Monday, February 14, 2011

Korang Nak Pasangan Macam Mana?

Dah sudah. Aku asyik bercerita pasal pasangan je ni apehal? Nampak sangat dah aku despo nak pasangan ni. Haha. Tapi sebelum nak cari pasangan pun, korang kena tahu apa yang korang nak laki/perempuan yang macam mana.

Biasa manusia ni akan pilih pasangan berdasarkan fucktor err i mean faktor-faktor ni :
RUPA, WANG, ILMU, PERWATAKAN

Okay now, contoh korang ada 100 points (simbolik kepada 100%), macam mana korang nak bahagikan percentage tu kepada 4 faktor kat atas tu? Macam aku kan, aku kan, kan, *gedik-gedik* aku nak perempuan tu ada percentage macam ni :
RUPA - 30%, WANG - 10%, ILMU - 25%, PERWATAKAN - 35%
Gambar hiasan - Tajam sangat ni. Luka lidah nanti

Wang pada seseorang perempuan tak penting sangat. Tapi best jugak lah kalau dia kaya, dia layan aku macam anak ikan apa semua. Haha. Rupa, ilmu dan sikap pada aku lebih kurang sama-sama penting. Untuk rupa, tak nak lah lawa sangat macam artis. Ramai sangat orang nak nanti, susah jugak. Nak yang sedap mata memandang, sedap tangan meraba lah kan.

Ilmu pada aku penting jugak sebab ia akan mempengaruhi cara diorang bertindak, bercakap dan berfikir. Berilmu tak mestinya masuk U ke apa. Ilmu ada dekat mana-mana kan. Perwatakan pulak penting sangat. Ingat kalau dah dapat awek lawa tapi , perwatakan membosankan, tak sekepala best ke? Seriously perwatakan lah yang paling penting sebab ia mampu buat kita bahagia, tahan lama dengan dia. Tahan lama dalam hubungan lah, korang fikir tahan lama apa? Grrr. 

Tu pada pandangan aku lah. Korang pulak macam mana? Cuba habaq mai. Mana tahu ciri-ciri tu aku ada. Haha

P/S : Tapi apa yang kita nak biasanya tak dapat. Tapi tu belakang cerita lah kan.
P/S : Aku suka perempuan yang mampu buat aku ketawa dan yang suka ketawa.



Comments
91 Comments

91 Kokokan Suci:

-telordibasuh- said...

aku suke perumpuan yg suke merajuk coz aku xkan pujuk hahahaaa..

-telordibasuh- said...

aku suke perumpuan yg suke merajuk coz aku xkan pujuk hahahaaa..

*Miss Geli^ said...

aku plak suka ketawa..

aku dah kawen..camne?

hahahahha

Ayeem Jemain said...

Wtelor haha kejam gila. name je telor, tapi takde telor la lu ni. haha. laki kena la pujok. tp kalau da pujok pon nak majok gak, tampor je haha

zarifahmr said...

lebih kurang lah cuma untuk menjamin masa depan yang baik, bakal suami perlu kukuh kewangan nye, rupa biar lah sedap mata memandang TAK PERLU HENSEM, berilmu ofkos, dan yang penting ada ciri2 ketua keluarga yang baik. paling penting, TAK MEROKOK. ehee

Ayeem Jemain said...

@geli takpe. bini orang pun aku layan. hahaha mati aku kalu laki ko baca

@zarifah haha yela, utk laki mst kena ada wang. pompuan takyah hehe. tak merokok? pergh terasa bangga jap aku

ifah said...

RUPA - 20%, WANG - 10%, ILMU - 40%, PERWATAKAN - 30%

ok kot. sebab firstly mst ilmu. ilmu akan mempengaruhi 3 faktor yg lain.
hihihi

Ayeem Jemain said...

@ifah betul jugak. tapi ilmu tak mempengaruhi rupa kot ;)

airazulaikha said...

ok.saya suka ketawa dan saya suka ayam..
boleh tercalon tak?? hahahha

Ayeem Jemain said...

@aira betol ni? jom kawen esok. haha

Gen Fujita said...

Yang sedap mata memandang, yang paham diri dan serasi, itu je yang penting bagi aku.

Robot | Sakti said...

kalau nak cari calon kau, leh cari kat audition raja lawak.

hue hue hue

Ayeem Jemain said...

@gen haha tampak serius. betul lah tu. serasi tu penting tu.

