Friday, May 20, 2011

16 Blog Lukisan Beridentiti

Bersambung dari BLOG LUKISAN KEGEMARAN yang menampilkan 6 sahaja blog lukisan sebab aku ketandusan sumber, sekarang aku tunjuk 16 lagi blog yang bertunjangkan lukisan yang rare gila nak jumpa. Terima kasih kepada yang rekemen.



















YAZID TORPEDO - yazidtorpedo.blogspot.com




ROQ ROCK - roqrock.blogspot.com






CENGKIH DAN SIREH - akunabihahaha.blogspot.com



BELOG CAP AYAM - belog-cap-ayam.blogspot.com



CLUELESS MUMBLE - mumbleink.blogspot.com



TANGAN PUNYA KERJA - tanganpunyakerja.blogspot.com







PETI HARTA KARUT - petihartakarut.wordpress.com



THE RED LIPS - syafiqahayramohdyusof.blogspot.com



Cool tak cool aku tanya korang? Banyak yang nampak professional dan harus diketengahkan kot! Seriously doh. Lagi power bila mostly memang betul-betul lawak komiknya, walaupun hanya Alif Firdaus Azis je yang bergelar kartunis professional, yang aku tahu lah. Power! Kalau korang ada lagi blog yang nak suggest, sila bagi link kat ruangan komen. Thanks! :)

P/S: Buat ke berapa kali entah aku ambil gambar tanpa izin. Harap tak kisah, kalau kisah aku remove.



Comments
67 Comments

67 Kokokan Suci:

combi said...

ramai betol blogger berbakat :)

kata kila said...

aku nak melukis orang lidi lepas ni.

Si Forever Alone said...
This comment has been removed by the author.
Faiz Tapit said...

perghhh... semat gile bhai

shark said...

terbaeeeekkkk~
thanx for sharing ayam

Daus said...

Eh,mane Sharkox?

Fina Fento said...

hoho..ojin je dua link :P

Cik Kamoo said...

tq for sharing....kena terjah nie

IQ = Iez Qis said...

perghhh! terbaek punyer! yang part 1 tu da terjah lama...tapi siyes besh1!!

encHIx laNDax said...

sharkox takde?

b a m b a m ' s said...

sukaaaaa!! follow semua terus!hehehe

mas saari said...

wah!! mmg cool giler...
nak pi terjah sekarang!

O'gosh said...

ada....ni...http://heidishafiq.blogspot.com

The Sharkox said...

Tak tahan, paan punya ko letak muka dr rozmey..hahaha

aku pelayar tetap alif firdaus, paan, hayra, cap ayam, roq (lama tak update)

yang baru folow piji, man piza (pasal dia baru lagi), yazid, clueless mumble, dan latest peti harta karun, lanun, (serius pompan ni terer lukih)..

yang lain2 baru nak g terjah,,
yang lain

cik aiLebiu said...

memang cool lah org2 yg pandai melukis ni...

Ain Zulaikha said...

T____T terharu.. thanks ayeem :) huhu nampak sgt kerdil di situ..

wannurfazrini said...

pehh semua berbakat dan kreatif, bila aku nak masuk kategori ni? hmmm :P

+d.O.Y.A.h+ said...

uuuu. menangis tengok semua ni T.T hebaknye !!

deeya said...

yang nie besh bro !

http://heidishafiq.blogspot.com

amirah said...

cantik giler clueless mumble punyer katun

deeya said...

eh silap ! HS tu ko da tau kan ..

aku suke nie haaa

http://sicempakabiru.blogspot.com/

marina anakcikbob said...

lagi 1 yg hebat www.conteng-conteng.com

d_LA said...

dorang kat bwh ni oke gak ayeem..

http://deandian.blogspot.com/

http://www.apisv2.com/

http://lovatoesther.blogspot.com/

http://koudamainframe.blogspot.com/

http://www.alwanpelangi.com/

http://aliefcmoi.blogspot.com/

ce masuk..ce masuk..

ila said...

woo..clueless mumble ngn lanun ranggi tu blog kesayanganku..weee~~

Naddia said...

aku nk lukis gambo pahtu nk scan pahtu nk ko puji

Admiral Hafiz said...

smart2 sumer

Entry Terkini:
Review FIlem Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Ninie said...

wau bangge rsnye ble dpt tau ramai blogger malaysia yg berbakat mcm ni :D

mushroom said...

aku pun minat melukis gak tapi tak tahu camne nak ketengahkan .. hebat dorang ni .. T_T

amy azuha said...

wahh sume cantik2..saingan hebat ney..ami pun buat katun gak tapi x terel sgt T.T

nie http://koudamainframe.blogspot.com/
kartun dia siap msuk paper lagi taw

Pijisketch said...

Sekali tersilap akaun lak nak komen (komen ke-3 dari atas)

Lagi sekali:
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE~

Mekasih abam ayeem <3

yazid said...

