.

ayat "Jajan Super Ring yang aku sarungkan pada jari turut rebah menyembah bumi " tuh taleyyyhh blah..over cam hampehss tol ayam nih taw!! HAHA.

last but not least,
ayat last mmg martellorr kann? haha.

░♥si lampu neon♥░ said...

BERUS GIGI AKU BARU PATAH WEH ! GANASS TAK?

Ayeem Jemain said...

@ieka haha ade kat entry aku seorang graduan.

@fatimah hahaha dayum!

@irine hahaha mmg martellor. sedap lak bunyinya. haha

Sophie Al-yahya said...

euwwww...kongsi berus gigi?? leh pengsan.

Ayeem Jemain said...

@neon haha ganas!

@sophie TERtukar. =.=

zarifahmr said...

jajan super ring the best dulu kini dan selamanyewww! haha

siapa lah bakal bini ayeem nanti ek? kikiki ;)

Nieza Micha said...

hahahaha!~ ayat kau yang irine sebut tadi memang sumpah kelakar... Hahaha!~XD

habis pagi tu kau gosok gigi gune berus gigi sape pulak...?XD

JuanYuan said...

hahah..biasala tu..

anak beranak..xde hal..hak3..

btw, harap2 jgn jumpe indon time final

Kie-yu said...

patutlah gigi ayeem bersinar-sinar *wink wink*

Ayeem Jemain said...

@zarifah haha sedap2! bila dah abis, part plg best bila isap2 jari. haha.

@nieza haha ayat aku yg irine sebot? ;D tak paham. kekeke. haha guna juri je. HAHAHAHA

@juan haha tu la. thanks bg semangat. haha. mintak2 jumpe indo, indo kalah. best gak! haha

Nieza Micha said...

ayat yg jajan super ring tu la... haha!~

erkkk... gune jari...? bersih ke...? hahahaha!~XD

Ayeem Jemain said...

@nieza haha oo paham2. haha. tak bersih la kot, but i have to! hahaha. seb baik ade listerine. ;D

Ciki said...

da bsr kongsi lg.. hahaha...

Ayeem Jemain said...

@ciki haha damn. TERkongsi lah

zee ong said...

hahah.kelaka lah ayeem.
tipu lebih je guna berus jamban.haha..
terbaek lahh. abahot gigi bersinar..

Hanisah Safian said...

hekhekhekhekhkeh,nasib baik sedarah sedaging.kalo bukan sedarah sedaging?? samak 70 juta kali.HAHAHHAHAHAHHA XD

Ayeem Jemain said...

@zee haha saje gebang. heeee.

@nahisah hahaha thats why. ;D

Janggel said...

Ala ayemm tak salah ler sebb muhrim ahakssss....

Ayeem Jemain said...

@janggel agak munasabah! hahaha

Robot | Sakti said...

takpe

amek berkat.

keh keh keh

MisS bRoWn said...

eiyakkksss...tapi famili aku pun ada mslh cani gak...
kadang2 tu berus gigi tersangat banyak dlm bilik air..padahal kaum rumah bape ketul jew..berus gg sapekah???huhu

Ayeem Jemain said...

@robot haha betol tu.

@brown haha kat sini ade 6 beros, tp org ade 5, tu pon TERkongsi! grrr

she jirah said...

sebaek famly.
saya kena kongsi dngn lipas.
yulks.

wOrLdOfsEcReTwHisPer said...

muahahaha..klakala abg
ayeem ayam, ;p
ceq tergelak uhh..
hee..naseb gg ayah sma
hot ngan ayah, ;p

Gayahspears said...

muntah ijau dgr ko nk cimolot..kah3....

aku ingat ko yg dinodai td rupa2nya berus gg ko..hahaha

♥CIK SHA♥ said...

ok la tu..kongsi dgn abah kau..boleh erat kasih sayang..sharing is caring kan?wahahaha..

Sophia Rani said...

hahaa.. sharing is caring kan.. tak kesah la tu.. tak pe2.. bakal isteri leh terima seadanya kot.. haha..

hope malaysia menang kat sanam jugak

Amirrah Zawani said...

hahaha!! kongsi dgn abah yea.. nasib baik bukan dgn maid.. :P

wannurfazrini said...

wakaakka , alaaa guna jelah berus jamban , best apa . kau kan suka cuba menda2 baru . hahha

iqbalhakimi said...

haha..xpe2..amek berkat ayah ko...jadi boleh jd hot jugak.. =D

adrinaqamarina said...

haha!

anak abah~

Kuronofu91 said...

ceihh!!! ada gak word porno dlm entryni...hahaha

Afiefah Safieni said...

memang la ayeem ok sebab gigi ayah cantik..
tapi ayah???
gigi ayemm??
X snggup nak bayang.
hahahaha..

Cikbelog said...

haha nasib baik share ngan abahot kan?ko pon leh tumpang hot pas guna berus gigi tu.haha

Umie Nadhirah said...

homaigodd..ayam ade gigi ke?

Zulfahmi Abidin said...

dramatik nyer.bhahahaa.dengan harapan gigi kau akan same cantik dgn abahot kau.^_^

n!da said...