@robot tu da lawak sangat. da hilang keayuan. takmo akuu

airazulaikha said...

ok jom jom.
moh la kita.. hahahah

adrinaqamarina said...

kte mencari sumone yang dye boley buat kte nampak dye hebat sampai asyik cakap pasal dye je. haha.

-.-'

cam pe dah.

suke bijak, si kidal yang berlesung pipit, pandai maen gitar!

benda pertama yang kte akan pandang pada seseorang lelaki tu ialah ilmu dye. kadang3 muka tak hensem mana, kaya pon tak kaya mana, tapi hebat. tu memang terbaek ah!

wannurfazrini said...

kalau aku lah , aku nak 100% duit . kah kah kah!



peerwatakan tu penting.
contoh , kalau aku merajuk , kau pun nak merajuk . ape kess ? cannot go la ayeem couple camni . haha

wannurfazrini said...

kalau aku lah , aku nak 100% duit . kah kah kah!



peerwatakan tu penting.
contoh , kalau aku merajuk , kau pun nak merajuk . ape kess ? cannot go la ayeem couple camni . haha

farasakura said...

nak yang gila-gila..baru meriah XD

Pyka Rahmat said...

tajam tajam tu mcm mana nak buat doh?

Ayeem Jemain said...

@aira pergh laju jugak aira ni. napa tak sabar sangat ni? nak apa nak apa? haha

@adrina pergh! kira nak yang rockstar la? fuhhh. into music gak ko ni eh? :D tp pahal pelik sgt tang kidal berlesung pipit? rare tu! specific gila haha

@fadz haha cuba la ko kawen dgn orag yg kaya 100%. maybe takkan bahagia gak ;D ego sgt kot laki tu

@farasakura haha betol. tak bosan

@pyka kena gentel tetiap hari. u kat rumah tak buat apa, baik tajamkan haha

putrifayad said...

rupa 20%, ilmu 25%, wang 30%, perwatakan 25%
pling ske klu leh maen drum n gtar..
wah leleh abes..
hehehe:)

Ayeem Jemain said...

@putri perghh. tak reti main gitar. hehe

Fman said...

aku nk muka cam Umie Nadhirah.LOL
dia kiut gler.haha dhlah baik..:D

putri noor syamimi said...

ayeem lupa satu ni..

ilmu fardu ain.

xde ilmu tu parah nt. kur3. xp

Ayeem Jemain said...

@fman perghh direct. gentle! haha. mintak2 dia terbaca lah :D

@mimi hehe kira dlm ilmu lah tu mimi :D

Amira Naddia said...

AKU LAH POMPUAN YG KO CARI ITU!

CEPAT JUMPE MAK AKU...G MERISIK CEPAT!

Ayeem Jemain said...

@nadia pergh gelojoh benor ni haha. ko kan dah ada bopren. tak baik tau curang. nanti Tuhan marah. :p

Fman said...

@Ayeem Jemain

hehe, aku hrp dia xbcer,nnti mati aku kene pukul oleh geng dia...LIAO~

liyanaziz said...

alaaaa, ni yang susah ni,, hahahahah,,
RUPA - 25%, WANG - 25%, ILMU - 25%, PERWATAKAN - 25%

muahahahahahahha

putri noor syamimi said...

alaa..ilmu kene specific maa..
ilmu ade gak ilmu santau ke, ilmu g clubbing. kurkurkur.xDD

Nier Zecter said...

aku nak comel, manja, cantik hahaha
simple-simple sudah....

fatin nabila said...

nak laky yang tak mandul . bhaha

lysa sofia said...

suka lelaki yang kelakar gigile. ayeem ada x ciri2 tu? haha

Eyka said...

eyka nk yg same kepala! kalau dapt memg havoc seh~ hahahahaXD

Ayeem Jemain said...

@fman haha ade lak kena pukol. takpe. nnt aku bgtahu dia. aku ade fb dia haha

@liyana pergh! balance abes! haha

@mimi hehe mmg la. tp malas lah nak specific kan. 4 elemen je cukop la :D

@nier haha bagus. bersederhana

@fatin gulp. camne nak tau? takkan nak kena test dulu kot? haha

@lysa haha entah entah. lysa nilai sendiri la ;D

@eyka sama kepala tu susah gak nk jumpe. tp nnt jumpe gak kot, insyaallah ;D

JuanYuan said...

aku nak orang yg macam abg ayeem..awww~

Nieza Micha said...

bg aku, ilmu tu penting... aku kalau boleh nak laki yg tahu macam2.. yg leh bimbing aku.. hensem sgt tak nak la.. ramai yg minat nanti.. nak yg sedap mate memandang jek.. kewangan tu agak penting jugak yer.. ngeh3... perwatakan dia pulak, nak yg gile2... bkn la maksud aku dia gile... tp yg suke wat lawak... yg leh wat aku tergelak, tersenyum sentiase..XD

Wanybunny said...

suka yg pndai buat lawak, or atleast faham bila aku buat lawak.
sbb nnt takdela aku gelak sorang2.

