Tuesday, April 19, 2011

Blogger Malaysia Berpuak-puak

Lebih kurang 9 bulan dah aku blogging. Macam-macam jenis blogger dah aku jumpa. Ada yang add Facebook aku semua. Tapi setakat add lah, borak belum tentu. Kadang-kadang nak borak pun tak sekepala. Aku ada geng aku sendiri, diorang ada geng diorang sendiri.

Biasanya semua orang dalam Geng A tak sekepala dengan semua orang dalam Geng B. Bukan lah tak sekepala nak bergaduh ke apa. Just tak mesra bercumbuan. So, antara geng-geng atau puak-puak yang aku jumpa.
Puak Wordpress
Susah jugak aku nak jumpa blogger Wordpress yang rapat atau sekepala dengan blogger Blogspot. Kalau ada pun, blog Blogspot orang tu ala-ala Wordpress. Tak pun, blogger tu asalnya guna Blogspot. Tak pun Blo Gspot.
Puak Trafik
Geng ni memang masing-masing sibuk fikir pasal trafik, pasal SEO, pasal ranking. Benda-benda tu yang dikejarkan dalam blogging, benda tu yang buat mereka puas. Bercita-cita hendak menjadi polis trafik pertama yang memberi isyarat tangan Usop Wilcha kepada pemandu yang beratur di simpang~
Puak Haluan Kiri
Lebih kurang macam pihak pembangkang blogger-blogger femes. Cenderung menggunakan 'gua' untuk bahasakan diri dalam penulisan. Mempunyai jam tangan Omega dan masing-masing mempunyai video seks sendiri.
Puak Fashionista
Biasanya perempuan, pondan jarang. Suka berbicara tentang hijab, fesyen, Hana Tajima dan Yuna. Oh tak ketinggalan Bik Mama dan Wan Maimunah.
Aku pun ada puak jugak. Geng aku Telortakbasoh, Faiz Kepit, dan Hamzah Gian. Kitorang ni tergolong dalam puak bernama apa eh? Puak Inesen Suci kot?

P/S: Statement di atas tiada kena mengena dengan blogger yang masih hidup atau mati atau koma di hospital. Biasalah aku suka merapu. Kita ada cara masing-masing, and we must respect each other. Peace!



Comments
131 Comments

131 Kokokan Suci:

Mizz Galaticos said...

aku hanyalah blogger picisan...
kui3

hari2 aku tggu kau update belog.....

Abang Zam said...

aku nak juin puak kau boleh?

erk

Miss Ran said...

PUAK SUCI?

berdekah aku gelak

Liyana Lunia. said...

geng ayam mana? :((

lassiegewdix said...

i puak ayammmmmmm !
hooooi kau lupe diri kau puak ayam jugak ! ;P

y u y u Z u l a i k h a said...

okay.. yuyu pulak blogger berhaluan kanan.. pakai jam solvis titus ^^

cik ziqa said...

yup ! respect each other :)

misz Qahirah said...

saye x dew geng pun :'(

peep said...

ayeem ko ni puak2 mamat hensem a..hahaha

Isteri Encek Bard said...

tak mo romen, nak komen jer... ermmm IEB campur jer semua puak nie... cam menyibuk lam perbualan diorang lah kirenyer.. muka tak malu lah katakan.. hihihi

farah syahidah said...

tak ley blah jam tgn omega. video seks.. mmg ade kene mgena..

laskar pelangi said...

majoritinya memang ramai berpuak-puak..betul cakap u..yg tak tahan puak haluan kiri. hahaha...yg ada jam tangan Omega! HAHA.

ayeem puak inesen suci? hikhikhik!

nice entryy!
=)

Inchik Eman said...

aku setuju weyhh yeeemm!
berpuak pastu pandang sengkek pulak kat blogger blogger yg tkda puak. haishhhhh. mmg btol btol fuuuuuuuu!
sorry sorry sorry.
:p

AHAHAAHAHHAAAA!

azie.iya said...

inesen haprak kauu

Ifti Larina said...

