Friday, August 26, 2011

Mercun Hebat Rekaanku


Hari Raya tanpa mercun ibarat Air Batu Campur tanpa kacang tanah, ibarat Ramadhan tanpa murtabak, ibarat Ayeem tanpa Meeya. Cehh. Gambar-gambar kat atas ni adalah mercun-mercun yang biasa korang main time kecik kan? Apa barang! Kat bawah ni mercun rekaan aku. Cubalah kalau berani.


Mercun ni aku namakan 'encik lebah poppop telur encik naga menggunakan thunderclap sambil bermain bola dan gasing di sawah padi sedang cik ayam mengayanyam ketupat menggunakan mancis'. Panjang tak? Hebat kan? Korang pernah main gabung-gabungkan mercun?

P/S: Seumur hidup tak pernah lagi main meriam. Noob Khan betul.
P/S: Mak aku baca kad raya aku yang tak senonoh pagi semalam.



Comments
82 Comments

82 Kokokan Suci:

Nafisah Ruslan said...

bunyi mercun ni kompem kalah bunyi meriam.. terbaik~

Saddila said...

kahkah . mcm karangan je nama mercun tu . nak oder 10 kotak !

sentil -__-

Taufan Bin Ribut said...

asal ko tak bubuh name 360patah perkataan je?#haramjadah

Entri Terkini : Tips berjimat ketika di hari raya #apeponboleh

Entri terdahulu : Shopping Raya yang sakan

maizatul. said...

kah tiga kali. bengong aih mercun gabungan. haha

hana said...

huish..
mesti dhsyat bunyi nye tu...
cair taik telinga...

Cik Ca'ah said...

tak pernah main meriam?
kesian.
kahkah!

cik Beskod said...

mesti besar bunyi mercun nie hahaaha...

nama mercun nie pon dah panjang huhu kene tarik nafas panjang2 sebelum sebut hahahha

ParkAir said...

Mercun dus dus xde pon?

Che Deen™ said...

boleh dah hospital tambah katil baru kalau ade orang main mercun nie..haha

Syakir Rahman said...

mercun plg bahaya dan plg kuat mayb...hahaha

Amyz said...

apsal tak ikat dgn ko skali kt mercun tuh, kasi terbang sampai bulan..hahahahah! Slamat bermain mercun ye !

cik S e h a said...

superb la mercun ne. hehe

♥ MRS ZACKS ♥ said...

tolonggggg sy takot mercunnnnn !!! larikkkkkkkkkkk !!! HAHAHAHA :DD

budakampung said...

bape hengget ni ayeem?? gua nak beli ni

Lea IsNaw! said...

kreatip ko neh

alepridz said...

haha... ni bukan buleh putus jari lagi... ni kepala pon leh tercabut....

Dhiya Fariza said...

Serious noobkhan. Umur 8tahun dah terbakar rambut main meriam

Siti Safiyyah said...

jenuh tu nak hafal nama mercun. HAHA

Ayeem Jemain said...

parkair camne mercun dus2 tu eh? haha

bdkkampung haha beta version ni. tak jual lg

Dhiya Fariza said...

Serious noobkhan. Umur 8 tahun dah terbakar rambut main meriam

kura said...

hahaha. gila beng panjang nama. fuh! apa lah hasilnya ye..

Ayeem Jemain said...

dhiya pergh dr pon main mercun?? gilalah noob wa ni hahaha

Umie Artoqiemie said...

jadah ape mercun sumbat2 ni?

Lynn said...

hwaaa~~..all in 1 tu..terabur satu kampung kalau bakar..:D

Yuyu said...

aku reti main mercun bawang je.sobs.

alia najiha said...

umah dekat padang besar .
selalu sgt seludup mrcun . muahaha ! :P

www.dunialandax.com said...

Ni le punca budak putus tangan,dan aku rasa,ko punye wire dalam otak pun putus gak kan ayeem?hehe

hamzah ian said...

menipu

Sang Algojo said...

cantik nama mercun tu. haha. u really made my day bro

bighagenjo said...

haha,.
terbaekkkk

fairuz said...

sumpah gua lagi noob sebab ade juga mercun yang lu lukih tu gua baru tahu. lagi noob kan? kbai

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. gile panjang name mercun tu..

