Monday, August 22, 2011

Tafsir Allah



P/S: Aku malas nak lukis banyak-banyak. Haha



Comments
95 Comments

95 Kokokan Suci:

The said...

semat demo buat

Saddila said...

wahhh ayeem . kecik2 da tinggi imaginasi .

kompem budak pandai ni :)

Amalia Zurahim said...

aku nyampah tul klu entry ko pendek sgt..hihihiihi....V(*0*)v

aiko farahshahida said...

guruh

: Allah sedang marahkan org2 yang degil.

(serius, ni yang cikFa fikir masa kanak2 rebina dulu)

Mohd Izzar said...

tgi betul imaginasi anda..huhu

Ninie said...

alalala inesen nye dia. huhu btw sejuk ati bc title entry ni. hehee

budaksetan said...

aku nampak ada typo lah kot,haha

H.J said...

tanggapan time kecik memang diluar jangkaan ayeem..aha

tieha ismail said...

imaginasi aku? bulu mata kita akan memanjang sma macam bulu2 lain ke? miahahahaha

DaYaH JeLitA said...

aku tanya mak aku baby lahir dari mana mak aku cakap dari pusat -,-

aku tanya macam mana dalam perut ada baby mak aku cakap allah hantar baby dari langit masa mak tengah tido,,,bangun2 dah ada baby dalam perut -,-

syAzAnA said...

aku xingat.

shera haifa said...

wahh.. kecik2 lg dh berimaginasi cm tu..bgus laa perkembangan

a darling's sweetheart. said...

hahaha :)

Syat0za Zai said...

masa aku kecik2 dlu, kalau ujan igtkan raksasa tengah menangis.. *pengaruh atoman

AyuCandy (GulaGulaBeracun) said...

Interesting entry

NUR said...

yang hujan Allah nangis tu memang aku pon pikir macam tu dulu2.hahaha

Alya Esprézzo™ said...

hahaha..eyh entri nie lain dari yg lain laa ayeem! hehhe ngeee :D

The Sharkox said...

Haha..maacam ni pun ada?

bagaimanapula dengan petir? syaitan ke panah petir time tu..

Wadi AR said...

aku ingat kau jwb, "kentot ayam wangi"

Suraya Hani said...

ini sangat comel! (:

fiq. said...

lawoo nyee

kura said...

fuyooo. entry islamic. Eheh!

wah.. kau igt tuhan yg nagis ye? aku len. aku igt raksasa yg nangis. Ehh.

b0an said...

tinggi tol imaginasi ko yek..haha

alepridz said...

haha... style tinggi giler imiginasi ko... dasyat tu...

Alip Apai said...

kecik2 dulu ak igt tuhan macam dlm cerita Hercules.

naseb bek skrg dh betol dh..

fuhh. pengaruh tv sgt bahaya kpd kanak2!!

hana said...

kecik2 dah leh pikir cmtu..
sapo yg ajar tu??
=D

Hamdan Ramli said...

Ayah pin ni

nina athiramisu said...

daya imaginasi sgt tinggi!! minum susu ape hah masa kecik2?? haha

gadis melayu said...

masa kecik camtue jugak.. tanye kat ibu Allah tue duduk mana.. ibu tunjuk kat TV.. masa tue kebetulan ada nasyid nama2 Allah.. montaj angkasa lepas.. sejak tue pikir Allah ada kat langit.. zaman kecik2 semua benda nak tau.. huhu..

Syazwan Che Deraman said...

kau ngan mejah selalu berimaginasi tinggi!

kelakar plak flash tuh!.
hahah

mr_right said...

lebih kurang jugak la.. hehe. btw, camne lukis? gune ape???

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/sambut-merdeka-ke-sambut-aidilfitri.html

nuyuEna said...

eh eh..same lak imaginasi kau tuh ngan imaginasi aku..kekeke

Solihahazahar said...

hha perghh semart gilakk !

iMah said...

air hujan..
air mate setan.. setan ngis sbb kene petir..
hahahhaa..

