Monday, January 10, 2011

Memori - Tolong Ingatkan Aku

Memori - Segmen baru yang aku buat untuk menceritakan semua kisah zaman muda aku. Masih gunakan flash, tapi bukan animation but komik. Tapi aku takkan boleh start selagi tak beli Wacom Pen Tablet. Plan nak beli dengan Robot dalam masa terdekat ni. Untuk introdaksyen, meh cuci mata tengok gambar aku time baby.

Masa baby rajin baca buku. Sekarang rajin baca Playboy

Disusu moyang aku yang berkahwin time 12 tahun. Ditemani abang; dan makcik yang selalu panggil aku 'Cute' time kecik. Tapi sekarang tidak lagi. Kenapa?? *korang tak perlu jawab, nanti aku nangis*

Agak-agak bakal mak mertua siapa tu ya? Angkat misai sikit.

Antara semua gambar kat entry ni, ni je satu-satunya gambar dekat rumah aku. Yang lain semua dekat rumah moyang aku. Rindu rumah lama, rumah papan. :(

Korang ada rasa nak peluk aku tak macam yang abang aku buat ni?

Takde beza. Sekarang pun aku suka melopong. Teropong perempuan pun suka.

Raya tahun bila punya entah. Jambu kan aku pakai baju melayu pink? Saya bukan gay, saya ok.

Merah kuning lambang kebanggaan  (lagu bola Selangor)

P/S : Tahniah Ana Rafali sebab menang AJL25. Kau dah ingatkan aku kepada memori lama aku. Even aku tak setuju dengan almost semua result semalam.



Comments
63 Comments

63 Kokokan Suci:

Shino said...

ahaha...ko mmg ska bace playboy...1 pun x penah pas kt ak...kedekut tul...ahahaha...

ShinoXyuna

Aisya J said...

hahah comeeelll nyaa :P

Encik Tikus said...

ahaha comell nya awak !

ifah said...

ko kene terima kenyataan. hihhi...

kalau bkn ana raffali menang pon, ko still x dpt ape2.

Gayahspears said...

cet.. sempat lagi nk gtau sape yg menang AJL tu..huhu.. sedih2 Yuna tak menang..hoho


ehem2.. comel jugak, nk ngorat2..hahahah

Ayeem Jemain said...

@shino boleh kalau nak sewa. rm10 per hour haha

@aisya haha dulu2 la -.-

@tikus awak pon comel! haha

@ifah aku dpt kepuasan tgk lagu yg aku suka menang. hehe

@gayah huhu aku nak pejal tahi menang. =.=

zaL_cdpx said...

dalam banyak2 ttg ko time kecik.., aku plg suke tgk rmbt ko !! COMEYY !!! weeee ~

Umie Nadhirah said...

Nak peluk..nak peluk :D

meh la singgah blog Umie plak yeemmm..

Ieda Al-Habsyi said...

gambo lama, bestttnyer! weh, dh lama aku taknampak buaian yg ko duduk tu, oldskol betoii kan, kalo aku jumpe mesti teringat kenangan lama :)

diamuslima said...

waaa... comelnya ( kipas2 tuan rumah ) hehehe...

http://diamuslima.blogspot.com/2011/01/ape-kes-kan-kalau-ade-org-dengki-motif.html

O'gosh said...

comel..ingatkan ada rupa2 ayam ke...

p/s: jangan la ingatkan aku...

Robot | Sakti said...

hensem jugak ko time kecik-kecik.

ni mesti lum sunat lagi ni.
hehehe

Nieza Micha said...

comel pulak aku nengok time kau melopong tu... haha...XD

aku tak suke hafiz boleh menang vokal ngan tempat ketiga jek... huhu... org lain lebih layak kot...>.<

MR.ScreamO said...

tolong la explain..knapa ana rafali bleh jd juara?hahaha

Nadd said...

eh?
comel jugak ko ni time kecik.
hahaha.. tergode. :p

SD said...

Ko minum susu botol....tak kampung langsung.....minum susu gantung baru kampung beb.....

Shag said...

Haha. Comel gila time kecik kecik! :D

Entri terbaru Shag : Ana Rafali tak patut menang AJL25

Pyka Rahmat said...

kurusnya ayeem T.T haha

FH said...

muke sepesen jee. haha

d_LA said...

kiyutnye ayeem ms kecik..siyes!

ANATI SOKI said...

alolololo..anak sapa la comel sgt nih.. wakakakka

JuanYuan said...

cute dowh..haha..

btw,mmg aku xpuas ht la ngan result smalam

ika honey bunny said...

COMEL. tapi sekarang TIDAKKK. jkah jkah jkah!

eiMaaMie said...

agree...
semua result cm haram..
xptt menang la..

Ayeem Jemain said...

@zal hehe rambut aku mahal woo. ala2 chinese

@umi haha meh sini! hahaha

@ieda haha tu la. skang dah takde dah buaian camtu lg.

@dia hehe sejuknya kipas ni. ;D

@ogosh haha takde pun rupa ayam? aku pon pelik :p

@robot hehe memangg

@nieza haha time ngan mak aku ye? aku fav yg tu la :D tau takpe, hafiz tu takleh blah

@screamo haha ana rafali ok la jugak. hafiz takleh blah

@nadd hehehe well.. ;D

@SD haha gila apa nak bergambar time nyusu susu cap gantung.

