Friday, March 25, 2011

Blog Lukisan Kegemaran

Banyak jugak blog yang jadikan lukisan sebagai entri kat Malaysia ni. Tapi kebanyakannya tak ada identiti diri. Mostly aku tengok nak terikut-ikut style lukisan Zack Zukhairi. Susah kalau blog yang takde identiti ni, susah nak berjaya. Anyway kalau nak melukis tu, biar lah ada style sendiri. Tak lawa takpe, cacat takpe, asalkan unik. Sama jugak dengan penulisan. Ramai yang suka terikut-ikut penulisan blogger lain, sudah semestinya blogger kegemaran dia lah. Banyak tak aku membebel? Okay, ni antara blog lukisan yang aku gemar yang disusun randomly. 

Dia siap ada jual komik sendiri. Dah edisi kedua dah

Lukis guna Paint je bhai. Walaupun menggerutu, tapi cun!

Simple tapi comel. Patut pompuan yang pakai baju?

Melukis dengan Adobe Flash. Member kerja aku dia ni

Aku suka gila lukisan dia. Guna Adobe Illustrator

Lukisan dengan jalan cerita. Memang mamat novel dia ni

P/S: Mungkin ada lagi blog lukisan beridentiti yang lain, tapi aku terlupa atau belum jumpa lagi. Apa lagi, suggest lah dekat aku. Apa blog lukisan fevret korang?



Comments
96 Comments

96 Kokokan Suci:

anies anessa said...

msti la blog zack...faiz tapit tak bole masok list ke?

Pijisketch said...

usha blog aku

tapi ngah edit lagi
LINK

azi nur said...

ala aku ponn naik suke juga la..nak terjah mereka la~ **wink~

eton said...

suka tgk blog2 yang ade animasi ni..iceh2

Miss Ran said...

akubutaseni.blogspot.com

mhrzh said...

wahhhhhh first time tahu ni hahahaha. nak pergi terjah semua sekali hehe :p

Ayeem Jemain said...

@anies eh faiz ada lukis ke? haha

@piji dah usha dah ;)

@azi terjah jangan tak terjah! ;D

@eton hehe tp diorg bukan animasi. animasi ayeem ayam je hohoho

@missran thanks! :D

@mhrzh haaa rugi ko tak jumpe diorang awal2 ;D

Pijisketch said...

yup.. gua men a7x gak! nak FB. ne tau le share tips2 drum.. hakhak XD

Ayeem Jemain said...

@piji yeke? cun! fb.me/zaimj

Abang Zam said...

terjah la belog aku weh..ada ilustrasi jugak weh..cuma takde tetek
tanak ke? fine

Mendidih Bersama : Gadis Tudung Moden

ank_amin said...

kreatif!




bravo bravo!



majulah lukisan wlu dlm dunia blog :)

Syat0za said...

Aku pilih ayeem ayam dan AIZ! haha

*cimOt* said...

semua my feveret..hihi..the most i like conteng2..siap kumpul version buku..hihihi..cik yam ble nk buat??

Ayeem Jemain said...

@zam haha ade kotek, aku bukan gay doh

@ankamin hehe mmg kreatif!

@zai haha mengada la kau. nama aku gak ko petikk

@cimot hehe takmo la. nnt takde org nak beli ;D

Farah D said...

Baru tahu blog blog ni wujud, boleh lah terjah lepas ni! ;D

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

aku suka shada, ngan zack..n satu lagi syafiqstatichot..dia pun best..sempoi2..

satu lagi..si bunny raji..serius gempak2 gak


hamzah ian ko tak senaraikan yem?..haha

aku pun ada lukis org lidi gak yem..tapi hancus..haha

berminat gak nak belajar tapi tangan keras yem..cne nak lembutkan erk?..

ko mesti tahu..haha

Ayeem Jemain said...

@farah haha tu la dia fungsinya berkongsi ;)

Syat0za said...

aiyaa, sebut nama ko pun jadi mengada ka? hahahha xD

shark said...

maybe sorg nie leh ikut jugak..
www.bakpogitu.blogspot.com
beliau ketengahkn lukisan org lidi..
sempoi..

Ayeem Jemain said...

@iqbal lukisan bulat2 aku tak kategorikan sbg lukisan haha. tu main circle, oval je tu ;D haha nk lembutkan tgn, toceng je bal

@zai haha dah ko wat aku tersipu2. grr

Heidi Shafiq said...

wuish.. blog ayam pun best gak ape.. haha..

wannurfazrini said...

aku suka gila conteng2 tu entri dia wajib baca . lps tu ada lukisan maksud mendalammmmemang awesomeeee!

wannurfazrini said...

aku suka gila conteng2 tu entri dia wajib baca . lps tu ada lukisan maksud mendalammmmemang awesomeeee!