Ayeem Jemain said...

@juan awww jom kapel <3

@nieza perghh bagus. detail. boleh jadi tempat cari jodoh gak blog aku ni eh haha. tp taste ko tu bagos gak tu ;D

@wany haha tau la ko pon gila2, suka buat org gelak. tp make sure ko pon suka gelak la. takot kang bf ko berdendam. haha

applemasam said...

errr.....soalan nk lelaki mcm mane xde ke?

Ayeem Jemain said...

@applemasam lelaki kira pasangan la tu. general. laki pompuan boleh :D

Echin Nadiossa said...

heheheh saya suka org yang bole buad saya rasa sempurna even dlm life dya dya tak la sempurna mana.macam u.nnyihahaha

Ayeem Jemain said...

@echin perghh u nk ckp i tak sempurna? jujur bebeno haha. tp betol la tu hehe. perghh macam i. isk terharu. u ngayat ke apa ni? tak baik tau mainkan perasaan laki. cewahh! ;D

hamzah ian said...

nak yg power je.. kah kah

Ayeem Jemain said...

@hamzah standard. taste mesti kena tinggi. dapat tak dapat belakang cerita haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ayeem cakap sal kawen, pasangan, pasangan kawen, latelyyy. haha. nk kawen dh ke???

Ayeem Jemain said...

@fifiey belom nak kawen lagi. tapi tak sabar nak kawen haha

Fifyjammieasbim said...

fify suka gelak n wat org gelak how how !

Ayeem Jemain said...

@fify tak boleh. orang punya haha

JuanYuan said...

ahahaha..jom..

cepat beli durex XD

Ayeem Jemain said...

@juan ala, u la beli durex. i takde duit laa. pelisshhhhh

iqbalhakimi said...

dasyat jugak taste ko yem..haha

aku nak rupa-30% wang 10% ilmu 25% dan perwatakan 35%..


haha..sama dengan ko yem..

anies anessa said...

bg aku,nk cari laki,ilmu pnting...
tp kalo nk cari bini,pmpuan pndai skit2 xpa kot...

Aizul said...

Aku seorang yang pendiam, dan sudah semestinya aku memerlukan seorang teman yang perwatakan agar hidup aku tidak sunyi...mungkin?

Ayeem Jemain said...

@bal haha mane lak dasyat. kalau dasyat, taste ko pon dasyat la haha

@anies hehe. tapi kalau boleh dpt pompuan yang berilmu lah. dia akan lbh pandai berdikari

@aizul ya sudah semestinya. kena cari pompuan yg kuat membebel mungkin? haha

lassiegewdix said...

RUPA - 30% (baru ade selera kan ?kah kah kah )
ILMU - 30% (dpt bimbing dari segi agama dan kehidupan)
PERWATAKAN - 10% (perwatakan ni boleh berubah. and ini sgt tak penting fer me )
WANG - 40% (maaf . bukan mate duitan.tapi duit mempengaruhi segalanye)

tapi kekadang duit tak boleh janjikan kebahagiaan sebab ia bermula dengan naluri :)

Ayeem Jemain said...

@lassie wahh byk nya duit haha. tau da. gigirl cam lassie ni mmg kuat shoppin haha ;D wah ayat last, nak nangis rasa hehe

Taufiq Tiramisu said...

pompuan tu tak gemok..
comel..
merajuk ke tak, tak kesah

:D

Ketahui Cara Membuat Backlink

Ayeem Jemain said...

@taufiq haha bagus. bersederhana ;D

farhan said...

bab ni... aku ade cite kat blog aku... hehehe....
kalau ko rajin... ko g ar baca...
blog aku dah brsawang...
tak pernah upgrade hias2 mcm
ko sejak aku mula start bloggin..
so segan sikit...;p

n!da said...

hahahaaha..
ayeem, aku da ketawa. hohoho

Ayeem Jemain said...

