Wednesday, March 16, 2011

Apa Depa Nak Sebenaqnya?

Alhamdulillah so far aku tak pernah lagi kena serang dengan anonymous or hater or pengecut. Sebab aku dah disable comment for anonymous. Haha. Tapi kalau diorang nak serang, diorang boleh serang chatbox. Tapi jangan korang betul-betul pergi serang pulak. Aku bagi contoh je ni, ishhh.

Tapi aku terasa bahang haters tu, sebab baru-baru ni agak kecoh kawan aku Telor (kawan agak rapat, sebab telor dan ayam tak dapat dipisahkan) kena attack by anons. Nah baca post hangat ni. Kesian Telor, berapa kali dia luahkan perasaan kat aku. Sampai kering telor dia.

Petikan dari chatbox Pak Rodi
Selain Telor, member aku lagi sorang a.k.a pak cik angkat aku, Pak Rodi pun kena serang. Menangis-nangis dia mengadu kat aku. Tak baik lah korang ni, maki orang tua.

Apa yang korang nak sebenarnya? Takkan korang nak diorang ikut cara korang pulak? Cara masing-masing lah kawan. Kita semua ni manusia, memang takkan boleh puaskan hati semua orang. Lu tak puas hati, lu tak suka, lu belah la. Hang duk baca-baca lagi dalam blog diorang buat apa?




Kalau korang nak tegur, silakan. Tapi tak perlu jadi anonymous. Berani kerana benar. Kalau pengecut bermaksud korang tak yakin korang benar ke tak. Macam aku sendiri pun pernah kena tegur dengan seorang ustaz (kot) dekat entry Ramadhan. Kalau korang nak baca, cari sendiri lah ya. Tapi aku terima pandangan dia. Dan aku tabik, sebab dia tak penakut macam anons yang lain.

P/S: Korang pernah kena serang? Korang rasa apa yang diorang nak?



Comments
71 Comments

71 Kokokan Suci:

kata kila said...

haters make us famous.

hehhehehehehehehehehehe

Cik Nursya said...

bese la manusia ati lain2... x semua yg kite buat cantik pd pndangan mata msing2 kan..

zarifahmr said...

panas punggung. stended ar tuh

Ayeem Jemain said...

@kata yeah, make us hot. tp tanak la. zackzukhairi takde haters pon hot gak haha

@nursya tu lah. tapi takyah serang2.

@zarifah haha butthurt ya?

♥ zuai™ ♥ said...

Sabor jea la eh , ada jugak manusia macam ini tersesat dalam duna blog ==''

chuu said...

nk puaskan hati sume pihak mmg x larat ah., suke entry nih!., sebab berkaitan ngan aku., bru buat entry sal haters gak smlm
lol xD

Robot | Sakti said...

kalo nak post entry panas, kena la sanggup terima risikonya.

mungkin ada pihak yang tak suka apa yang kita tulis.


:)

-telordibasuh- said...

ayam dieorang nak yg betul2 lucah hahahahahahahaah........
i like anon...

-telordibasuh- said...

lupe nak g tahu..ayeem dieorg kan HACKER hahahahaa

Amal Azraai Azuha said...

depa tu dengki jo..
coz blog ayem ayam kan pemes..!
anyway, ingat 1 benda nih:

HATERS MAKE SOMEONE FAMOUS

Ayeem Jemain said...

@zuai huhu taktau la spesis apa diorang ni

@chuu tu lah. apa yg kita boleh buat just be yourself

@robot kalau tak suka blah je lepas baca. takyah byk cite.

@telor hahaha hacker yang suka lucah haha.

@amal haha pemes la sgt ayeem ayam. jauh lg perjalanan. tp diorang tak dengki ngan blog ni pon hehe. blog member la haha

IQ = Iez Qis said...

menci anonymous!! menci3!! [gedix]~~ haha..

betul!! saya sokong! berani kerna benar...kalau betul nak menegur...just show urself...xperlu la nk jdi halimunan~~ tak ubah macam antu daa~

cikpia said...

lain orang lain pandangan..... tapi kalau takleh nak respek pandangan orang lain memang lahabau namanya..... bikin panas jer!!!!

naseb bek aku tak nah kena gi. adakah itu bermakna pandangan aku sama dengan pandangan masyarakat sekeliling??? he he.....

Daus said...

diaa!! jeles tu

cimut munniey :) said...

anon bkn hacker tapi cracker sbb mase blaja comp cg kate cracker lagi kejam and jahat dr hacker! so anon is cracker STFU! hehe.

ilekkkkkkk lah semua eh eh! dah hot dah korang semua nieeee! janji hot, kalau dak kite bakor kite bakor jep anon! HAHA

wannurfazrini said...

bengong dorang ni takde keje . sikit2 nak benci . tah pape je , wat bodo sudah jelah , gelak je . kann ? haha

The Sharkox said...

