Monday, July 08, 2013

Setiap Gambar Ada Cerita

Setelah 8 bulan tak kemaskini blog...

Bak kata penyanyi kepada lagu Lelaki Tak Guna, Yuna, juga adik angkat kepada penyanyi kepada lagu Lelaki Tak Yuna, Guna; setiap gambar ada cerita. Memang benar apa yang dikatakan, mari lihat contoh-contohnya.

Caption : "No make-up, no edit, my naked face :)"
Cerita sebenar : "Moga mereka puji muka flawless i ni :'p"

Caption : "candid ;)"
Cerita sebenar : "Woi Senah, tolong tangkapkan gambar aku kejap.
Kejap kejap, nak betulkan kasut kejap. Ok, tangkap sekarang!"

Capiton : "On the way balik kampung. Jem gila! :(("
Cerita sebenar : "Apa guna memahal beli kereta Ponda kalau bukan untuk showoff?"

*Di bulan-bulan lain selain Ramadhan*
Caption : "Selamat berbuka kepada yang berpuasa :D"
Cerita sebenar : "Woi dunia! Aku puasa sunat hari ni woi!"

P/S : Aku pun tak faham kenapa perempuan suka posing kekonon tengah pakai kasut. Cuba sesekali posing kekonon tengah pakai baju. Ce try test, ce try test.

P/S lagi : Selamat berpuasa semua! Perbanyakkan amal di bulan mulia! Jaga pancaindera, jaga aurat, pastikan puasa anda, lapar dahaga anda tak sesia.

Lagi-lagi P/S : Oh tak lupa juga, selamat hari raya maaf zahir batin in advance! Aku tak rasa akan update blog sebulan dari sekarang, tu sebab wish raya awal-awal



Comments
42 Comments

42 Kokokan Suci:

Keri Ikhwan said...

hidup lagi ko rupanya haha
ok apa yg aku imaginasikan selama ni bila tengok gmbar2 camtu memang sama dgn apa yg ko gambarkan

Mohd Ridwan Abdul Manap said...

Dah lama tak update. Menunggu! Terbaik. :)

aque said...

akhirnye... huhuhu

selamat berpuase juge

Mek Onie said...

wakakakakakaka...perasan gak kau ayeem bab pompuan ambik gambar bebuat pakai kasut tu kan,haha

EQITO said...

ok! ini lawak!! selamat berpuasa ayeem. :)

nazha anua said...

y u no update ayeem ayamm..

ok, selamat berpuasa dan raya jugak..hope tak kena sembelih bila ank raya nanti keh keh

✿ pink velvet ✿ said...

phewww~ finally update pon blog ni, hehe!
yg no.1 tu mmg betul pon ramai pompuan buat gitu.. padehal dah tempek segala toner bagai, hahaha~
selamat hari raya in advanced jugaq :)

Irfa said...

hahaha..gelak pepagi
sbb gambar yg tunjuk stereng tu betul2 kejadian yg aku nampak dlm fb member malam tadi.keta Ponda jugak

timm_bill said...

kah3!! like sgt2!!

Ainee Cumi said...

Tu lah habis tergendalai habis belog ni dia tak updatenya pun. Sekali dia update terguris habis fashionista kita. Kihkihkih

Anonymous said...

hahaha

-pijisketch

Cik Cammy Lia said...

apesal dh x aktif berblog skrg?? bosan weii ko x up entry...

Aujinz said...

haaaa... betullah tue... kah kah kah

Kisah. Suka. Duka said...

ngam,

Noor Atikah Ramli said...

setelah sekian lama .. hahaha

selamat berpuasa dan selamat hari raya in advance ! ^^

Efa Nur said...

terbaik lahh..hehee
Selamat hari raye ayemm!! :D

Namee Roslan said...

haha. nak tergelak.haha. tapi namee pun selalu gak tertanya nape posing pegang kasut. hehe

Jamban Comel said...

kah kah kah kah kah!..itu je nak cakap. *larik

SF BEAUTY said...

kahkah. selalu jumpa kat fb benda benda mcm ni. -,-

aizamia3 said...

a'ah.. betuller.. ucapan raya in advanced.. ;)

Azwanie Hisham said...

Macam2.. haha.. http://azwaniehisham.blogspot.com/2013/08/dapur-tutup-pizza-hut-big-box.html

Carlos Santiago said...

oh begitukah

wardah said...


Assalamualaikum..salam ziarah!!

Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

Izyan Masri said...

HOI LAMANYA TAK DATANG BLOS AYAM NI XD

Izyan Masri said...

BETUL SANGATLAH TU.ACAH2 MCM AMBIK GAMBAR CANDID PAKAI KASUT,TUNDUK BAWAH,MUKA 'STRAIGHT FACE' PASTU CAPTION KAT INSTAGRAM OOTD. OOTD SANGATTTTT.

Zinedine Zaiddin said...

Good..good. let the butthurt flow inside them.

hahaha

From: Bila Karipap Boleh Bercakap

Cikgu Norazimah said...

terbaik ! hilang ngntuk ptg2 ni ;)

nur emilya said...

Haha Ohsem nih ! :'D

farhana said...

setuju sangat hehe

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

♥ Nana BamBam ♥ said...

depa buat gitu konon2 ada style la..

ieta mat sa'ad said...

pasaipa lama tak update blog... rugi2 dah ramai peminat...^__^

tenku butang said...

katon best.. terbaek.. ada isi.. heee

Haryani Mohd said...

hehe, best je kartun ni :)

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Mommy Nia said...

hahahaha lawak ahhhh serius memang aku jadi perempuan pun tak paham sesetengah org yg post gamba2 sebegiteww

Azrio Kun said...

HAHAHAAA... Banyak betulnya entry ni..

herosaya said...

lamanya tak update blog..bila nak update lagi

Atasha said...

Lamanye post ni ., hahah visit blog sy jugak ye ubat kencing manis

syasya said...

Hahahha...comel

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

mamaorang said...

entry ni buat saya gelak sorang2 la. hahaha