HAHAHAHAHA.

*tp ape yg ayeem ckp tu betul jugak
eh first ke?!

putrifayad said...

btul3...puak inesen suci???hahahaha..:P

yanyan said...

oh ada juga puak ye.
pelik sungguh, dlm alam cyber pun leh buat geng -.-

wOrLdOfsEcReTwHisPer said...

Haha..hamzah Gian?cian brliau ;p

Cik Cammy Lia said...

mcm2 la kamu ni ayeem hehehe.. aku lak tergolong lam ape ek?mcm xde je ahaks...nak join korg la wakaka

Mat said...

wa nak jadi pengikut puak inesen suci ni nak kena ada surat sokongat YB ke apa?

-telordibasuh- said...

Geng Ter-lucah kot!!hahaha

airazulaikha said...

ngeh3.. aira nak join jugak leh tak geng ayeem?? huhuhu.. apdahal tak layak pun.. wakakaka

W said...

walau macam mana pun jenis blogger,
ramai jugak yang still suka baca ayeemayam merapu. hha xD

budak kampung said...

aku puak bebas...tak memilih...asalkan ade entry menarek aku kan bace...heheheh......ade tak puak bebudak kampong????ade kot.....huhuhuhuhu

kalau x malas,singgahla
5 ayat MANIS biasa permpuan guna
lampu rumah melambangkan pemiliknya??
patung atau manusia?grr..ko buat hidungku berdarah
bila budak kampung ke f1 sepang,ape jadi??

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

ayeem..bukan puak-puak la..masing2 mencari kwn yg boleh berkongsi minat yg same..tak slhkn =)
p/s: lame tak dtg blog nie..ampun kn saye penunggu gua

►AdamXis◄ said...

Assalam...hahaha.statement perkauman nie ayeem...puak haluan kiri tuu yg x bleh blaa tuu...punya video *** sendiri....hahaha

SweetyMui2 said...

aku lam puak ape ek?chipsmore?hahahhaa

javanese DOVE ! said...

emm,kalau mcm aku ni pulak.
aku sendiri tak tau nak describe aku ni puak apa.
entah..
tapi kalau boleh(kalau boleh la),
aku nak rasa universal gitu..
memang setakat ni,
kalau aku blogwalking pun,
semua genre blogsite aku visit.
tak kira puak politaik ke,
pesyen ke,puak potograpi ke,puak ilmiah ke,tips itu,tips ini ke..
puak INESEN SUCI ke..
ah,aku cuma nak layan je la semua.
nak cangkul apa yang patut..
maklumlah aku ni newbie!

pRiNceSSmYra said...

anda trgolong dlm puak blogger lucah,,

hahaha..

joking ^_________^ V

Fyqa said...

oo.bru la tau. haha

Ninie said...

ayeem puak inesen suci. tgk muke die. inesen je. hahaha :D

ika honey bunny said...

yela. mana ade geng ayam kan. gitu arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ika honey bunny said...

eh, tapi aku takde puak2. semua aku kawan je. gile glemer ke, gile fashion ke, gile traffic ke, gile s**s ke wakaka. semua aku kawan.

deeya said...

aku puak mane weyh !

IQ = Iez Qis said...

IQ tak rasa dalam golongan kat atas....so camne? no fashionista, no traffic, no bangkang2..no wordpress/blogspot~~

yang penting layan blog dengan happy dan bace blog ayeem ayam~~ yeaahhh!!

Mila Ahmad said...

setuju 120 %
kadang² diaowg follow kita just nk kita follow dia balek tp bila setiap kali entry terbaru sorg pOwn xde alert..nmpk sgt xberminat..alasan konOn nk jadi silent reader, manusia xpenah puas dgn ape yg diaowg ade sentiasa nk lebey

intan.maisarah said...

saya saya?
golongan apa??

Nurain Hasan said...

hahhahah ehem. geng ayam? larikkkkkkkkkkkkk!

yanasensei said...

ada lg puak lain. puak femes2. hahah!

Farid Casablancas said...

