Wednesday, March 30, 2011

Fleksibiliti Perkataan Gay


Orang melayu sekarang banyak yang dah salah anggap bila orang sebut GAY. Sampai aku nak sebut gay pun dah takut. Perkataan gay boleh diapply kepada macam-macam situasi.

Gay yang standard, lelaki yang melakukan hubungan sejenis lah
"Jah, oo Jah. Ko tau, Rose yakni Rosyam anak si Jusoh tu gay lah. Aku nampak dia berpeluk cium dengan lelaki hidung belang mana entah. Laki tu tampal plaster-luka corak belang zebra kat hidung dia"
Gay yang digunakan gambarkan Lesbian/Lesbo (merangkumi segala Homo)
"Dennggg! Fine, I am a gay. I am a lesbian. I dengan si Melah tu memang selalu nakal-nakal dalam jamban tingkat 33 (freemasong sikik) kolej kita. So what?? I kacau you berak kewwww, biatch?? Dah lah taik you tak comel, hitam!"
Gay yang digunakan untuk gambarkan perasaan gembira
"Murid-murid, tahukah awak bahawa asal perkataan gay bermaksud gembira. Dan pada kurun ke-20 gay lebih sinonim kepada homo. Tahukah jugak awak bahawa saya adalah seorang gay? Eh, macam ini pun boleh jadi contoh ayat eh?"
Gay yang digunakan untuk lelaki gayish, tapi tak semestinya gay
"Hye uolls kembali ke blog gossip artis terhangat Malaysia, Beautiful Bara. You all tau tak The Wanted, Justin Bieber, Dafi, Aril, Adam AF dan semua boy band korea adalah sangat-sangat gayish? Ewwwww! Tak nampak jantan langsung!"
Sebelum ramai fan korea serang aku, baik aku terangkan (haha). Tak kisah lah yang perempuan nak minat boy band korea ko gapo, memang hakikatnya artis or mamat-mamat gayish ni ramai peminat perempuannya. Tapi tidak peminat lelaki. Biasanya, lelaki akan say no to these kinds of people.

Kalau ada lelaki yang minat boy band Korea jugak, aku mintak ko terjun KB Mall. Tapi jangan mati dulu, sebab lepas tu aku nak suruh ko terjun KLCC, KL Tower, Times Square dan diakhiri di mana-mana hospital kerajaan pulak.



Comments
78 Comments

78 Kokokan Suci:

cik rama-rama said...

hahaha...btol2...yg mcm "jambu2" rmi pmpuan suke...nmpk suci kot...erkkkk..

suffer8zine said...

kau gay ke bro?

Terkini : 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011

Trah Assan said...

SAY GAY SAYA OK !

Okbye

Trah Assan said...

SAY GAY SAYA OK !

Okbye

Pacek ABU sifir said...

hahahha.....klakar tol gay gayish...

Fyqa said...

huhuhu.

hahahaha

*senyum gelak tak perlu kata apa apa

:D

JuanYuan said...

hhahaha..yang last sekali tu aku setuju..haha

-telordibasuh- said...

hahahaha..i sure la gay yg standard hahhaha.auwww..uuu..ayemmm.

The Sharkox said...

Nuar Zain ngn Azwana Alia, mana lebih gay? haha

Biela Sapine said...

asal perkataan gay bermaksud gembira ? Serius ? Hahaha

Aqillah Majid =) said...

i'm gayyy!

*4 da 3rd meaning!

aLieF si Muncung ManiS said...

wahahaha..adoi..macam2..first time jenguk blog bro..rupa2nya blog bro antara blog lawak pilihan malaysia..hebat la kamu bro..bro,boleh tak bagi tunjuk ajar dekat saya..saya nak jadi macam bro..seriously saya nak jadi blogger berjaya macam bro..bro,kalau bro sudi,datang la blog saya..saya harap sngt bro dtg blog saya..tengok karya saya dan bagi lah komen membina..saya hargai sgt2 kalau bro sudi dtg..hhuuhu...

www.aliefcmoi.blogspot.com

Faiz Tapit said...

kah3... betol dowh ayeem...
bab2 korea ni takleh cuit sikit...
nanti berjuta2 betina emo komen

p/s: aku taw ko mmg gay

Abang Zam said...

kahkahkah..aku ada buat gak pasal gay ni
usya la belog aku..malas aku letak link..nanti kau tak usya belog aku
haha

i'm gay, i'm sucks

cikmegipama said...

ayeem gay (gmbira) tak hari ni?
lalalala...~~

zahidah dihaz said...

korean band fan dah datang nak serang ni....hahahahha



tak semualah k-band tu gay...boleh tengok muka gay ke tak....