Blog aku pun tersenarai jgk ke? heheheheh..

by the way,thanks ayeem..
bagus entri2 macam ni, boleh jgk kita tahu betapa ramainye bakat2 kt malaysia ni yg bergerak secara independent..

rasenye dalam entri ni semua karyawan/pelukis adalah Malay kn? so, ni ade 1 comic blog ownership by a Chinese.
Sangat menarik blog dia..

http://www.akiraceo.com/

Rifa Johan said...

encik ayam,
peh, kenapa saya punya blog boleh sesat masuk list ni pulak? malunya!!!

banyaknya org2 yg berbakat! hebat betul!

papepun, arigatok kokok encik ayam!!! lepas ni nk godek2 blog encik n blog2 yg direkomenkan itu!

Tengku Mann said...

ni dia..novel grafik..

http://sorrow-graphic-novel.blogspot.com/

ni komik..

http://nizbudakart.blogspot.com/

Halusinasi said...

ada lagi 1...contengconteng.com

@juera said...

wow!nice2 lukisan tu sume..=) tq share

Ujang9897 said...

aku yg hebat melukis kau tak peromot

Affan said...

nice collection.
aku tau dua je dari yg kat atas tu.

ada lagi
http://www.contengconteng.com/

Affan said...

ada tambahan lagi
http://thesharkox.blogspot.com/

Miezah Ghani said...

ada ag ! nih2 .

http://www.akiraceo.com/

Ain Atika Zailani said...

wahh bagus bagus lah korang nih....

ank_amin said...

jeles betei tgok. awesome!

ank_amin said...

jeles betei tgok. awesome!

hayra said...

thankss :) tak layak doh aku sebenarnya . thanks lagi sekali :)

mommy akmal said...

cool giler la mereka nih..:)

PikaPiko said...

hye :)
nak suggest kn korg bukak blog dia ni..
katun2 dia ni cumil gak..
hehe..
sila ye..
http://amyazuha.blogspot.com/

Hajira Razali said...

mereka memang superb. aku salute habis. aku nak berkokok pondan sikit kat sini boleh. heeehh.

Gadis Misteri said...

wah!!!
thnks share..

Robot | Sakti said...

semua blogger-blogger dah rajin melukis dah.

bagus-bagus..

hehehehe

*aku malas nak update.ni baru rajin sikit.huhuhu, dengar2 eksiden.takziah wehh..

Yuyu Musa said...

aku suggest belog paiz tapit.

nurdani said...

wo...aku cuma buat kartun guna excel je..ada tak blogger yang tonjolkan bakat in comic guna excel??hu...

ape pun memang bloggers di atas hebat ah trmasuk ayeem

Husna Lana said...

semat semuaa. thanx ayeem ^^

blog-tips-kurus said...

(indah sunggug pantun ayam mu itu!)

bole guna excel yek? saye sgt suka blog katun w/pon saye langsung x pandai melukis. sokong kamu semua! :-)

Aujinz said...

Hue hue hue..
Ayeem, ramai lagi.
Jom jenguk diorang plak..

Reverse Pscology

mimizuzuhaha..dia dah slo sikit..

Cempaka Biru

Azahskaliskala

<a href="http://spekmatabingkaiseparuh.blogspot.com/>Spek mata Kelabu</a>

fairuz said...

asal shadawentz xde?

Ain Zulaikha said...

http://padieindahouse.blogspot.com/

tapi dia guna flash, kartun dia kelakar gak.. hehehe

YOUsoF said...

Kokokan aku : Memang rare kot... 1, 2 je yang aku pernah singgah.. Budak Malaysia memang berbakat lah!

sos said...

ayam..n lain2..mai nk pomot komik mmber aku..about his life n got top rated in lowyat.net...tgk kat forum n then search "daily campus" dan "daily LI"

syafeika edora said...

ahaa.. sume blog bgs punya! mlgnya, blog aq x cmtu,huhuhu T________T

Kap said...

apa apa hal Ain comel.

azi nur said...

blog ain best!!

tuan tangan said...

thanx ayeem :D

vampire's lovex said...

ambik kau,semua aku kilk.. hahaha...ohsemmmm la blogger yg reti melukis nihhh..

aku nabihahaha:) said...

haha.. blog aku cemna bole msuk sini? dah la paling buruk sangat sekali. btw kau dah berbudi. thanks :)

bella lim said...

cantik :D thanks sebab list kan.

FEEQRY said...

Saya dan adik saya pun ada melukis komik juga, namun belum menemui identiti yang tersendiri. Harap-harap satu hari nanti kami mampu menjadi sehebat Dato' Lat :D

sofeafaudzi.photography said...

memang cantik and creative.. jeles tengok orang yang ada hasil tangan seni macam tu..

mimizuzuhaha said...

tima kaseh kasi link diorg. suka tengok hasil keje org =)