@Ayeem : 9 Bulan, lama tu bro.. aku baru jer 2 bulan (Mula buat Blog APril 2009 tapi aktif pada Februari 2011).. btw, aku setuju semua Statement kat atas tu.. hang memang best la..

b a m b a m ' s said...

kita kan 1 Malaysiaaaa.. org asli Pahang pon org Malaysia jugak per..

errrr..heheheh

fyna said...

nice....
fyna pown tak taw fyna puak yg mne..
;)
sume fyna masuk..

~syue~ said...

haha,, ayeem dlm puak suci gitu.. :D

Ery Farieha said...

stendet la puak2 ni
dunia blog besar kot

cikpia said...

korang geng jantan gay yang gersang..... he he....

zahidah dihaz said...

member blogger saya kebanyakkannya blogspot....


New Entry: TAMRA THE ISLAND

A I N A said...

biase la.skarang ni blogger pun nk ade puak.adoi.

Faiz Tapit said...

btol2... kita geng yg suci2... tak suka cakap mende bukan2...
kah3!

senshi said...

1st < -- kalau komen first jawab camni je

senshi said...

1st < -- kalau komen first jawab camni je.. ye ke aku first?

yuyu lar said...

hehehe..ade la jgk berpuak tuh..tp blogger lame2 xde pon camni..yg bru ni je eksen.eleh.eleh.ngeh ngeh ngeh..

♥sophie♥ said...

hahahahaha,, puak inesen suci ?? aww ! pengsan dengar ! hekhek ;p

Hahazirah said...

ak xdek geng blog..wuuwuu,sedis~ :P

ain hamiza said...

xyah nak inesen suci sgt laa kan!! hahahaha

Cik Jari said...

hahahaha...inesen la sangat<---nih bukan ayat jeles...tp ayat puji memuji...

myhardday said...

<---- hanyalah blogger terkontang-kanting..huhuh

Ayeem Jemain said...

@galaticos haha hari2? kenapa? terharu ni. sobs

@zam haha boleh. kena minum air kaki kitorang dulu. amek berkat. haha

@missran haha tak betol ke?

@ynn haha ni bukan geng, ni kira kategori la. grr

@lassie haha ko sama cam ynn

@yuyu solvil et titus? pewwittt. ayeem pakai tag heuer lopek haha

@ziqa hehe yeah. peace!

@qahirah hehe geng bebas lah ;D

@peep hahaha hensem lah sgt

@isteri haha jgn romen. bini orang ni. haha. kira puak bebas la tu ;D

@farah hehe mmg ada. haluan kiri, pembangkang maa

@laskar hehehe mmg suci lah. thanks!

@eman hahaha ape yang sorry nya?

@azie haha bukan ke?

@rina haha first? nahhh bape puluh tah haha

@putrifayad hahaha kan? ke bukan?

@yan hehe mesti lah ;D

@world takyah sian2 haha

@cammy haha geng bebas kot? ;D

@mat haha tak payah. follow blog je. simple haha

@telor haha ter eh? kira tak sengaja lah? ;D

@W hehe tenkiuk! ;D

@kampung hehe geng bebas la tu. haha buat la geng kampung ;D

@khumaera hehe betol. saje je nak gunakan ayat yg lebih menarik. keke

@adam haha mane ada perkauman. tak suka aku perang2 ni. sbb geng aku sikit je ahlinya haha

@javanese haha politaik? sengaje ke tak tu? haha. yes, belajar and observe

@myra yeke? iskkk jujurnya haha

@fyqa haha informasi berguna ni

@ninie hehe kan? inesen suci putih melepak je haha

@ika haha ni kategori la. grrr. bukan lah geng sangat sebenarnya. haha sapa yg gila seks tu? geli euww

@deeya puak manggaliga. orang asli kat afrika haha

@IQ hehe thanks for support! muahh!

