Wednesday, August 24, 2011

Koleksi Kucing Aku

Pergh, koleksi terus. Dah macam koleksi anak patung Barbie Cow dah. Entri ni atas permintaan beberapa orang pembaca blog ni yang nak sangat tengok kucing-kucing aku. Meh aku perkenalkan 3 ekor kucing yang hidup dengan aku sekarang. 

Kecantikan hak milik setiap insan
Nama : Ibu
Asal : UiTM, Sri Iskandar (Angsana)
Harga : Percuma (kutip)
Status : Janda, dah dibuang peranakan
Berat : 1KG+
Cita-Cita : Model muslimah
Hobi : Jilat kaki tangan tuannya
Kemuraian Mulut : Sederhana

Info Tambahan:
- Yang paling manja antara 3.
- Kucing liar yang adik aku kutip di UiTM Sri Iskandar. Asal Peghak Yob
- Bermusuh dengan anaknya, Norms selepas Norms dikasi. Kenapa eh?
- Seekor kucing yang sangat sosial, suka keluar malam.



Muka macho kalung pink. FAIL!
Nama: Norms
Asal : UiTM, Sri Iskandar (Angsana)
Harga : Percuma (kutip)
Status : Bujang forever, dikasi
Berat : 4KG+
Cita-Cita : Penarik kereta
Hobi : Intai orang mandi, berak (tunggu depan pintu bilik air)
Kemuraian mulut : Sangat bising

Info Tambahan:
- Nama diberi oleh seorang model berasal dari Sabah, Rounnah Beb a.k.a kawan kolej adik aku dulu.
- Dinamakan bersempena pelajar UiTM yang hensem bernama Norman.



Nanak lah, aye malu lah 
Nama: Mimi
Asal : Klinik di Kota Kemuning
Harga : RM30
Status : Dara (selamanya kot)
Berat : 2KG+
Cita-Cita : Duta Whiskas
Hobi : Kencing depan jamban
Kemuraian Mulut : Sangat perlahan dan susah untuk keluarkan suara

Info Tambahan :
- Dibeli oleh abang aku. Klinik tu jual murah sebab Mimi kucing terbiar kot. Murah kan kucing parsi RM30?
- Kalau pasir penuh tahi, dia akan kencing/berak depan jamban. Sangat pembersih lah konon?




Mereka ni batch yang special. Kalau dulu kucing-kucing aku memang kampung habis makan tulang apa semua. Dikasi/buang peranakan pun tak. Tapi batch ni memang jaga elok sikit lah. Makan pun friskies je. Friskies pun cukup lah. Nak beli makanan dari klinik tu macam mahal pulak. Mereka ni kalau tuan-tuannya makan pun, tak kacau. Mimi lagi special sebab dia first persian cat yang pernah kami bela.

P/S: Norms yang paling digemari sebab personalitinya yang nakal, walaupun Mimi yang paling comel. Tapi Mimi membosankan. Nampak? Rupa semata pun tak boleh.



Comments
94 Comments

94 Kokokan Suci:

Hamdan Ramli Anak Pakcik Li said...

Kucing bayak la sial. Hahaha. rindu aku kat kucing aku.. meow2

Namee Roslan said...

hahaha, nama ibu. janda cita2 model muslimah! haha, lain kali pakai kan dia tudung lah ayeem! haha. comelnya ibu ..baka macam tina kucing namee yg kena kanser tu.

Amirrah Zawani said...

fuyoo ayeem pu ada kucing rupanya.. mimi comell :)

Aisya J said...

Ayeeemmmm!!! I ada kucing kitorang panggil mak tau, and color dia sume sama mcm your cat yang Ibu tuuu! hahaha :p

sifar-kosong said...

hahaha. mimi patot lebih disayangi~
eh kesian ibu

Umie Artoqiemie said...

kenapa mimi tu sama gila ngan obeh aku..

ainie yusof said...

baru aku tau dikasi tu dibuang peranakan

hamzah ian said...

mimi nama anak aku oi

SyazwanSarawak said...

si ibu lak paling skinny. =__-"

ayu jazari said...

haha..uitm sri iskandar mmg byk kucing..dlu p0n ade bela kucing kt sane :)

..cik gugu.. said...

kucing aq baru mati tadi.........