Engku Sofea said...

hahaha comelje imaginasi ayeem

difficult easy. said...

yang hujan tu sama! haha. bila ribut, fikir Allah tengah marah sebab ada hamba dia buat dosa besar. :P

JuanYuan said...

masa kecik aku ingat muka tuhan sama mcm yang dlm cerita power rangers tu .. alah , yang ada muka saja dekat dinding markas tu .. haha ..

noob giler masa kecik ..

Nur Salsabilla said...

Aku kekaguman sebab semart gila buku ko tu!

♥ julie zulkilee ♥™ said...

HAHA. siketnye ayeem lukis! imaginasi tinggi melambung, patut laa entry best2 :)

Muslimah Optimis said...

xpernah pulak terfikir mcm tu..heheh.. tinggi tol imaginasi ek

mushroom said...

untung aaaa imaginasi tgi huhuhuhu

ema サニ said...

haha..comey :P

Mialia said...

haha.. budak2 biasela.. dlu ingt kalau pecah kan tv boleh jumpa artis n kartun.. hehehe

tpi daya imaginasi stinggi ayam la.. hehe

Salvator said...

mmg bakat imaginasi tinggi tu dah ade dr kecik rupanya =p

@juera said...

imaginasi bdk2 mmg tinggi..kelaut kelaut! ak dlu mse kecik2 gitu jgk ingt hujan tu Allah nangis..keh keh!

ezzaty said...

hahaha..patot r sampai skang kuat imaginasi..dari kecik upenyer :D

Robot | Sakti said...

budak-budak memmang suku berimaginasi.

hehe

diyan said...

comel jep :')
dyan dulu pikir sangat mcm mana dapat word Allah .hmpir biol gak r =..=

fiza said...

same la..pastu klu ujan batu tu agp Allah berak.haha..adeh..

msredcheesecake said...

tentula ada...imaginasi budak kan tinggi melampau....

VanillaIce said...

kalau aku time kecik2, aku igt Allah ada pedang. siyes. bila ustazah tanya "Allah ada apa?" cepat je aku jawab "Pedang!!!"

hahahaha xD

deeya said...

dulu time kekecik , aku ingat Allah tu rupanya besar tinggi ... pastu pakai jubah keler putih , janggut panjang kaler putih .. kalau tngok dragon ball , kan ade pendekar bagong . haa cm tulah aku bayang2 kan rupa Allah .. hahakz ~

ღ p!nk veLvet ღ said...

lampu suluh Allah 2 yg kemain imaginasinyer :P

Fina Fento said...

haha..nostalgia kecik - kecik. samalah. kalau hujan ingat Allah tengah nangis. Kalau ribut petir, ingat Allah tengah amek gambar. siap boleh senyum time tengah kilat2 tu. sib baik tak kena sambar petir..

Memori Kekasih said...

tinggi gilerr imaginasi...cute lah buku diary tuh..:)

Hamdan Ramli said...

ayah pin dulu kecik2 mcm ni la. haha

Asyila Zainuddin said...

hahahaha.. part hujan tu siyes same.. dulu duk ingat camtu gak..

syasya said...

hehe comel je cite ni..mase kecik2 kite bayang Allah tu orang yg dh mati hahaha macam atok...adoi..

Ayeem Jemain said...

hahaha macam2 lah korang ni. lagi tinggi imaginasi korang. dragon ball lah, pedang lah. tp yg jubah tu sama. aku pun pikir gitu. siap berserban lagi

UyaRayza said...

kreatifnye kau wehhhh

maszull said...

salam...wah kecik2 dah pandai bila dah besar lg lah pandainya....genius lg....:)

Isteri Encek Bard said...

ned sangat.. hihihi

Nurul Hidayah said...

perghhh! cntik gler lar buku yg dibuat oleh ayeem ayam nie...mantop lar! imaginasi pown tnggi..hehe :)

esul said...

kecik2 imaginasi baik n inesen je..
time2 beso ni..?
hakhak~

khairiyah said...

kita geng ! yeyy :p

Sky Before Pinky said...

ayeem..nice betul lah.. entry nieh..masa kecik2.. saya tak ingatlah .. tapi bab guruh dan petir tu, sbb allah tengah marah dan sedg memanah syaitan..(arwah nenek yang cakap)

merahitujambu said...

teringat zaman kanak girang...

salam syawal ayeem

O'gosh said...

bagusnya imaginasi...