@mila yang tu betul. tp cam takde kene mengena ngan puak je? haha

@intan golongan comel kot? hahaha

@ain haha. semua ahli geng ayam nak sentap. grrr

@yana haha puak femes tu pon ada jenis2 dia. ada yg gila trafik ;D

@farid 9 bulan tak lama lagi tu bro. anyway welcome to malaysian blogger scene! ;D

@bambam hehe betol. apa kena mengena? grrr

@fyna puak bebas letteww ;D

@syue hehe ye saye.

@ery hehe betol. mmg kompom ada puak lah kan

@cikpia haha sial

@zahidah hehe mesti lah. sbb kita sendiri pon blogspot kan ;)

@aina haha nape nak adoi ;D

@faiz ye betol. aku benci betol lucah2 ni

@senshi hahaha first ke? 40+ kot! haha

@yuyu haha mane ade eksen2. grrr nak gado ke?? haha

@sophie haha jgn la pengsan. ia adalah kenyataan

@hahazirah hehe campor je semua. means geng bebas ;D

@ain haha yela. bukan ke?

@jari hahaha mmg inesen lah kami

@myhardday haha terkontang kanting eh? kenapa? ;D

YEAY! HABIS BALAS SEMUA!

dean said...

best2..hahax

Echin Nadiossa said...

lama xromen eh komen ayeem.hahaha.bnyk blogger suka canang traffik diorang.tu puak apa eh?

ENCIK TIKUS said...

hai ayemm ayam

Ayeem Jemain said...

@dean haha. best eh?

@echin haha puak trafik lah ;D

@tikus hi encik tikus

rosdiana said...

huish! terkagum jap akak di buatnya.
akak baru perasan yg awak reply semua komen?
susah dah nak jumpa blogger femes yg reply komen berpuluh ratus nih.
bagus.
tepuk! tepuk!

zarifahmr said...

puak jawa?

strawberrycincau said...

tak tahu puak mane.. xde puak kot.. ngeh3...;p.. tolong puakkan guwa boleh?? keh3...

muhcizzra said...

ada lg...
blog yg dunia sendri...
hahahaha...
yg x peduli dgn blog org laen..
huhuhu

ParkAir said...

Aku golongan atas pagar. Suma side aku masuk. Kecuali gayside.

LurfyLiyana said...

bukan x nak tego tapi masalahnya ko pun ada puak ko, malu doh, aku pauk undercat.. agagagagaga

Ayeem Jemain said...

@ros haha. mane ade pemesnya. bukan apa, ayeem sgt2 menghargai org yang komen ni. thats why ayeem balas. tak lah sia2 komen diorang :)

@zarifah haha tu dah geng. ni kira kategori sebenarnya

@strawberry haha takleh. puak wa laki je haha

@much haha betol. yg tu terbaik. conteng2, zackzukhairi

@parkair haha. golongan bebas la ni

Ayeem Jemain said...

@liyana haha. undercat eh? aku underchicken

encHIx laNDax said...

Aku datang Dari Puak Sumatera Barat yang memperjuangkan Hak Binatang seperti Ayam,Kucing,Tenuk dan ungke.. =)


nak join Puak kau ley tak =)

azi nur said...

puak haluan kiri...hahahaha xbleh blah...jam omega~

fAiRy PrInCesS said...

hik3.. lawak! tapi yg x leh blah puak haluan kiri tu la. hahaha

Syat0za Zai said...

wahh! aku suka entry ni! :D

puak haluan kiri tu.....haha

den puak mane yekk ==''

Ayeem Jemain said...

@landax haha kena minum air kaki kami dulu, amek berkat. haha

@azi haha. sume suka part haluan kiri je

@fairy haha lagi sorang

@zai ko pon sama. haha

nurdani said...

jangan berpuak-puak...
blogspot ke wordpress ke or haluan kiri ke kita kena la sama-sama bercumbuan. (bak kata ayeem)

Ayeem Jemain said...

@dani hehehe betol. meh cumbuu

Ustaz Love said...

Salam..

Ustaz Love termasuk dlm puak berhaluan tengah..

eton said...

aku x tergolong dlm mana2 puak... aku bebas... hehehe

Noor Idayu binti Azmi said...

hmmmm, ak pon blog macam apeee jek nie. blog senget sebelah +_+

Ayeem Jemain said...