Ayeem Jemain said...

iqbal takpe, dah nk raya

namee hehe baka2 ni pon tak reti sgt. tp suka scottish, cam rare!

amirrah hehe mst lah ade

aisya haha nasib baik nama tak sama

sifar haha aku tak diskriminasi

umie haha yeke? standard lah kucing, byk sgt kembar haha

ainie hehe kasi tu potong testis

mejah hi mimi

IQ = Iez Qis said...

nak nakal2 dengan kucing~ haha!

Ayeem Jemain said...

syazwan model katanya haha

ayu haha yep mmg bbyk gila3.

gugu takziah gugu :(

www.dunialandax.com said...

wah! gua tgok norm tu,stailolah! jual kat wa!

kucing wa dah mati =( slah bg ubat..bengong nye doc!

Ayeem Jemain said...

landax haha takde jual2 weh. pergh boleh saman tu. fffuuu

Ninie said...

murahnya persian cat rm30? ade lg tak? nak rembat satu. huhu ske mimi sbb beliau pembersih

ruzana roslan said...

tak penah pun nk nampak kucing2 ni kt uitm tu. haha

Ieja zukhi said...

norms sama dengan kucing kat rumah la..gemok nama dy,sebab gemok xhengat dunia..suka pelok..heheh

alepridz said...

mimi tu bapak cute giler...

bighagenjo said...

hihi~
kiranya ko ni penyayang la jugak eh.

kucing kau gedik tak? ehehehehe

Ayeem Jemain said...

ninie dah takde la. last ade 2 je yg persian. then abang beli dua2. tp lg 1 tu bg gf dia

ruzana haha blok angsana ke? dah adopt thn lps dah. dekat setahun

ieja haha yep. norms pon gemok kaw2!

alepridz hehe yep plg comel lah.

hagenjo hehe mst lah loving. tak gedik pon. comel manje je. kekeke

AYIE said...

shooo shweeet ^_^

Alip Apai said...

haha. model muslimah. pada hal posing dh mcm ibu ayam tepi lorong haji taib. muahahaha!

ema サニ said...

kucing pn ada cita2 ea? lmao

.minah sengal. said...

kucing minah nama chombi..tapi jantan.!
mnjadi kegemaran sbb dipercayai mmbawa tuah..harharhar

amy syahirah said...

ayeemm !! kucing yg nama mimi tu cute gileeeee =) amy nak bela kucing tapi tak kuasa nak bersihkan taik and mandikan bagai . teeheee , pemalas .

Wadi AR said...

jom main kawin kawin ngn kucin aku yam

Ayeem Jemain said...

alip haha cegampang ayat

ema hahaha. merepek jah tu :p

minah adeh tuah plak huhu. kalu rezeki, takpelah

amy haha bela kucing ni kira praktis utk ade anak ok. haha

y u y u Z u l a i k h a said...

takut kucinggg :'(

[sutera kasih] said...

cumil ahhhh meow ayeem..yg sy tau, lelaki yg suka kucing ni penyayang..awwww.. ^_^

Syazwan Che Deraman said...

alamak..aku tak suka kucing..
macam mana?.
yang tu dah ada ciri ciri model whiskess tu..

Chempaka Sari said...

suka mimi rasa nak peluk je...

ked said...

smoge ibu tu cepat insap..sobsobsob

@juera said...

bgs bela kucing ni..haiwan ksygn nabi..klu jga elok2 insyaallah mrh rezeki =)

nuyuEna said...

nak nikahkan kucing kite ngan mimi lah..:P

Kepala Manchiss said...

gua ingat lu bela ayam. lu kenal ayam fared? keh keh

muhammad azfar said...

aku geli ngan kucing! ahha

bunbun said...

ahaaa kucing parsi memang gitulah gamaknye. non hado comel comel aww awww. bulu je lembut.



kucing aku pon nama ibu doeee XD

mr_right said...

hamboy ! pecinta kucing sebenarnye ~ ahaha. mr right ta bape><

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/lagu-raya-oh-lagu-raya.html

esul said...