Scya Lollita said...

ehh , same lah weyh imaginasi kau dgn ak haha

Namee Roslan said...

masa kecik namee lukis gambar Allah pakai tudung pink. tunjuk kat papa, terus papa tampar. sbb manusia mana tahu rupa Allah dan x boleh illustrate pun. budak kecik mana tahu...

Ayeem Jemain said...

name tampar?? ouch! >_<

adrinaqamarina said...

ada kawan aku pernah tanya aku, time ada bunga api tu, diorang tembak kat langit, tak kena ALLAH ke?

Ayeem Jemain said...

adrina haha soalan terbaik!

ainaa said...

haha. time kecik2 ingatkan petir tu maknenye Allah tgah lawan dengan syaitan. noob

wannurfazrini said...

hahah macam2 la kau ni.!

Seniko said...

dulu aku fikir allah ada anak. bumi n kita ni macam permainan anak allah. kira macam budak kecik main barbie yang ada rumah sendiri tu. --' gila tinggi imaginasi time kecik-kecik.

nazirulhazwan~ said...

bodo gak ko kecik2 dulu.wakakaka

Faraa Eiman's said...

cehhhh , hahha ;p

Kepala Manchiss said...

gua rasa Allah tu cantik lagi dari kata cantik. masa dulu gua diberitahu mestib tengok tempat tinggi. jadinya gua tengok langit yang paling cantik. gua cuma rasa tu benda buruk dan belum secantik Allah. gua juga ada rasa nak gila sbb ustat gua kata, orang yang terlalu pikir macam mana mahu tengok Allah boleh jadi gila.

Ayeem Jemain said...

manchiss ish gila hang. takyah lah cari2, tafsir2, imejin2, time kecik takpe lah. haha

bighagenjo said...

ahahahaha! suci lah otak kau, seriusly, masa kecik dulu la, skunk tak tau apa jadi. hihi

nurkaloi said...

haha terbaik boboiboy

Chuu Muqhlis said...

masa kecik aku salu pikir kalau hujan tu ada org kerdil kat langit simbah air pakai baldi beramai2.,

*pengaruh kartun agaknya -___-"

Eyka said...

klu eyka..petir 2 eyka anggp allah tgh lawt syaitn..satu lagi hujn plak..mksdnya allah dah menang itu sebab ramai yg nages2 sebab terharu dgn perlwanan allah tdi..noob tak noob wey? haha:P

klu ade pokok tumbng waktu hujn sb allah marh gelak kuat2..dy bagi petir lagii..sebab mrh gilaaa kne gelak..-.-'

Ayeem Jemain said...

eyka haha panjang jalan ceritanya. mcm drama dah

amy syahirah said...

alololooo , comeyynyee ... bijakkk2 !

hariz zainal said...

aku kecik2 dulu kalau lukis gambar, sure ada matahari, awan, burung tengah terbang, and mesti ada tulisan Allah kat langit :)

Ayeem Jemain said...

amy haha bijak ape camtu. nk kena pijak ade haha

hariz wahh. alim. rasanya bdk2 lain takde lukis kalimah Allah kat langit tu hehe.

Raden said...

mase kecik2 aku igt aku la manusia paling comel. bila da besar nie memg betul la aku manusia paling comel

Saiazuan said...

tgi tul imaginasi ko waktu kecik2 :D

Che Deen™ said...

mase aku kecik2 dulu ade jugak pikir camni.. bela ade ade kilat, aku ingat malaikat tengah ambil gambar orang yg duk buat maksiat..haha

kutoOobambOo / ericoanaci said...

tu lah time kecik dulu ingatkan petir tu syaitan guruh tu Allah, tp sekrg dh dpt bezakan.. alhmdullilah

jom lah kenla ngn kutooo tq

mynameismy said...

alahai xcomelnya...;)

SoutulMujahid said...

bagus ko wat camni... membuatkan kita berfikir ttg aqidah kita

saya said...

penah gak fikir imiginasi cm nih.meh bce ayeem :)

http://sayaiylia.blogspot.com/2011/10/imiginasi-ataupun-normal.html