New Entry: Nostalgia: Lagu zaman sekolah rendah

Naddia said...

tp ko tolak chenta aku weh...KO TUH GAY!!

lisa said...

bukan fan korea. haha

Robot | Sakti said...

nasib baik gua tak gay..

farhan said...

ko dpt cuti 2 minggu smpai boring tak de bnda len ko nak post ek?? hahaha....

farhan said...

hahaha.... dah tak de bnda len ke ko nak cite...dapt cuti 2 minggu sampai tak tau nak post ape ek... hehehhe....

Darkbatman said...

hahahaa.. stuju.. m not gay!kehkehkeh

Ikhwan said...

gay itu gembira .

zarifahmr said...

ouhhh.....

-.-"

Kamil Kahar said...

Beautiful Bara...? hahahahaha...

lassiegewdix said...

biler gay aku mesty teringat fezal lahhh ! nape yek ?
ha ha ha !

cikpia said...

wow!!! what a gay entry....!!!

D' Cako said...

Yela, memang biase nye pelik kalau lelaki yg minat korean boy band ke ape.BUT in fact, my classmates ni ade 2 3 org peminat cite korean dan segale2nye ttg korea mengalahkan pompuan. U_U Tapi ade awek tuuu.Awek beliau pn mcm bangge je bf peminat jugak.LOL

Ayeem Jemain said...

@rama suci lah sgt. nampak feminin hehe

@suffer ye saya haha

@trah gila haha

@abu hehe

@fyqa hehehe

@juan haha ko mmg. anti korea kan

@telor hi telor. nak telor! haha

@sharkox haha. opkos la azwana alia haha

@biela hehe ye la. tak caya google

@aqila hehe but not me. sakit =.=

@alief haha benda2 camni aku nak tunjok ajar pon tak reti. plus, bukanlah berjaya sgt aku ni haha. yg penting, ko blogging dgn style, cara ko. kalau ko ikot org lain, takkan menjadi dan takkan berjaya. silap2 kena hentam :)

@faiz aku jadi gay pon sbb nak join ko haha

@zam haha aku da komen da. gay sms tu kan?

@megipama tak, saya sakit =.=

@zahidah tak kate pon diorang gay huhu

@naddia mak aku tak merestui hbgn kita sobs

@lisa haha baguih then

@robot yeke bukan?

@farhan hahaha. last minit topic

@darkbatman alhamdulillah. nisa mmg dah pun mengkaber. haha

@ikhwan ye murid2 haha

@zarifah :')

@Kamil Haha :p

@lassie fezal? hahaha

@cikpia haha speaking ya cikpia?

@cako haha really? kalau korea tu pompuan korea tak kisah. kalau laki, ewwww! haha

noraliza said...

adelah lah lelaki minat band korea..kawan eden ada sorang yg minat band korea tuu.

Mat Pintu said...

tahukah Ayeem Ayam bahawa gadis yg terjum KBMall tu muka mmg x market langsung??

Ayeem Jemain said...

@noraliza haha soh dia terjun kb mall cepat! haha

@matpintu haha yeke? member mu ke? mati tak dia?

eton said...

jgn lupa skg pun dah ade kempen gay is ok.. huhuhu

b a m b a m ' s said...

hahahahha.. biar abes menara semua dia try terjun.. harum nama negara masuk guiness world record! kah3..

Ayeem Jemain said...

@eton huhu mmg ade. damn punye engineer

@bambam haha tapi gay watpe. membusukkan nama negara jugak at the same time

hamzah ian said...

aku gay je

Ayeem Jemain said...

@hamzah ko mmg gay

UnaSiwon said...

Minat Kpop band bess pe ,,
Ramai jejaka pilihan sdg bljr bhsa korea tok jd mcm korean guy ,,

Korean Guys Mantop !
Jgn ckp depa gay Ayeem .. Len org len citarasa .. :(

Ayeem Jemain said...

@una haha ni ayeem cakap di pandangan mata ayeem dan kebanyakan JANTAN lain

eton said...

tp yg jd gay ni mesti hensem2 kan.. hehehe

mohd ridwan said...