berat gilo norms..4kg? fuiiii~

Tulus Sweet said...

kirim salam kat pemilik nama asal Norms. huhu

Tasha said...

kucing parsi mmg pendiam sikit...hehe, tp comel la...

laskar pelangi said...

hamzah dah marah nama anak dia tu..=D


comeinya si ibu posing..posing tunjuk perot montel nyaa..hik3

Taufan Bin Ribut said...

kat umah aku skang ade 12 ekor beb.hahahha..^_^

aku kutuk ko kat entri baru aku ni.hahha..
Entri Terkini : Shopping Raya yang sakan

Entri terdahulu : Mercun rocket buat aku terbang tinggi-tinggi

Farhan Hanif said...

aku pelikla mcm mne nak ajar kucing tu berak kat jamban...belakang rumah aku asyik2 bau taik kucing je...jiran tak reti bela...hahah

Husna Lana said...

nape mimi tu dara selamanya kot? kena kasi ke tak tuu? ke sebab mimi tu pemalu? haha.

Salwa said...

mimi pemalu sangat..andartu la dye nnti.haha.

Nasuha Suhada said...

kenapa mimi tu selamanya dara? haha!

aku suka kucing jugak, kat rumah ada 7 ekor kucing..

Robot | Sakti said...

peminat kucing rupanya.

arnab taknak?

heehe

♥CIK SHA♥ said...

hensemnye norms!;p

weh!kalau kasi kucing berape ha? ikut klinik ke? aku ade 9 ekor kucing nk kasi ni..wuu..benkrap!

syaidatie nurdilla said...

hehehhe.. comel.. ayeem dok seri iskandar ke ape? dulu dyla belajar sana.. x nampak lak kucing nih.. hakhakhak..

~aYeeN & SuE~ said...

pndai kucing ko posing tp sgt cute wpon muka x mndi..huhu..windu lak kt kucing aku si momot n belang (jantan x di kasi okeh)

Isteri Encek Bard said...

cemellllllllllllllllllllllllllllllllll... geyam nak geget semua

iyan shazlind said...

tergelak baca entry ni..siap ada cita2 nak jadi penarik kereta tu (mesti macho habih si norms ni) hehehe..then parsian cat mmg agak pasif sket dari kucing biasa ( yg kat umah sy pun camtu)
ayeem kalau kucing bg makan friskies kena pastikan diaorg minum bnyk air..kalau tak senang kena kidney problem...menaip ikut pengalaman, veterinar pun cakap camtu..:)

nurkaloi said...

eah ayam bleyh bela kucing ker
tak takuwt kene ngap ker hehehe

haNem said...

ish..macam pesen name kuceng

syasya said...

ohoi..norms tu ensem! patot die nakal.kim salam kat si kacak tu..mimi yang comel..murahnye kamu...untung la dapat beli mimi dengan harga rm30.jeles hehe

SyaficqaHamdan said...

pergh. tgk mimi tringt arwah kucing aku. name die black. teruna selamanya. sebab xsmpt kawin. mati sb jerebu weyh! :'(

Syakir Rahman said...

HAHAHA....uitm perak mmg bnyk kucing...aku pon cdg nak amik satu tp amaran keras dr pihak asrama x bagi bela haiwan...kah3....

Najlaa 'Aqilah said...

mimi ada ciri yang boleh dibela! hahaha. *sayatakutkucing*

.diannorhayati. said...

yg mimi tu comel tp diam. so nk norms la :P

cik bihah said...

wahh ada koleksi kuceng gak.. bihah pon ada banyak.. ;)

meowwmania said...

aloo tomel tomel...

makan piskis pon ok janji dorang minumk air yg secukupnya, sbb piskis ni byk garam dan bg kucing yg tlh dikasi terutamanya jantan salur kencing dorang amat sensitip

sesekali leh cmpurkan wetfood ngan piskis letak air sikit bg berkuah

tu yg sy buat dlu masa krg berkemampuan nak bg si comel makanan premium ;)

LOVE CAT! SAVE CAT!!