@shag haha teringin gak nak komen "comel gila!" tanpa "time kecik!" hahaha

@pyka hahaha darnit =.=

@FH hehehe kan?

@dla hehehe thanks.

@anati hehe anak jemain dan zakiah

@juan hehe. malu aku bila laki puji

@ika haha putus kawan =.= haha

@eima ana rafali tu ok lagi la. hafiz tu tak leh blah

cikmemy said...

woooooo..nostalgik nye sume gambar2 ni..i like!

Niessaa said...

bli la wacom tablet tue.. i've got one already..
mmg best la pki die..
btw, cumil nyew ayeem tyme kecik!
hehe~ :)

Ayeem Jemain said...

@memy hehe i like em too :D

@niessa really? rm300 kan? hehe thanks :D

Aisyah said...

eh, nk beli tablet bgtau ak, ak nk beli gak.....

lassiegewdix said...

comeinyeeeeeeee !
ase nak cubit2 jep pipi tu .
grrrrrrrrr ~

Niessaa said...

erm, i bli rm250~ ;)

Echin Nadiossa said...

ololo comel je jaman kecik2.eh dah besar sukar baca playboy?peberet ke? ;p

iqbalhakimi said...

fuh..yem..hensem ko masa kecik..cute miut ja...part baca majalah playboy tu bahaya,kang dapat review free...haha

Wan Gerrard said...

giler la bro..dulu-dulu sopan je =P

Ayeem Jemain said...

@aisyah oo ok. pesan azrul sekali. takut aku lupa. hehe. 4 org lah nak beli sekali gus! mintak2 dpt diskaun hehe

@lassie hehehe jgn cubit lain

@niessa wah! murah! beli katne? :D

@cici hehe poyo je tu. suka baca paper je :p

@iqbal haha bagus gak dpt review free

@wan hehehe jgn la ckp camtu :p

~hyun_miera~ said...

comel nya ayeem masa kecik2!

CUTE!!
:)

Ayeem Jemain said...

@miera hehe tenkiu ;D

anies anessa said...

muka ang xbrubah lar..
tp yg pnting aku kiut lg...
hahaha

4miN93~~ said...

haha..best err buku play boy..amin xpenah baca lagi..haha..

kadang2 bila tgk balik dh mcm kilang fotostat lak tgk gmbr2 nie..
gurau2..

n!da said...

comel giler saye.. e'eh. ayeem mase kecik2. hoho. yg sorg lagi kecik tu adik ye? comel giler die okeee!

Niessaa said...

i bli kat lowyat~ u bli la kat situ.. kne pndi2 cri la.. ;)

Ayeem Jemain said...

@anis hahaha bwekk!

@amin haha kilang fotostat? tak penah tgk

@nida hehe yes adik. tgk la sape abangnya. ngeh3!

@niesa hehehe ok. aritu da survey kat catalog kat lowyat.net, plg murah rm290+. nak lagi murah ada, tp brand apa tah. ;)

CouLeur de Chiqu3 said...

ada hadiah untuk anda...sila terjah...hehehe

putERi-kAtEk said...

nak gelak boleh tak.....wahahahahahahahaha....


comel comel!!!! hahahaha

Biela Sapine said...

Comel je time kecikk. wee ~

Biela Sapine said...

Comel je time kecik kecik. haha

Nurul Afifah Addnan said...

kiut3..

Ayeem Jemain said...

@couleur hehe thanks! :D

@katek hahaha nape nak gelak plak? ;D

@biela hehe time kecik lahhh T__T

@nurul hehehe

░♥si lampu neon♥░ said...

bestnyer weh...shahdu jee gamba2 ko..huhu


ENTRI MANTAP & MELETOZZ :
# ORANG YANG SUKA GUNA CAPSLOCK#
# VIDEO THE BACHELORETTE LOVE & BREAK UP#
# AWAS ! RAKAMAN VIDEO PEREMPUAN KENCING#
# MENSTRUAL CUPS ONLY FOR GIRLS !#

Ayeem Jemain said...

@neon ngeh3! mengembalikan kenangan lampau ;D

Sophia Rani said...

alololorrr.. comeylnya.. hehehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

handsomeeeeee ayeem mse kecik dlu;)
haha, jd teringat zaman kanak2 fifiey!!:D

Ayeem Jemain said...

@pia hehehe dulu la comel

@fifiey haha skang tak ensem kan? sobs T_T

ikaibrahim.. said...

wuhuhu..comel2 time kecik2 dolu

Ayeem Jemain said...

@ika huhu dulu la kannn

adrinaqamarina said...

gambar fes dengan gambar melopong tu paling chumil! vote! tetiba. haha.

muka ko still maintain ye.

Ayeem Jemain said...

@adrina haha thanks. maintain? tak comel pon skang. haha ;D

kucing said...

siyes..
muker ko mcam ayam~!!

Ayeem Jemain said...

@kucing haha sial punya kucingg

srikandi cinta said...

comelnye awak masa kecik..

Anonymous said...

comey nyee ko tyme kecik.. ase nk cubit2 je pipi uh.. :P

huda jamil said...

playboy mesti wajib kau bace ni. haha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

serious comel...hahaha
dgn mata boolatnye..grrrr