JamBu~

Ayeem Jemain said...

@eton tu la pasal. lesbo pon sama, mst lawa2

@ridwan jambugay

Naddia said...

kim slm mak ye...nti syg masak ns ambeng wat jajan..

wannurfazrini said...

saya gay ! saya x ok !

Ayeem Jemain said...

@naddia ye, nnt sy sampaikan pd mak

@fadz mmg tak OK. kembali lah ke pangkal jalang

Ninie said...

owhh im so gay right now! hahah btw i xminat pun mamat2 gayish ni. grr

Ayeem Jemain said...

@ninie minat johny depp takpe la gak kan ;D

HazHand said...

hahaha,pndai pulk ko translate bagai ni! deim! akuy gay!

Ayeem Jemain said...

@haz haha ko mmg gay aku tau.

Hashira Yusoff said...

saya ni gay ape.. hahaha. T__T

--> Kem Biro TataNegara(BTN)--> masing² pulang dengan hati yang penuh dengan semangat patriotik!

athirah said...

ak slalu pngil mbr laki ak.. gay... hahahahahaha...

chuu said...

gay gay gay.,
@__________@

Ayeem Jemain said...

@shira haha nape lak gay?

@athirah haha standard la tu bahan2

@chuu apa apa?

y u y u Z u l a i k h a said...

ayeemmm! izamir cakap., awak pandai bab bab banner flashhh! wuuuuu T_T nakk gakkkk~ pelissss!

Syat0za said...

ohh gay.. gay-bang lah ko..haha xD *xde kene ngene ngan ayeem or sape2 :D

ank_amin said...

"gay! ohhh gay! "


skalie die pnggil nama mmber die daa, GAYah.

cmne tuh?

hahah!

Ayeem Jemain said...

@yuyu haha tunggu pas ayeem semboh lah ok?

@syatoza haha ke ko cakap kat diri sendiri? haha

@ank_amin haha orang nama gay dipanggil gay ke? bukan guy? haha

ank_amin said...

ade ape org pnggil cmtuh. keh keh keh!

Syat0za said...

kat aku pun idak ;D weyh, ape kes gaduh pasal korea kat fb >_<"

Ayeem Jemain said...

@ankamin haha ade eh? rare! haha

@zai haha fanatik sgt diorang. geram lak aku. takpe2, aku ramai bekap. haha. ramai kot anti korea boyband

miZz iNtaN (^ ~ ,) said...

mamat korea aku tak heran, aku heran JUSTIN BIEBER je,grrr!

Syat0za said...

aku pun salah sorang bekap ko..cewahh..haha

Eman said...

entry ni mmg taleh belah.
euwwwwwwww, i loike gay!
;)

Ayeem Jemain said...

@intan hahaha grrr nak gado?

@zai haha yela ko.

@eman haha ewwww i geli

Ifti Larina said...

haha gay mmg bermaksud GEMBIRA

Ayeem Jemain said...

@rina hehe yes. betul

Scarlett O'Hara said...

Cakap pasal gay, tetingat lawak Man dlm ML semaam.Nama betul Anuar.Nama pendek Anu.Nama panjang Anu dalam botol!

Ayeem Jemain said...

@scarlett haha itu bukan gay dah, pondan teros

adrinaqamarina said...

aku tak minat korea.

sekian

Ayeem Jemain said...

@adrina haha sama la kita

♥sophie♥ said...

ade jew my frenz boys minat korea gak ! siap wat tarian ~ fuhh !
*pengsan tgk dorang wat psembahan

♥sophie♥ said...

ade jew my frenz boys minat korea gak ! siap wat tarian ~ fuhh !
*pengsan tgk dorang wat psembahan

Ayeem Jemain said...

@sophie haha yeke? nape nak pengsan lak? sbb menggoda? ewww

n!da said...

oi, ko perli si erul af tu ke?
hoho..

anyeong haseo? hehe

Anonymous said...

u call that GAY?heh. then u must be new to kpop. gay in kpop is only a term used by man with low self esteem or too much jealousy and too much pride.

Ayeem Jemain said...

gay! muka cam pompuan, tak jantan langsung

afzal said...

hoho... contoh yang terbaik dengan dialog. Boleh guna contoh ni kalau ada orang tanya pasal ni.

ainaa said...

contoh kedua tu bapak kelakar. hahaha. biase je dengan gay. tadela rase geli pon -.-