O'gosh said...

alolo..comel la...

aishah aziz said...

suke kucing

aishah aziz said...

ibu posing maut

Ayeem Jemain said...

yuyu ish ruginyaaaa

juera insyaallah :)

nuyuena haha tapi mimi mandul kot

manchiss ayam fared? amende tu? huhu

esul hehe mmg berak gilo. cam dukung baby jah

tulus haha dia kristian

tasha hehe yeke? oo patut lah

taufan bapak byk! haha

farhan aku pun tak reti haha

husna sbb rasanya dia pun dah dibuang peranakan oleh tuan sebelumnya kot

salwa hehe bagus lah. kucing parsi terakhir :p

nasuha sbb rasanya dia pun dah dibuang peranakan oleh tuan sebelumnya kot

robot haha arnab tu exboss kita suka ar

sha terpikat lettew. hati2, binatang tu. kah3

syaidatie tak ah. klang. adik study sana dulu

ayeen haha tau2 je jarang mandi :p

iyan thanks for the tips! penah dgr gak :D

kaloi hehe tak pon. ayam lg besar maa

hanem haha haruslah

syasya kah3. sume cakap ensem. yep, mana nk dpt persian rm30. bese dekat2 1k!

syafic jerebu?? isk sadis gak. rare

syakir haha senyap2 je bela

najla ish rugi lah takut kucing

hayati hehe mane bolehhh

meoww thanks pakar kucing! :D

ogosh hehe jeles lettew

aishah me too. nama pon model muslimah. kah3

fairuz said...

mimi. hahah name anak mejah kbai

Aflina Affandi said...

haha , saya ada 7 kucing . 5 ekor baru 2 bulan . Semua mix :P
and sangat memilih makan XD

erkkk , model muslimah tapi selalu keluar malam? hahahha

Faiz Tapit said...

ko pun 3 ekor gak? jum 4some

Fara E's said...

tade ciri2 pjaga kucen pown =='

muahaha

mas saari said...

hehehehehe...komersialnya nama diaorg! hehehehee

mimi memang comel!

Lynn said...

suka mimi..bulu yang sangat lebat macam kucing lin..^_^

perkara yang ditakuti owner belog ni..

Heidi Shafiq said...

sembelih la sekor beb buat lauk berbuka..

wannurfazrini said...

aku harap cite2 mimi kau makbulkan haha :D

nina athiramisu said...

sok nak cari depan angsana!!

ain hamiza said...

sume comel2 cam tuan blog! HAHA

Syat0za Zai said...

ibu tu lawak xD

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

cita2 semua bagus2..haha..

aLyA_syGS said...

mimi duta whiskas...kikiki...so cute

Aujinz said...

aku nak carik kucing free gak laa....hue hue hue

zatytastic said...

lah.uitm s.iskndr ghopennye.

Anonymous said...

sama nama cam aku . equal cuteness !!

MIMI

Siti Mashitah Saidin said...

comel! gaya ibu tuh... perut dah londeh2.. wua... segak bergaya!

Clara Rella said...

Pndg kucing first2 tu teringatkan kucing clara.. Sama je warna dia. Panggil dia endek sbb ekor dia pndek..

Dia hilang mcm tu je, smpai skunk tak jmpe2.. dah lama dia hilang..

hummm....

adrinaqamarina said...

time aku balik dulu, kucing aku pon, ayah aku kasi makan friskies sebab adik aku mengamuk suruh abah aku beli. cis, padahal kucing tu boleh je makan nasi lauk ikan.


haha.


aku suka kucing faiz blog aku blog bapak kau, sebab dia ada kucing kaler oren! :)


kirim salam mimi~

Dhiya Fariza said...

comel gaya ibu :D

faten osman said...

aku ada 3 ekor arnab... kucing parents tak bagi bela :'(

nak sangat kucing

Teha Nur Fateha said...

ayeem suka kucing..mesti penyayang kan! hahaha..

naf. said...

HAHA plg nsem,Norms lah
mata bsinar2

|| A r a W a n i || said...

aduh!
rndu plak dgn kekucing d sbh~~

DS Mazdasa said...

hahaha.. yo balik.... 3 ekor je ke?

cik_miemy said...

wahh glamor ko jah..
nme kucig parsi tu sme nme nan den..
adoyy haha sbabkn sme..
kucig tu mmg cumel :p