Sampai kering telor dia..kesian telur dia..

Naddia said...

penah je kene..tp aku tak takot. malah aku publish komen die. nk sgt tumpang glamer aku..haha..amek la. tumpangla kejap kat belog aku.

aku punye prinsip; jgn biarkan org lain sakitkan ati kite. hati biar konkrit..hati tisu dgn boipren je boleh!

Ayeem Jemain said...

@IQ yeah. memang betul pon. nak tegor orang, tp pengecut.

@cikpia haha kadang2 yg kena serang ni yg selalu lucah, bangga diri, suka overshadow. ala, ko tau la blogger mcm2 jenis kan

@daus huhu tu la pasai

@cimut haha anon bukan hacker bukan cracker. depa pengecut! haha

@fadz haha tu la. nak tegor org pon make sure diri tu perfecto

@sharkox kesian dia. mandul. da mcm si botak dah. nnt kita tolong dia dptkan anak lah haha

Ayeem Jemain said...

@naddia pernah kena eh? means ko hot lah tu haha

zureen said...

zureen pnah kena serang.. tp taklaa teruk sangat.. dia kata blog zureen takde letak pasal agama n isu2 remaja masa kini.. adesss.

nak kata xde tu tipu laa.. dia je yang tak baca.. hoho

zureen pun xtau nak wat pe. haha. bia je lahh~

zahidah dihaz said...

alhamdulillah setakat ni tak de...lagi pun tak ramai yang baca blog saya kot...hehehehe


sabar je lah...


NEW ENTRY: Eminem or Rappers

Lizzie Yasmin said...

aku benci anom.. klu nk ngorat sila berdepan.. klu nk kwn sila perkenalkan.. tp nk membenci.. sila bg isi Y?

Ayeem Jemain said...

@zureen haha pasal tu je? bangang punye anon. dah takde point lain dia nak serang agaknya

Ayeem Jemain said...

@zahidah hehe jgn cakap camtu

@lizzie haha bg isi Y? ;D

cimut munniey :) said...

depa takde ball! haha kbye haha

Faiz Tapit said...

oi, ko tgk kt wall fb aku skang... ade dua budak pompuan gaduh plak kt status aku... hahahahaha

JuanYuan said...

biasalah..

lain padang lain belalang,lain orang lain ragam..ececeh..

btw,aku rasa mcm pak cik kordi tu kau lah bro..hak3..tp tak tahulah..

kau suruhlah dia sambung yang lagenda budak sangap tu..

intan.maisarah said...

depa mau publisiti

Dayana Nasir said...

erk...setakat ni belum pernah kena serang lagi.

Norazlin Nordin said...

ak pon pna kenee serang..kt dlm fb..tiba2 jaa dia kata "ang igt ang cun ka..pirahh!!gemokkk!!!"
statement yg mnyakitkn ati kan...huh~

Norazlin Nordin said...

ak pon pna kenee serang..kt dlm fb..tiba2 jaa dia kata "ang igt ang cun ka..pirahh!!gemokkk!!!"
statement yg mnyakitkn ati kan...huh~

Ikhwan said...

mereka ini hanya layak dipanggil antel. anonymous tanpa telur .

ank_amin said...

hobi diorang laa kot wt cmtuh sbb xdpt menaip idea mcm ape yg tuan empunya blog buat. ( kene serang/lain2 --> xkisah laa entri panas ke tak. tp slalu nye panas )




dengki?

iri hati?

cemburu?







dh sebati dlm diri lahh kot.





p/s : ayeem dengki ngn org x? hahah!

Ayeem Jemain said...

@cimut kalau depa pompuan? haha

@faiz haha jap nnt aku tgk

@juan haha pak kordi teros. marah dia ko memandai tukar nama dia. haha

@intan hehe kita pon akan jadi pemes otometikeli ;D

@dayana wahh best la hidop hehe

@norazlin haha tak pepasal. mulut lancangg

@ikhwan huhu cam penah dgr ayat tu.

@ankamin dengki tak. menyampah ada. hehe

Penggali (OM) said...

die org nak ayam dri ayeem! XD

akmalhilmi said...

aku pun penah kene
rilex2 dude :)

Ayeem Jemain said...

@penggali haha diorang bkn attack aku masalahnya

Ayeem Jemain said...

@akmal haha bukan aku yg kena la

shada wentz said...

adoii. tak bleh blah.
harap teloq bawak besabaq na?

pak rodi pnye blog ada style la. aku suka ja! XD

Ayeem Jemain said...

