Thursday, September 01, 2011

Evolusi Kuih Raya

Kuih Raya Zaman Dulu (bertahan sampai sekarang)



Kuih Raya Zaman Sekarang





Kuih Raya Zaman Akan Datang



Comments
43 Comments

43 Kokokan Suci:

Nafisah Ruslan said...

kuih raya akan datang tu, agak2 boleh makan ke x ek? berlip lap2 bagai.. haha

fatin syahirah :) said...

zzzzzzzzzzzzzz. hahaha. imaginasi

Saddila said...

hahha comel gile kuih love u .

siap lip lap .

Syarafi[skyforce331] said...

hahaha...lps mkn konfem trapung

Azri Fathurrahman said...

apung? kahkahkah ! xD

aRa ❤ aFiq™ said...

dasata apungz akan dtg uh.. lau mkn mo trapung owg 2.. haha

kura said...

tak paham -,,-

eton said...

waa.. sungguh maju kuih yang leh keluar cahaya tu.. hehehe.. leh mkn ke? kekeke

alepridz said...

haha... bapak canggih giler... mcm UFO dah jadinyer...

Miscellaneous Smiles said...

asal lukis samprit tak cun punn..

lukis ahh y bunga2 tuuu isshh~

wannurfazrini said...

waduhh kuih raya love kelip2 tu sgkut kat tingkap wat mcm lampu raya yg lip lap tuu hahaha

HAZWAN17 said...

kuih raye dah semakin canggih tapi rase same je sume hahaha

MyzaAli said...

kalau kuih kelip2 tu ade org jual, cnifrm mza beli. terang sikit perut mza nt :P

Cik Eka said...

canggih gila..ade ke yang lalu nak makan?? berlampu perot wohhh kalo makan yang leb leb tu..hahahaha

amy syahirah said...

waaaa ! bgus berimaginasi ye . bgus ayeem . berkenan lak dgn kuih LOVE YOU tu . =)

iMah said...

erk..
ter-apung pulak kuih tu..?

Areliff said...

apung ha2..de mcm tu

eva_evo said...

aisey..cm takut je nk mkn kuih yg akn dtg tu..haha

AesyaZealous said...

haha kelip2 bagai..ade yg terapung lg.. itu harry potter yg buat ke? keh3

mish eden said...

hohoho...last biskut 2 lh mkn ke? x tercekik ke mkn sekali dgn lampu kelip2 2...hahaha

.:miz_echa.: said...

wah..siap de lampu2 lagi..nak makan pon takot..hahaha..

syasya said...

haha tang ade lampu n floating tu x boleh makan kot!

♥ MRS ZACKS ♥ said...

ade yg makan kne kejutan elektrik sebab berlip lap bagai. HAHA

Namee Roslan said...

haha, comelnya nya kuih2. almond london...

FaKArePa!n said...

kuih boleh kelip2..hihi..hebakkkkk

esul said...

hahaha..tringin nk mkn apunggzzz~

♥NuR SyAFiQah♥ said...

makan kuih apungz boleh jd mcm sheikh muzafar..keh3

mkn kuih love u jadi mcm ct lip lap ;)

Ninie said...

kuih zaman akan dtg tu confirm kena pkai bateri. klu tak mmg xde liplap2 n xblh nak apung2. huhu

arora said...

lame dh aq xmenyemak komen enty ko..ni sume disebabkan opis aku block blogspot..

Hani Mansor said...

Salam Lebaran!


follow sini mehhh
hanimansor01.blogspot.com

SyazwanSarawak said...

apungzzzz sangat. haha

Fara E's said...

=='

Shawn Razaleigh said...

Tak shot ke makan kuih raya ada LED?

aLyA_syGS said...

kuih raya tunjuk...

jieha jamal said...

kueh yg last tu cam shial..hahaha..boleh terapung2 bagai...hahaha

CikBulat said...

pengaruh boboi boy ko nie kuat sangatlah ayeem. HAHAHAAH

Nyamuk Terbang said...

yg apungz tue mcm mna la rupa

Amierah Nabillah said...

haha! kelakar! :P selamat hari raya juga ayeem ayam!

izwanyusof said...

nape tak pancar kat skrin je kuih raya buat tatapan..haha

www.izwanyusof.com

adrinaqamarina said...

lepas tiga tahun tak jumpa semperit, aku macam nak gugel, betul ke semperit rupa macam tu. erk.


tapi kuih apungzzz ko memang gojes~

DaYaH JeLitA said...

apesal kwe semperit ropenye macam tuh? -,-

kwe love you tu aku nak wat lampu lip lap ahh bekelip besh sangat tu..hehe

Hashira Yusoff said...

kalau ada jual kuih masa depan tu bgtau tau,nak order 100set. kahkahkah.. :D

bighagenjo said...

uish, takot aku nak makan kuih love u tuh.