@ustaz wasalam. hehe bagus lah. bebas

@eton hehe yeah, bebas yg terbaik la ;D

@idayu haha senget pon senget lahh

sipot said...

sebab ape yag kau tulis buat aku gelak smpai tepuk2 meja....
sumpah...
hahhahahahahha
aku baru je jumpe blog kau dn trus follow...

♥dalila ramli♥ said...

warghh, baru aQ perasan, ade puak2... tp aQ tak perasan lak aQ neh kategori ape.. hahaha. open-diary je kot... =p

! Nurida Ardy said...

ini bukan zaman batu de nak berpuak - puak..
*lama dah tak berenang kuak kupu - kupu...

Ayeem Jemain said...

@sipot haha yeke? hehe tu yg aku nak. tp lawak mana yg paling lawak eh? sbb aku guna byk jenis pattern/teknik lawak.

@dalila haha. tu la, observation penting. kekeke

@nurida haha. zaman skang lg byk puak2 apa

Kamil Kahar said...

puak contest ade jgak bro...???

rosdiana said...

betul ayeem.
takde la diorang rasa seperti bercakap sorang-sorang.
haha!

Cik Galaticos Cipot said...

Mizz Galaticos @ sipot

bnyk plak aku gune nick name nk komen cnie..kui3...
................

smua yg ko tulis lawak bg aku...
sampai abis aku bace..
abis keje² aku xsiap...

HazHand said...

wahahaha! aku tak tahu aku haluan mane do!! campur2 je!!

Marya Hana . said...

ohh telortakbasoh geng sini ke..?
mak ai..

Nazirul said...

kih kih kih

aku takde geng pun.kesian aku

sleepycatz said...

macamana nak tag blog haa???
tolong ajar

hamzah ian said...

geng lucah

Ayeem Jemain said...

@kamil hahaha. ramai sgt puak contest tu. susah dah. aku pon penah join contest hahaha

@ros hehe betol. so, ni la taktiknya nak rapatkan diri dengan readers ;)

@cipot haha tau takpe. nasib baik aku cepat tangkap. haha yeke? bagos la. mmg aku suka buat org ketawa pon. keke

@haz ko puak gay kot? haha

@marya haha ye saya. kenapa? ;D

@nazirul ada ko puak bola kot. hehe

@sleepy da balas kat fb page

@hamzah nakal lah. ko ye la kot lucah sikit

rj Etika said...

hahahaha...try la blog ni cite pasal fesyen hijab ke hape pulak. hahaha. XD

Firdaus said...

Ayeem! jom lah tgk video tbaru aku..itupun kalau sudi..hahaha

Ipad Review Using Cinema 4D

LeEnaLeEn said...

kategori blogger baru blaja mcm sy nie xde ke?huhu

mohd azmir shah said...

Puak wordpress??
tak de kot..hehe

Kebanyakan blogger WP suke jalan2 juga macam blogger yg pakai blogspot..tak ada bezanya kot..

Tapi antara sebab2 seseorang blogger WP tu jrg komen/atau tak komen langsung sesebuah blog blogspot tu adalah disebabkan fungsi komen utk semua komentar telah didisablekan..Sebagai contohnya blog ayeem..

Nota:Ayeem,nanti enablekan balik ye fungsi utk semua termasuk anonymous..Insyaallah nanti mesti ramai blogger WP yg sudi beramas mesra...=)

♥sophie♥ said...

kenyataan ?? hahaha
lagy pengsan ! kehkeh ;p

Ayeem Jemain said...

@etika haha gila apa

@firdaus ko suka wat ayat tacing haha

@leena hehehe kategori apa? mana tau

@azmir hehe aku just nak elakkan anon yg busuk hati. malas aku nak sakitkan hati sendiri

Firdaus said...

aku mmg pandai bermain dgn perasaan..hahahaha..

Ayeem Jemain said...