"gigi abh aku paling bersih?"
haha. ayat cover an tu.

Miss Lemon said...

abah ko bc blog ni x?

hai abah ayeem~~
Lol!

zaL_cdpx said...

muahahahaaa..., nk commolot ngan abah xlh.., guna perantara berus gigi pn orait wat !!! ahahahahaaa

commolot?? suke gler !

Cik Cici said...

haha comel je abah u kongsi2 berus gigi.pas ne buad kedekot sikit.bwk msuk dlm bilik tido.hahah

Izzan Salwana said...

Amboi! HAHA. Bawah unur jgnlah bacaaaa. :DD

d_LA said...

HAHAHA..DRAMATIK RRR KISAH HIDOP AYEEM..NASEB NGAN ABAH KO..DLA NYE ANAK BUAH NGAN BANGGE JER GUNE, SENGIH2 GUNE SAMBEY TUNJUK ASET PAGAR EMAS DORANG...PENGSAN !

Fxysche Nas said...

haha..pakai je berus jmban tu smpi akhir hayat
insyaAllah xkn bertukar2 lg
hahahaha

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.bahayo nih.
ish3..

ayat hiperbola tak ley belah betul.hahaha

jeera said...

hahaha.. aduussss..
mati la bakal bini ayeem nnt :P

The Nurul said...

aku kalau tengok berus gigi basah pagi pagi mula la nak emo. mula la nak syak bukan bukan. padahal kena tempias air mandi. ceh. takut sangat orang guna berus gigi aku. hahahahhaha

nadzirah razalli said...

haha..merana la ayam lepas ni :D

lassiegewdix said...

msty comei abah kamu kan ;)

Miss SurferParadise said...

aku tertarik kat jajan 2 je.. adess

Ayeem Jemain said...

@shejirah lipas??? lg ewwww haha.

@world gigi ayah sama hot dgn ayah? haha.

@gayah haha eleh, kalau aku hulur lidah aku, ko nyonyot gak. hahaha.

@ciksha haha yes betol. semakin erat kami. haha

@piah haha mesti terima, tak terima cerai! haha

@amirrah haha saya takde maid. ;D

@fadz haha tau tau je ko aku suka cube benda baru

@iqbal haha betol2.

@adrina haha tak bape la, kalau anak mak ya. hehe.

@kuro haha wajib wajib!

@afiefah hahaha agak cantik ok. haha

@cikbelog haha betol2.

@umie a'ah ye tak ye jugak. haha.

@fahmie haha ye saya. mmg betol tekaan anda.

@nida haha betol la doh. tak tipu.

@lemon haha i dont think so. ;D

@zal haha ko mmg gatai. aku pon kalah. haha

@cici haha damn. igt dia nk sgt ke berkongsi? TERkongsi tanpa kerelaan masing2 la. grrr..

@izzan haha. mmg. ni 13SX. haha

@dla haha tampo je! hahaha.

@nas haha besar sgt la. haha.

@puteri hahaha. ;D

@jeera haha takkan sampai mati kot.

@nurul hahaha observe benor ko ye. haha

@nadzirah hahaha agak merana lah. ;D

@lassie hahaha agak comel. ;D

@surfer haha suke super ring ye? ;D

HAAA HABIS POB REPLY> SEMPOT!

Miss Lemon said...

"HAAA HABIS POB REPLY> SEMPOT!"


haha lawak tol! minumlah livita.

Ayeem Jemain said...

@lemon haha salah type lak tu. livita ke? bukan tongkat ali? haha

Miss Syamsina said...

hahhahahahahaha kesiannn.. dpt bygkan muka blur ayeem masa ayeem tengah figure out apa yg berlaku bila dgr abah ayeem buang berus gigi.. hahahaha. LAWAKKKKK!

Ayeem Jemain said...

@misa hahaha. jahat. =.=

Shino said...

mc?dmm rindu ke bang?ahahaha...ak ade berus gg lbh..ko nk x?bkn ak unye la..ak jmpe dlm tnds wisma 2..ak rse adnn punye kt...akakaka...

Ayeem Jemain said...

@shino sisa adnan ko bg aku. geli nyah! haha

Shino said...

ak igtkn ko mnt...ahaha...pegi la bli y bru...

Ayeem Jemain said...

@shino haha ye, da beli baru da pon. ;D

zaL_cdpx said...

gatai?? mai la tolong garu kt aku sat. haha

Ayeem Jemain said...

@zal garu celah mana? haha

zaL_cdpx said...

celah bedah! hang nk tlg garu ka??
muahahhahaaa....
on la google talk.. aku ade bnda nk tnya ckit. psl blog. pls

Ayeem Jemain said...

@zal sudah2. lu mau apa? haha

SnowladieS said...

towel hello kitty -.-" gay! omaigot :p

Ayeem Jemain said...

@snow haha comel ape? ;D

cimut munniey :) said...

tuala hello kitty? ayeem nie auuwwwww! HAHA. alahhhhh kirim salam ke abohot eh eh ehhh :D

gigi anak dye tak kurang bersinar jugak kang kang! :D

Ayeem Jemain said...

@cimut hahah sweet kan hello kitty? ;D