Wednesday, June 22, 2011

Perbualan Bersama Lisa Surihani


Malam tadi aku borak dengan Lisa Surihani. Borak dekat Yeeha! Messenger je. Btw, aku dengan dia biasa panggil Ayeem dan Hani je. Haa, memang Hani sebenarnya nickname betul dia (konon real). Dah lama jugak tak borak-borak dengan adik besar ni. Ni aku copy paste chat kitorang. Jangan jeles!
Hani : BUZZ!
Ayeem : BUZZ!
Hani : Hye Ayeem, erm, you apa khabar?
Ayeem : Alhamdulillah, sihat je.
Hani : Erm, you ni kenapa muka macam moody je?
Ayeem : Entah la.
Hani : Okay fine, I dah tak nak paksa-paksa macam dulu lagi.
Ayeem : Alah, nanti you ulang balik perbuatan tu.
Hani : Nak buat macam mana, I susah lah nak lupakan you.
Ayeem : Silap I jugak, main scandal. Tak tahu pulak you boleh jatuh cinta kat I.
Hani : You romantik nakal, mesti lah I suka.
Ayeem : I tak nak kahwin dengan you bukan apa, sebab you lebih tua dari I. Tu je.
Hani : I menyesal sangat kenapa lah I lahir awal daripada you. Kalau I tahu, I duduk lama-lama dalam perut ibu. Tunggu sampai you lahir dulu. Isk isk.
Ayeem : Sudah-sudah lah tu. You pun dah ada Yus kan.
Hani : Alah, you ingat I nak sangat ke dia? Sebab dia kaya je.
Ayeem : You jangan macam tu. Tak elok.
Hani : RM10 ribu yang I bank in dekat you tiap-tiap bulan tu you dapat tak?
Ayeem : Dapat, tapi tak guna lagi pun. Dah dekat sejuta tau! Stop it! I tak suka lah pegang duit banyak-banyak ni. I lebih suka low profile.
Hani : Tak peduli'i nya pun! I tetap nak bagi. Nanti after I kahwin dengan Yus, InsyaAllah I bank in you setengah juta setiap bulan okay?
Ayeem : Tak okay. Tak nak lah makan duit haram ni. Duit Yus tu. Penat dia buat filem. I rela guna duit Innity, Advertlets, Nuffnang I, walaupun tak banyak.
Hani : Apa benda tu?
Ayeem : Ala, iklan yang I pasang kat blog lah.
Hani : Oh ya, tiap kali I masuk blog you, I mesti klik iklan. Hehe.
Ayeem : Ye ke? Thanks. Baca jugak blog I eh?
Hani : Baca lah! I pun rasa nak buat blog je. lisayam.com cam sweet je.
Ayeem : Sibuk! Gi cebok lah hang!
Hani : Uhukkk :'( Btw, I nyampah kot tengok kawan-kawan you yang header Ultraman dengan header Lembu tu. I tak ingat apa nama blog tu. I ingat header je. Sebab header you buat kan? Hehe.
Ayeem : Oh, Hamzah Ian dengan Faiz Tapit ya. Kenapa?
Hani : Ye la kot. Tak ambik tahu pun nama diorang. Tapi I pernah pergi blog diorang sekali dua, nampak ada gambar I. Ewww, geli kot!
Ayeem : Dah lah tu, jangan kutuk diorang. Kawan I tu.
Hani : Okay. Sorry.
Ayeem : K la, nak tido lah. Ngantuk. Bye, salam.
Hani : Bye, salam, nanait, sweet dream
P/S: Subliminal mesejnya, klik lah iklan kalau nak jadi cun macam Lisa. Ngahaha!



Comments
93 Comments

93 Kokokan Suci:

Admiral Hafiz said...

perghh back up kawan tu
haha

Entry Terkini:
WOW! Perodua Myvi 2011 ada Warna Hijau (Limited Edition) !

Afieshot said...

yang ni perbualan yang betul ke atau tipu?

bibi bibo said...

hahahahhahahahakkkkahahhahahahahahahhahahahahahhahahahahhhahahahhahahahhahahhahahahhahaaha


penat gelak , heeee . okay sambung balik ,


ahhahhahahhhahhahhahahahhahahahahahhaahahhahahahahahhahahhahahahahahhahahahhahahahhhahahhahahhahahaahahahahahhahahahahhaha

nur & am said...

saye pecaye ni btul...
(xikhlas)

MDS said...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

perasan hang no...
nanti kalau chatting lagi kem salam.

*Miss Geli^ said...

akak gembira akhirnya perhubangan kau dengan lisa berjaya..
abaikan mejah..kau je layak jadi pasangan lisa sebab yang diketahui umum, kau romantik...

sekian

ParkAir said...