Ayeem Jemain said...

@shark thanks bro! mmg sempoi ;D

@heidi haha byk la ko. malu la tuuu

@fadz tu la. mmg cool! lukisan dia yg terbaik sebenarnya! ;)

Zana Zingaa. said...

ayeem punya comel. sebab ade flash (?) kreatif gilaaa. aku suka ayeem n zack. ;)

The Sharkox said...

Sbenarnya blog ayam ni lagi best, pasal kartun2 dia bergerak2.... pastu leh kelik2... thesharkox tu apa sangat... harapkan tuan dia je hensem..hahahaha

Ayeem Jemain said...

@zana hehe thanks! ;D terharu dan tergaru! -.-

Ayeem Jemain said...

@sharkox haha darnit grrr

Faiz Tapit said...

saya suka abang ayam... awww

Ayeem Jemain said...

@faiz uhukkk tenkiukkk

Haris Khairuddin said...

aku selalu usha 1 blog ni..
http://roqrock.blogspot.com/

mmg entri dia semua lukisan.. best blog ni.

Ayeem Jemain said...

@haris thanks bro! mmg cool! aku dah follow dia dah pon. tp lupa lah nak listkan

shada wentz said...

perghh. trimas ayeem. ku tak lyk kot. kah3 ;p

*malu*

Ayeem Jemain said...

@shada haha mengada lah hangg grrr

kata kila said...

ade lagi satu.ko tak tahu kot

Ayeem Jemain said...

@kila amende? kata kila? haha

nurelle said...

ce tengok belog neh.baru lagi neh

http://heliconiussaraa.blogspot.com

N said...

terima kasih bg list2 blog lukisan yg baru. yay! setakat ni, baru jumpa blog ko and missmorbids.net.

dia slalu cite pasal kucing dia :D

Hahazirah said...

tau xpe ade org suke ikut cre pnulisan blogger feveret die.. x best lgsung bce sbb hampir sme.. hukhuks~

Ayeem Jemain said...

@nirelle perghh mmg baru sgt. thanks!

@N pergh hebat missmorbids tu. lukisan di pro!

@hahazirah hehe tau takpe, elok tak baca blog cenggitu

Syat0za said...

bila masa ayeem ade sikap sipu2 ni? woowww~ amazing siot! xD

Ayeem Jemain said...

@zai semenjak ko buat statement di atas haha

Farah D said...

yer yer. terima kasih kerana berkongsi ;D

Amirrah Zawani said...

kretif sungguh mereka.. suka robot sakti :D

zarifahmr said...

pat belas kali dah jumpa heidi, sekali pun tak penah belaja painting grrr

Ifti Larina said...

weee awesomenya! thanks ayeem! hang antara org2 yg telah mggiatkan kembali bakat seni kuh. hehe takde la gheti sgt tp boleh la lukis. dah lame tinggal hobi tu

Ikhwan said...

conteng conteng terbaik !

Ayeem Jemain said...

@farah hehe welcome!

@amirrah hehe member wa.

@zarifah haha, rugi ko..

@larina haha yeke? ada rasa nak melukis balik lah? ;D

@ikhwan hehe jyeah! mmg terbaik lah

aku nabihahaha:) said...

boleh jalan2 kat blog aku..ada gak rajin sketch semnejak dua ni..
http://akunabihahaha.blogspot.com

Ayeem Jemain said...

@nabiha thanks jemput. oo illustrate potrait. ingatkan komik :D

HazHand said...

ayeem,gmbar yg ko lukis lgi lawa kot..lalalal~

Ayeem Jemain said...

@haz ahhh perlian sepedas halia menusuk hati

Heidi Shafiq said...

dunia ni kecik je.. aku kwn rapat ngn adik hosmet ko..

Ayeem Jemain said...

@heidi sapa? yang mix cina nama bapak goh tu ya?

aliza said...

sblm nie suke g blog robot sakti...rupenye ada lagi blogger lain guna cartoon2 tuu erk.hihi

Ayeem Jemain said...

@aliza hehe byk lagi ok. Ni pon tak semua lagi

putrifayad said...

yazidtorpedo.blogspot.com pon comel jgk katu2 die..
try cekidout okeyh..
setakat ni suke dgn 2 blog lukisan ni je..zackzukhari n yazidtorpedo:)

Ayeem Jemain said...