@firdaus aku takut ko goda aku je nnt haha

Firdaus said...

perghhhh.... ko ckp mcm nie trus mnyrok "adik" aku..hahahaha..

p/s: "saya x gay dan saya okay" wakaka...

Ayeem Jemain said...

@firdaus nyorok sampai keluar ke bontot? haha

Firdaus said...

uishh..mcm mne lak tuh!!haha..now dah back to normal. as nice as before especially for girl lah..nice to see, nice to hold, once stim, consider cocok!

Ayeem Jemain said...

@firdaus haha naik seram lak aku dengar ayat kau. ada gaya gigolo haha

Firdaus said...

babi aku tak gay lah sial..tak selera aku..hahahah

Izamir Ridzwan said...

aku tak setuju psal puak wordpress xrapat dgn puak blogspot.. aku rapat jer dgn blogspot..

Ayeem Jemain said...

@firdaus tapi ko ada bayangan gay. thats why lah. haha.

@izamir haha kan aku da tulis kat atas tu, "bekas pengguna blogspot".

Firdaus said...

wahh..maybe sbb aku hensem sgt kot..hahaha..

Ayeem Jemain said...

@firdaus haha on time gila ko reply! ko pasang notification ke apa? haha

Firdaus said...

ye lah der..aku klu ada komen2 kat blog org, aku on notification..mne lah tau kot2 owner blog tuh reply, aku leh check blik..ko msti xde on notification kan?? Haa jawab!LOL

Ayeem Jemain said...

@firdaus la patot pon. haha. aku mmg tak subscribe nots. haha.

nazirulhazwan~ said...

aku puak ape?nak join team seks ko boleh??

Ayeem Jemain said...

@nazirul ko puak gay mungkin? maaf kalau tersilap. puak inesen tu? boleh. ada yuran lah tp. haha

muhd faez said...

haha
terbaik

teha said...

puak berhaluan kiri ada video seks sendiri??hahaha..pandai2 je tori ko ayeem ek...lawakla entry ni!

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..aku grup mana yem?..cam best je masuk puak ko yem..kah3..

seriusly aku tak tahu kat mana aku nyer grup..kesian ni..haha

Ayeem Jemain said...

@faez haha thanks

@teha haha ko sume lawak ;D

@bal aku tgk ko more to puak bebas. tak pon puak gay haha

Jebat Malaya said...

Aku takda puak... Blogging foreveralone.. Yang masuk blog aku, semua aku layan sama rata...

Ayeem Jemain said...

@jebat ko bukan puak pendekar? haha

Aflina Affandi said...

Okay , mmg creative gile buat flash tu &mmg comel gileee story time kecik. hihi

Amirrah Zawani said...

kalo pasal puak2 ni selalu gak jumpa.. ada gak blogger kononnya femes lah.. bukan nak singgah sgt blog org,, just singgah blog geng2 dia je.. tau la femes.. =_=

Ayeem Jemain said...

@afflina haha ni salah komen ni ;D

@amirrah haha tu la pasal. tp standard lah tu ;D

Aujinz said...

aku dalam puak suci gak.. koh koh koh

Ayeem Jemain said...

@aujinz haha mungkin jugak

BELL said...

bell puak 'budak belog yang slalu taip entry yg bosan pastu sapa yg duk follow mmg xmo baca'* :( puak paling panjang nama dia. hang pa suma sapa nk juin bell? :O

Ayeem Jemain said...

@bell hahaha panjangnya nama ;D

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..aku parti roket...

cici tembikai said...

alamakkk , nak join puak ayeem lah macam ni -.-

ked said...

omega? video seks? reservation? front office manager? ah sudahh. terbawak lak ape yang aku study untuk paper esok nih. ahaks!

aku hanyalah blogger yang melukut ditepi gantang. wat entry untuk kepuasan diri sendiri. bia pun aku ade mention name ayeem lam entry aku, tapi die tak pnah sudi datang menjenguk. pruuuuuttttt!!(bunyi hembus hingus)

Anonymous said...

Nampak sangat kau macai.Fuck Bn.Thats all