Tuesday, May 24, 2011

Pentingnya Bernazar


Korang pernah bernazar? Aku selalu bernazar. Dari dulu sampai sekarang, laptop aku tak pernah repair kat kedai, so far. Alhamdulillah. Henfon dari zaman muda sampai sekarang pun, cuma sekali je pergi repair walaupun dah banyak kali gila rosak. Henfon N-Gage QD time tu. Aku kan QD (cutie) memang lah kena pakai N-Gage QD. Wajib kot! Kalau tak, tak cute dah nanti. Lalala

Sebenarnya laptop dan henfon-henfon aku banyak kali rosak. Tapi aku selalu bernazar je lah. Series, ada sekali tu laptop aku takboleh hidup. Aku pergi Low Yat lah, tapi niat bernazar tu masih ada, dan dan sampai kat kedai, tauke tu boleh on laptop. Ajaib! Dulu-dulu henfon tak boleh hidup, aku bernazar, TIUP sana-sini, korek sana-sini, baling sana-sini, terus dapat hidup.

Ahad lepas ni pun laptop aku lagi sekali tak dapat hidup, bernazar dalam hati, cucuk sana sini, tup tup dapat hidup. Aku tak tipu, korang boleh try kalau ada masalah. Allah sentiasa akan menolong, insyaAllah. Mungkin korang fikir semua kebetulan je. Tapi aku yakin, tu Allah punya kuasa. Kalau Allah tak izinkan, kau hantar pergi repair pun tak boleh fix. Lagipun benda gini dah banyak kali sangat terjadi.

Jadi? Bernazarlah, walaupun nazar korang hanya benda yang kecil-kecil, simple-simple, pimple-pimple, purple-purple, couple-couple, pecel-pecel mahupun poco-poco.

P/S: Percaya tak kalau aku cakap aku type entry ni sambil pakai kopiah? Haha. Entri paling alim bukan? Tapi, masa aku google image "nazar" jumpa gambar lain pulak. Chitt! Baru nak alim-alim.

UPDATE: Adoi, ada jugak yang percaya aku pakai kopiah?? Haha. Saje je nak ambik mood. Keke. By the way, semua nazar tu ofcos lah ditunaikan.



Comments
41 Comments

41 Kokokan Suci:

y u y u Z u l a i k h a said...

yuyu pun selalu bernazarrr ^^

aque said...

sweet gitu pakai kupiah.. huhuhu

tim said...

alhamdullillah~~

Dee Chicuita said...

alhamdulillah ayeem camni skarang. kahkahkah!

iekaa said...

waahh..
sy pun bt entry pasal nazar smalam =)

Robot | Sakti said...

kalau bernazar, wajib buat tau.
jangan buat lupa lak.

hehehe

:)

adrinaqamarina said...

sejuk hati nak taip komen ni. ekhem.


betuL! dulu budak laki suka sangat pakai n gage, konon nampak macho la. hehe.

oke, ko pakai kopiah kan? aku type pakai kain telekung la. *baru lepas subuh*

aQ aNAk MelayU oRI said...

ini ayam nak berkokok


fuyyoohh,,kopiah~~

nEuR0 shEwAzni said...

aku sentiasa berserah pada ALLAH setelah berusaha dengan tekun pastu ucap ALHAMDULILLAH bila dapat sebarang nikmat .

cik aletheea : said...

erk..
gie google image gak 'nazar' tue...
hampeh!
kurang pahala pose ari nie

Aujinz said...

Main tiup tiup jer dah okeyh?..

aku tiup tiup tak jadi ape.. bawak gie kedai terbang gak duit lime ploh dua keping kena tiup

wannurfazrini said...

ok ini entri alim , ngehh3

eton said...

waaa... bangga mak.. hehehe

hayra said...

alhamdulillah , ayeem dah berubah :')

Izat Tarmizi said...

Aku bernazar Yuyu Zulaikha datang blog aku..amin

HALIM said...

Ayeem dah bertukar menjadi lelaki yang sweet.. Alhamdulillah.. ^_^

mushroom said...

lepas ni aku nak bernazar byk2 pulak

Ninie said...

wah.. sucinya wajah ayeem. hihi.. hm xpenah bernazar pun sblm ni. adeh..

The Sharkox said...

wajib bayar tau nazar tu.. jgn niat je..

Rozuan Ismail said...

lupa la pernah bernazar ke x sebelum ni.rasa x kot.

Syat0za Zai said...

ngaa~ nazar google pasal hindustan maa~ xD


eh, kalau bernazar, kita tak buat nazar tu.. kira dosa la kan? ^^,"

misz farahniza said...

huhu....
bernazar....
tapi pastikan setelah berjaya, nazar tu dipenuhi....

Faraa Cullen XD said...

good (:

tp yg part last 2 , aku rse cm pelik jep weyh
haha :P

Pijisketch said...

ko sape??

ko hack blog ayeem ye??? bahaha XD

Faiz Tapit said...

eh, suci pulak ko ni?

Janggel said...

Alhamdulillah sejuk sikit blog ko harini...aku rasa macam kat Kutub Selatan! ;p

dLa said...

sejuk aty bce entry nie. Hehe

lynaatika yusoff said...

waahhh..bakal suami solehah ni...

Shag Yahaya said...

Jujur cakap. Shag tak pernah bernazar seba takut tak mampu nak langsaikan nazar tu nanti =.='

syafeika edora said...

aku sedang bernazar, hahaha...

belog

syafeika edora said...

aku sedang bernazar, hahaha...

belog

kura said...

terkezut link nazar dari ayemm ayam! Tapi tak boleh bla! haha.. sia sia je kena tipu ckp taip entry sambil pakai kopiah. Haishh..

Are Kam Eq Bayl said...

Baq hang !

Ain Zulaikha said...

kawan ain selalu bernazar sebelum dia buat sesuatu, 2x dia dapat apa yang dia nak.. so dia tunaikan nazar dia.. nazar ni kita kena buat benda yang susah kita buat.. ain ada terfikir nak bernazar, tapi ain tak tahu apa yang ain susah nak buat hahahhaha...

UNA budak BAEQ said...

pakai serban baru rare !


*pheww cantik follower 3333 .

♥NuR SyAFiQah♥ said...

first time aku baca blog ko sejuk hati aku..hahaha

kusiberjalan said...

munchees sungguh bile bace yang last sekali ahhhahahaha

vampire's lovex said...

ini lah ayam yg paling baik pnah aku jumpa..terbaik !


ko x cta pon apa yg ko nzar kan...

deeya said...

aku biase bernazar puasa shari dua .. rasenye itu yg paling mudah kan . dpat pahala lagik

Ujang9897 said...

bagus la..tak sia2 aku berdakwah dkt kau

Yuyu Musa said...

nazar ko ni lain mcm je..haha..

ok.aku x pernah bernazar,tkot xdpt tunaikan.