Puteri Iqa Izyan said...

main bunga api je. lalala~

aLyA_syGS said...

adehh -.- pnjg nye name mercun... kalau ade jual kat kdai 4,5 kali kne balik uma tny nme mercun..

ira-yoshida said...

kang masuk hospital tak raya pulak.. haha

Wanz Mejuez said...

apa kata ang sumbat ayam2 ang masuk dalam meriam.. lagi best!

kembatolo™ said...

nak cucuh jgn lupa bagitahu aku. aku nak tempah kain kapan. takpe, aku sponsor. hahahaha

merahitujambu said...

kad raya tak senonoh???haaaa...salam syawal ayeem

Jamban Comel said...

deymm ,power siakk!

| RoziAhmad | said...

aku nak tgu muka ko masuk muka depan paper pagi raya.

meowwmania said...

selamat hari raya ayeem..

mohon maaf jika ada salah dan silap yerk =^,^=

dAyAnA. ヅ said...

haaa .. semput bce name mercun ayeem :P

Jejentik said...

mercun naga paling aku suka, lebih-lebih lagi kalau campak dari tingkat tinggi..cun gilaaa

Red said...

cari nahas doh XD

~belog gadis~ said...

saye cabar ayeem main mercun tu. haha

O'gosh said...

kreatifnya..jangan terputus jari udah le ye..

Anyway, Selamat Hari Raya ayeem

azurin ramli said...

perghhh.kalau main mercun nie bukan kudung tangan lagi nie.silap2 masuk lobang 7kaki dalam.wakaka :p

Robot | Sakti said...

ada jugak yang masuk buletin utama.

Budak Blog Putus Jari Main Mercun Buatan Sendiri

El-Janna said...

aiseymen~~~~~

LadyBird said...

comelnyer mercun dier... slmt hr ry... maaf zahir btn :)

Faiz Tapit said...

mercun lebah tu bahaya oi. hahah

Faiz Tapit said...

mercun lebah tu bahaya oi. hahah

nerves said...

buto ape ni..harhar

fiLfiL said...

haha.. pnjng betol ek nme meriam tuh ;)

nurAMALLINA said...

kau jangan, mercun naga tu paling bahaya di alam semesta. haha

Syafiq Salim said...

aku suke main mercun ayeemayam jerk... #kbai

Edy Fee said...

silap gabung leh jd arwah bro!

aizamia3 said...

dulu siap kena paksa lagi dengan pak sedara.. dari tak reti jadi reti..
sekarang kalau bagi pun takmo dah sebab dulu dah puas main..

Fara E's said...

gila ke hape ? haha

mynameismy said...

kahkahkah senget tol

Pewaris (Persatuan Melayu Kuala Lawas) said...

hilang akal agaknye mercun mcmtu.. haha

Syazwan Che Deraman said...

jom bro.
kita lawan.
ada bran?

ღ p!nk veLvet ღ said...

kemain pjg name meriam :P

Queen F said...

kau nama mercun dah macam ayat karangan spm dah -.-' HAHA kau test dlu amek video kasik upload :D

amy syahirah said...

haha ! xde panjang lagi nama mercun rekaan ayeem tu ke ?? apepon , terbaik , xprnah jmpe mercun cmtu . =)

★♫ Ct Hajar ★♫ said...

nak order mercun tuh boleh ? bak 100 kotak


nak kasi orang depan umah yang kaki main mercun tuhhhh !!


kasi k.o kah kah padam muka =P

sYafIk-wAy said...

erkkk apakah . hahaha

Mr.Baiz said...

humangaih....panjang beno name mercun tu

adrinaqamarina said...

wow! ada lagi tak stok encik lebap poppop tu ayeem?



aku lah yang kasi link pada mak ko suruh baca. :P

IQ = Iez Qis said...

giler la mercun ko ayeem~~~ terbaek punyooo~~ nak try la camni~

norshila ibrahim said...

dasyat ngat aih...xmo main mercun...
aku dh trauma dgq mercun ni...huhu

http://shilagyla.blogspot.com/2011/08/aku-mangsa-mercun.html

nina athiramisu said...

sesuai la tu nama mercun yg panjang tu..

wannurfazrini said...

mak aihh, ni main leh putus 10 jari!

Mira Z said...

Pergh dasatttt! Masa kecik2 penah main yang pom pom tu je kot. Yang lain tak berani. Tengok cousins main jek. Oh ngan bunga api jugak weee~ xD

Bagus2 jangan main meriam okay!

syasya said...

hahah mercun ni kalo bakar sure mcm firework yg every new year u haha.pernah main meriam..meriam baldi! kih kih boom! kuat gile meletop okeh!

Eyra. said...

Sekali dibakar mercun tu, tak beraya agaknya seluruh umat kat dunia ni xD

YOUsoF said...

Tak sempat habis sebut nama mercun, mercun tu dah meletup di telapak tangan dah.. ;D



Meriam la baru mainan jantan! hahaha

naf. said...

ahahaha over nih!

Namee Roslan said...

comel nya mercun pop pop ayeem lukis. :D macam bentuk chocolate kisses tu.

SyazwanSarawak said...

haruslah gabung mercun untuk kemeriahan tak terkata. alang-alang nak kasi putus jari, kasi putus badan terus pun ok gak

kekeke

aiko farahshahida said...

epi raya day ayam.

aigooo~

Wanie Asri said...

maner boleh dpt ???
hahahha...terbaekkkk