Dah tak jadi subliminal la sebab ko dah bagitahu!

Alya Esprézzo said...

wakakaakakakakakaka..lisayam.com <-- terbaik tu..wakakakakakakak sengaaal ayeem :P

cik qiqilala said...

peraasannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

berbulu je hamzah ian.. hehehe

The Sharkox said...

ko dah langgar TOS dah ni.. mana leh suruh pengguna klik myDeal.com.my..haha

Belbel said...

mesti gelak besar kalau the real lisa surihani bace ni. keh3.

MiS! BLur-Blurrr.Com said...

tingginya imaginasi...hahaahah

Lizzie Yasmin said...

"Ayem cepat bangun,jangan dok sambung mimpi nun. Kang lambat gi keje..".

yaya_flanella said...

konon2 hang bajet hang hot sangat la ni? puii. hahahaha. lawak la gila. XD

Moumo said...

jht gile,
gunekan lisa
hahahah

kura said...

bukan main bermonolog gittew. haha

biharahim said...

best la dialog tuh. lagi2 part bank in tetiap bulan. haha

Faiz Tapit said...

faking faking faking faking faking faking faking faking faking faking

nairaariaa said...

hhaha..gambar lembu n ultraman...lisa la sgt...hu`

syaz@rozelt said...

nape aku rase cam tipooooo ja..kahkahkah..anyway mmg kelakar ok!

Ujang9897 said...

syg pasangan GAY kau kan..hahaha


apa barang YM..gua siap dating..tgk sini


http://azfar9897.blogspot.com/2011/05/gua-jumpa-lisa-surihani-bai.html


mls nak angkuh...tapi gua riak jer..

Nurul Amira said...

HAHAHAHA ., nkal tau ayeem nii . dgn lisa pon jadiklaa . kelakar habiss . siot je . :)

Siti Kelembai said...

Kah kah kah... terharu siot ayeem back up member...

►AdamXis◄ said...

assalam...hahaha.tak bleh blah pasal romantik nakal and pasal iklan(cerita sakan jenis2 iklan)...

Entri baru : ►Buletin : Nama Domain Korporat 2012

eton said...

hahahaha.. nak tergelak aku baca cerita ni.. klu la lisa thu ape yg ko wat... ish2...

Amalia Zurahim said...

MUNTAH!!!!!!!!!

Tea said...

haha, fantasi terlebih la ayeem ni.

cik bulan said...

accece..nk kata hot la tu..adess..=.=''

Raden said...

patotla yu bank in kat setaip bulan 5k rupenye u dapat dr lisa. takpela kalo camtu. ai tak rele makan duit lisa! lisa memg suke rampas lelaki2 yg ai suke. aihether! aihetyu!

baideway, duit tuh sume ai da derme kat umah ank yatim! sile pecaye

✿ boonga_kecik ✿ said...

verangannnn! hahaha

Dah hari rabu! Wordless wednesday yaey!

yen yen said...

kalau saya percaya nescaya saya gila.. eh ?

Yuyu Musa said...

hamzah ian dan faiz tapit??

sape tu sape tuh???

Izyan Masri said...

MUAHAHAHAHA.UNTUNGLAH SEMBANG DGN LISA ;P

b0an said...

perh...perbualan xley blah..haha

nazirah said...

hahaha layan aje :)

izz zara said...

haha punya pnjg ni, sbnrnya nk suruh klik ikln je eh? Haha xbole bla chat dgn hani

chuu muqhlis said...

tengok gambar je dah tergelak ., kahkah :D

Gadis Misteri said...

hahaha~
tergelak sengsorang bce nih.

Dawa said...

lisayam.com? hahah mmg power chat ko ni bro!!

syirah rasid said...

wahh. perasaaan !! hahahaha

budaksetan said...

arghhh, macam shilake kau ayam!grrr

hamzah ian said...

faking.. kepala hotak lu...

gua sebagai peminat lisa benci lu gila2

aLya maNip said...

mak aiihh..chat ngan lisa main hani-hani lagi..hahaha

CikBulat said...

makin tak sihat kau nie. HAHA

laskar pelangi said...

wahaha. perasan!

Fayy Azmi said...

ta boleh blah , perasan . HAHA .

wannurfazrini said...

konon skype lah ni? ok xleh belahhh!

Miz Novexx said...

aku taw kau tengah demam ni, harap harap kau cepat sembuh la yer... bhahahahah

Faraa Eiman's said...