@farhan aku nak cari entry kau tu pun jenuh. tgk kat archive pon tak jumpa. apa entah titlenya? haha

@n!da haha dandan kan ketawe. tak aci tak aci! ;D

farhan said...

hahaha.... meh aku bg ko link.... http://mrhannside.blogspot.com/2010/02/hurm.html

Ayeem Jemain said...

@farhan haha ok ok. nnt aku baca

Misa Sakura! said...

kenapa lidah luka sebab tajam. ayeem suka buat org pikir jauhhhhhhhhhhhhh ahahaha

semoga ayeem dpt perempuan idaman hati.. :)

Ayeem Jemain said...

@misa hahaha itu lah ayeem. berimaginasi tinggi, berpandangan jauh haha

Sophia Rani said...

ermmmm... sy suka lelaki yg nakal.. hohohohohoho.. -.-"

Ayeem Jemain said...

@pia haha nakal jugak pia ni eh ;DD

Sophia Rani said...

hahahha... normal la kehidupan

Ayeem Jemain said...

@pia hahaha yeke? tapi jangan nakal2 sangat plak. nak nakal pon, ngan ayeem lah. hahahaha. gurau

Sophia Rani said...

hahahaha... ayeem terlalu nakal lah.. tak mau2

Ayeem Jemain said...

@pia hahaha terlalu nakal plak haha. mane ada nakal, lucah je haha

Sophia Rani said...

hahahha.. sama la tu 2 kali 8

Ayeem Jemain said...

@pia haha kira lucah tu 4 kali ganda daripada nakal lah? formula 8/2=4 haha

cik ubi said...

buat borang calon lah ayam .
nak isi ni . haha

Ayeem Jemain said...

@cikubi borang sila ambil di kaunter 3 ya haha

sCHACINTA .D said...

saya suke korea+islam..err..ada jumpe xorang camnie..kasi tau yea,,hehehe

Ayeem Jemain said...

@scha haha ada punye. tp susah and rare nak jumpa ;D

Dyra Nadira said...

sy suke wat org yg tgh bad mood ketawa..hehehe =)

Ayeem Jemain said...

@dyra tp nak buat lawak tu mesti lah kena dengan cara. kalau tak mau kena tumbok haha

Dyra Nadira said...

hahahaha..mmg la kena btul pd caranye..stakat ni msh lg selamat dr kena tmbuk..haha..wat org tu terus jd happy mood ade r..

Ayeem Jemain said...

@dyra haha wahhh hebat. dah mcm pawang dah haha

EimaruSi|ence™ said...

Baru sekali aku singgah blog ko dr Yuyu. bestlah. So, aku terjah habis-habisan.

Aku nak segala yang baik pada seorang lelaki, tp bila dah dapat, jarang ciri-ciri tuh akan ada pada seorang lelaki yang aku sayang.

So, klasifikasi nih tak penting bagi aku. Kalau otak dia lucah mcam ko pon, aku akan terima seadanya sebab aku tau, disebalik kelucahan terlampau ko, mungkin dibelakang tabir ko nih orang sembahyang 5 waktu kan. (Amin...)

Jadi, terimalah pasangan kita seadanya *tak pasal-pasal*

Ayeem Jemain said...

@eimaru hehe biasa mmg yg kita nak tu takkan dapat. hehe betul. kalau ada kekurangan, mesti ada kelebihannya jugak.

nurfaizni said...

xnk komen, nk gelak jer. hehehhehe

.diannorhayati. said...

dulu suke lelaki yg pendiam sbb senang dibuli.

skrg suke lelaki yg byk cakap,means,cam humour la. tp sakit kepala =.='


hahahahaha

4miN93~~ said...

suka perempuan yg boleh terima sye dgn seadanya bukan kerana rupa tapi kerana hati...hati la yg boleh bawak kita ke syurga... <3

TAPI sekarang perempuan tak macam tu..nak yang ada rupa..nak ada class..bila dah ternoda ...salahkan laki..ade ke patut ?? grrr

Shawn Razaleigh said...

perwatakan 40,rupa 30, ilmu 29, duit 1

♥ norlida ramli ♥ said...

aku terima dia seadanya...

pergh..nmpak kudusnya aku ^__^

Aunty P :) said...

aku suke gelak, boleh jadik calon kee ??

pol said...

aq tau wlupun entri ni da lamaaaaaaaaaa.........tp aq mw komen jugak~
aq suka ketawa n boleh kasi ketawa.apa macam?hahah