@fayad hehe tuan blog dah pon ke sini tadi :) dah gi cekidout dah pon tadi ;)

ENCIK TIKUS said...

lukisan conteng conteng macam lat kampung boy punya style

Ayeem Jemain said...

@tikus yes, mmg pro, tp masih ada identiti sendiri. masih leh kenal lukisan dia ;)

d_LA said...

sume aku suke tp the sharkox je x pnh masuk lg..aku pun pntang jumpe blog lukis2 ni..geram je tgk

Ayeem Jemain said...

@dla haha ko patut singgah semua. tak terkecuali satu pun

Naddia said...

ayam! ayam! aku pon lukis gak! puji la..puji la..
Tacing dalam panggung wayang

Ayeem Jemain said...

@naddia hahahakk. aku berat la nak puji. kalau nak pon, rm20 cukup lah.

JuanYuan said...

aku rasa kau terlupa satu bloglah ayeem

http://juanyuan.blogspot.com/2011/03/obsession.html

hahahaha

NIA.AFFINA said...

hi ayeem! kite singgah sini :) tesangkot jap. blog yang menarik! :D

Ayeem Jemain said...

@juan haha ko baru lukis skali je kot ;D

@nia hehe thanks nia! :D

Ain Atika Zailani (PAL) said...

fuhhh fweittt !!!! zack punya ...eheemmm...

Ayeem Jemain said...

@ain hehe nape dgn zack?

LittleGurl said...

pegi kt belog cap ayam:

http://belog-cap-ayam.blogspot.com/

LG suke pegi sana!banyak doddles cantek2!seyes cute gile...sume hasil tangan dr pemilik belog tersebut. mmg creative.

Ujang9897 said...

gua suka HS.hehe

lagi sorg ROQ...=)

Ayeem Jemain said...

@little hehe kenal. sama2 geng ayam maa. tp dia tak buat as entry kan.

@ujang hehe ada org bagitahu da pasal ROQ tu ;)

hamzah ian said...

babi tak puji aku. dem

Ayeem Jemain said...

@hamzah ko punye dlm kategori lukisan eh? *pedih tak?*

Sab Buenoo said...

ko masuk sini.

http://mumbleink.blogspot.com/

dengan

http://aujinz.blogspot.com/

auw..:D nak masuk blog aku pun buleh jugak. keh3. ;))

Ayeem Jemain said...

@sab thanks! mmg cool blog diorang

Hisyam Nozi said...

Huhu, ramai lagi yeem blogger guna lukisan utk identiti blog sendiri

Ayeem Jemain said...

@hisyam a'ah mmg ramai sgt

lassiegewdix said...

saye tentu lah pilih yang last sekali .
auuuuw ~

Ayeem Jemain said...

@lassie dah dia plg pemes hehe

Hashira Yusoff said...

hebat2 diaorg ni..
masa baby tangan kena badung kemas ni..hihi

-->Kem Biro TataNegara(BTN)--> masing² pulang dengan hati yang penuh dengan semangat patriotik!

Ayeem Jemain said...

@shira hehe bedung la. badung plak

♥sophie♥ said...

blog ayeem tade dlm list eh ?

Ayeem Jemain said...

@sophie haha takkan lah nak letak blog sendiri.

YOUsoF said...

no. 2 ngan 5 je aku tak penah usha...



no. aku paling salut!!!

YOUsoF said...

*No. 1 da...; D

Ayeem Jemain said...

@yousof no 1 mmg terboik wokk

adrinaqamarina said...

aku suka juga baca yang jenis macam ni tapi make sure ringkas dan padat.

Ayeem Jemain said...

@adrina blog cenggini biasa mst ringkas dan padat nye

ladygirl said...

http://petihartakarut.wordpress.com/
ni blog yg menghiburkan aku setiap kali bosan kat opis. member aku punya ni. dari skolah lg aku tau hobi dia mmg melukis. jrg nk jmpa pompuan terer melukis ni. hee. ;D

Ayeem Jemain said...

@ladygirl pergh sumpah cool. thanks for sharing!

Anonymous said...

http://tanganpunyakerja.blogspot.com

Ayeem Jemain said...

@anon cool! thanks!

Aneka Shop said...

i peminat tegar zackzukhairi.. he's so cool.. tp skrg dia x aktif update blog.. huhu

yazidy said...

aku suka gak lukis2.. tapi tak pandai sgt..

mimizuzuhaha said...

tima kaseh utk list di atas