=='

Ain said...

untunglah YM dengan lisa... hahhaha sengal ubi!

temoxskema said...

hahahihihuhu , adoii

Alin said...

untunglah lisa kasi duit. hehehe. xD

Siti Mashitah Saidin said...

sabar ja la...

Piah Becok said...

hahahahahhahaaaa... ohsem!

terbaru: adeakutanyakau???????

♥NuR SyAFiQah♥ said...

tipu la tu..hahaa

lisa surihani said...

menciiiiiiiiikkk.

nape ayeem letak im kite mlm td kat cni. mencikk tau.

dahla lembu ngn otomen bace. malu lisa sebab kutuk dorang. uhuk.

ayeem,

lisa nk ayeem tau,
walaupun ayeem jauh beribu batu
ayeem sayang tetap di hatiku

yus tu, gimik je tu. lisa saje nak ayeem jeles. kite start balik hubungan kite dulu k?
jangan sedih ye mucuk?

Izat Tarmizi said...

Kesian,masih budak..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..siot jer...aku nak gak skype ngan lisa..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ayeem nii. mcm2 style boleh buat org gelak tauu. haha..gelak lagi n lagi dibuatnya:DD lisa oh lisa dtglah kpd ayeem betul2:p

Seth tan said...

haha pengsan aku tgok ko men chatting ngan lisa..

syAzAnA said...

muntah-muntahh.

thenn..

pengsaaannnn!

HAHHAHAHA

Cik Aish said...

hahaha lelaki mmg suka berimaginasi tgi..minum susu dugro ea

Nazim Nasri said...

ramainya percaya hahahaha.
sah sah dah tulis yehaa messenger ;p

Mohd Shukri Fadzillah said...

1 word. sangatkreatifdangedik XD

hahahahahahahahahahahhahaha




oh ya! saya dari sini ^_^

sharifahzakiah said...

skandal ngn lisa pulokkkk dohhhh...hahahaha jap ngn fatin liyana, jap ngan lisa. lepas ni ??? curang laa ayem ni ! wuhuhuhu

:: eiDza miRa :: said...

hahahahahahaha! senget lah ayam nie..

Afieshot said...

Nampak benor Nipunya

Shino said...

perhhh...terbaik...smua ko bedal...tamak gile ko...hahaha...

Anonymous said...

hahahahaha haram! :))

izwanie azieda said...

tengok gmbar ingat da betul. skli tgk chat tu sumpah tipu. hahaha. terkena !

arek said...

imiginasi tinggi ni..

Cik Miera Aziz said...

Hahahahaha. Lisa Surihani syok kat hang!? :P

LOL sgttt post ni. Hahahaha.

mushroom said...

ayeem kuat membungak :P

Isteri Encek Bard said...

Adeh segal... hahaha... mampos lisa baca teros ajak ayeem nikah...... siap hentak kaki kata nk ayeem gak...

sofea said...

hai ayeem...
esok wc ngan nora elena lak ekk..
jom kite doa2 dia lyn ko..
bhahahaha..

khairiyah said...

ny main balas dendam ke ny???entry yg mnggelikan bulu tengkuk aku..hehehehehehe :P

nini syuffina jalil said...

HAHAHA
gile geli lawak benda ni ;)
niceeee ;p

Aqila Safuan said...

KAHKAHKAHKAHKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

INI SUMPAH LAWAK .

Nay said...

bhahahhaha ..
kalau Lan tengok , confirm jelezz

fiza said...

haha.ye2 je..

bella lim said...

HAHAHAHA, sumpah kelakar. :D

cthajar_pinkgurl said...

bahahahaha



sumpah sengal ;p

Aisyah Hanis said...

Okay la tuu. YUSRI mara serang kw padan muke

blogger glew said...

wohhh!! wa jeles sama lu! hahahahaha xD

Kafe Que said...

kreatif glier kot wpun aku tau suma itu dusta..nice entri ayeem

Hot Chick Adegan Zizan dalam KL Gangster

Luqaz™ said...

hahaha.. x leh bla..

Lady Eryhana said...

apsal lisa surihani lawak semacam je. hahaha ayam plak cotrol baek. hahaha tp mmg terbaek ah!

YOUsoF said...

Kalian sangat cocok!

;D

sCHACINTA .D said...

bestkan yeeha messenger...kah3..kirim salam kat lisa yea..

sCHACINTA .D said...

bestkan yeeha messenger...kah3..kirim salam kat lisa yea..

Sufisky Lass said...

Kereks derr~ KAHKAHKAH!!

cikpia said...

ha ha............ sempat lagi kutuk si hammie ngan faiz tepet.

Mr.Clive said...

adess sungguh forever alone @_@