@shadawentz haha kesian telor. pakrodi pon kesian. sobss

ika honey bunny said...

hai ayeem!

blog aku takpenah ade anonymous. mungkin sebab blog aku terlalu suci dalam debu. wakaka.

biasalah, kalau blog femes mestilah ade haters. macam artis jugak. wakaka. kbai

Ayeem Jemain said...

@ika haha tak jugak. pakrodi tu. 50+ follower baru

cimut munniey :) said...

kalau perempuan depa takdak ciri ciri gadis melayu hahaha

Ayeem Jemain said...

@cimut ewahh kemain baik bunyiknya. tang laki je takde bola teros haha

cimut munniey :) said...

haha lau pompuan tataulah. lelaki senang banyak termssssss kahkah

macam telor kena tue kan, rase cam pompuan sbb gnti diri yg guna lembut jep, tapi tataulah ang if lelaki. menyamar jadi pompuan.

whatever they are, korang sume still best! hehe :D

Ayeem Jemain said...

@cimut haha mungkin jugak. tp rasanya ayeem lg lucah dr telor kan? haha. tak kena serang plak? hehe thanks!

iqbalhakimi said...

aku dulu pernah kena jugak..baik kita buat entri balas..baru padan muka..haha

Ayeem Jemain said...

@iqbal haha pernah eh? entry balas? kalau kita dah femes, tak payah nak entry balas bagai. lagi dilayan lagi diorang suka. publisiti murahan kan. tp kalau cam kita skang, tak femes lagi, leh lah wat entry balas haha

cimut munniey :) said...

haha ! abaikan jelah. maybe depa nak join geng cool korang kot.

ayeem memang lucah ! haha. tapi okay jep sbb org tak normal jep tak lucah haha. okbye geli kah kuh kah!

mohd ridwan said...

Kite sebagai blogger memang kena sabar bro~lumrah blogger!!

Ayeem Jemain said...

@cimut hahaha org tak normal tak lucah eh? wahhh statement panas haha

@ridwan hehe aku penyabo. thanks wan ;)

cimut munniey :) said...

eh tatau tatau! hehe main bantai! sorry bagi yang terase!

padah jari runcing menaip ikut sedap hati hehe.

runcing? okay muntah daroh jap :D

Ayeem Jemain said...

@cimut haha takut plak dia haha. runcing ke? ingatkan elia jejari runcing je yg berjari runcing haha

ain hamiza said...

diorang nak publisiti murahan jer tu.. sabo jer la..

Ayeem Jemain said...

@ain nak kata publisiti tak jugak. sbb diorang anon. tak dpt apa2 publisiti pon. huhu

Ifti Larina said...

huhu biasaq la ayeem. bila kte main dgn benda2 cmni, ala2 mcm 18sx gitu(bkn ckp blog ayeem lucah), open gitu mmg ade yg tak puas aty. tp patotnye kalo nak tegor tu bia la elok2 bukan maki2 kan. jgn la pulak dsr pengecut.

Ayeem Jemain said...

@rina hehe tu lah. nk tegor boleh, tp jgn maki. jgn jd pengecut jugak ;)

nurulain abd jalil said...

iri hati mungkin
pasal blog dorg tiada pembaca :)

Ayeem Jemain said...

@nurulain hehe mungkin...? ;)

Penggali (OM) said...

tapi rerasenye die ckp sorg2, abaikan jela,he3

Ayeem Jemain said...

@penggali hehe mungkin jugak. cakap pada sendiri kot? ;D

Shino said...

gile ah pak rodi kena tembak...hahaha...wt rilek je...mmg kompem ade org yg x kn puas ht...itu perkara bese...jgn ngs ye pak rodi...pak rodi da tue kn...org tue x ngs dowh...hahaha...

Ayeem Jemain said...

@shino haha terok kot dia kena tembak. grrr

diNa de SoLa said...

ouh..telur dibasuh tu ke??
lorr yeke?
tp skang aku nk post kt shoutbox dia pon xbley..?
dia ckp,.IP has been banned?
erk?knapa eh?
aku x penah kutuk telor pon =.=

Ayeem Jemain said...

@dina a'ah. aku pon same. pehal tah. sobs

zaL_cdpx said...

org mcm tu bacul.., xde telor.., klau ade pn telor tiruan mcm yg tseabr skrg nie... pnakut sound blkg je.. aku pn pnh kena.. dh xde kje so btla kje.... tp dpt dek hackers.., mmg kena r dia.. dorg leh slidik pe mne dtg msg tu

Ayeem Jemain said...

@zal haha tu la. biarkan lah dia. lagi dilayan lagi dia suka, kita gak sakit hati

akma leeya said...

smpai kering telor telor??
OMG...

Ayeem Jemain said...

@akma haha ye saya. sian kan?

Akim Iqbal said...

kenang kembali.. oh nama aku ada.. har har har