Tuesday, January 25, 2011

DRAMA | Aku Gaduh Dengan Budak 13 Tahun

Anda dinasihatkan click gambar untuk zoom gambar ni. User tu aku.

Cleverbot ni sebuah aplikasi (bukan main sekima) pintar yang membolehkan korang berbual dengan komputer yang sebijak manusia. Sebab aplikasi ni dibina dengan AI (bukan Adobe Illustrator, but Artificial Intelligence). Aku terdedah agak banyak dengan AI sebab kerja aku buat game. Nak jadikan bots (computer) pandai dan bertindak macam human player, AI programming diperlukan. Aku kenal Bahman, AI expert dari Iran yang masih belajar kat UiTM (kot). Shino pun boleh tahan jugak hebatnya. Nantikan game daripada kami (termasuk Robot) untuk blogger Malaysia. Insyaallah

P/S : Cleverbot - You cannot help me? bermaksud dia dah tak tahu nak cakap/jawab apa. Means cleverbot ni tak cukup pandai lagi! Tapi dia boleh belajar kalau korang tolong dia. Seriyes. Aku je malas nak ajar. Nak ajar macam mana? Boleh bagi suggestion dia patut jawab/cakap apa. :)



Comments
70 Comments

70 Kokokan Suci:

Echin Nadiossa said...

haha ai bca banyak kali.tapi xpaham
:(

Syat0za said...

manga muda?!! xD wakakaaka

uih! macam best! xsabar ni...

-[miracle]- said...

okay, cool stuff :D

Ayeem Jemain said...

@cici tak baca sampai abes la tu. dia tu computer la. tu sbb cakap berbelit -,-

@zai haha mangga la bukan manga ;D

wannurfazrini said...

apa benda ni ayeem ? haishhh . btw conversation mcm sial ! hahahha

MyzaAli said...

baru main kat opis tadi. *ceh ade opis*

punye la sakit hati ngn dia. sakit hati. nymapah. jawab tah pape. leps tu main peter answer. lagi ngeng!

haha!

adrinaqamarina said...

menarik giler laaa. haha.

eh dah bertahun aku tak dapat masuk blog kau tau takkkkkkk. grr

Ayeem Jemain said...

@fadz hahaha cleverbot lah. clicklah link tu ;)

@myza hahaha peter answer sumpah sial. dah terkena dah dulu. 2 tahun lepas kot. tapi tak pernah lg kenekan org. hehe

@adrina eh yeke?? nape?? D:

wannurfazrini said...

macam mana main menda ni ? *blurrr*

Syat0za said...

eh, silap lak eje xD hahahaa

wannurfazrini said...

ow yeahhh .dah paham ! alahai syok nyaaa . besttt !

Afizz said...

cleverbot ni memanglah sangat annoying. haih! -____-

Dugaan Bulan Pertama Persekolahan

Ayeem Jemain said...

@fadz blurr blurr. pelok nak?? haha.

@zai haha seb baik ko tak eja hentai haha

@fadz hehe mmg best gak la.

@afizz haha kadang2 best gak! ;)

wannurfazrini said...

pelok ? nakkk ! nakkk ! aummmm !

❤NazirahMoktar❤ said...

cam mana nak main bende nih????heheheh

FH said...

smartt gilee headerr! grrr

Nieza Micha said...

erkkk.. apekah..? kurang keje gado ngan komputer.. haha...XD

Ayeem Jemain said...

@fadz ciom? haha

@nazirah hehe pegi cleverbot.com je la ;)

@fh hehe thanks! ;D

@nieza haha mmg takde keje ;D

Pyka Rahmat said...

kau lah yang bodoh dala komputer. hahahah mcm bangang

Ayeem Jemain said...

@pyka bangang punya liana haha

Puan Besar Shag Yahaya said...

hahahaha. Boleh sakit jiwa cakap dengan robot tu :D

Ayeem Jemain said...

@shag haha agak sakit lah. kalau dia terer jawab, best jugak! ;D

JuanYuan said...

camner leh main apps tu??nak try gak ni..hahaha..

kalau ajak romen dia ckp apa eh?hak3

miss su_gy. said...

ghiahahahah sengal!! tye len jwb len gilaaaaaaaaa lawak ak duk bc hahaha

Ayeem Jemain said...

@juan haha cleverbot.com lah juan. haha aku tak try plak. aku tak sepervert ko doh haha

Misa Sakura! said...

kite cakap sarawak kat dia, dia cakap "cool" hahhaa. seram gak o cakap ngan dia. mcm ckp ngan org. adakah itu orang? hahhha

SD said...

mcm mana nak ckp dlm bm dengan dia...x suka la ckp dlm bi....

Ayeem Jemain said...

@su haha. kadang aku baca balik jawapan dia pon aku gelak haha

@misa haha cool eh? haha itu computer yg pintar lah misa ;D

Ayeem Jemain said...

@SD cakap je bm. dia kan pandai. leh detect bahasa apa kita cakap ;)

Mr. Swift said...

Ayeem! kau buat game?
Online game ke?
Nanti bagitahu aku kalau dah lancarkan. Aku nak apply jadi GM. Muahaha..


Psst! : Melayu Dan India satu kebetulan?!
Psst! : Jakim Prihatinlah Sikit PLEASE!
Psst! : Setiausaha Memang Senang Nak Sebut Tapi Kalau

Ayeem Jemain said...

@mrswift online, tapi stand alone. takde server2 pon. pergh GM teroih haha

fieza said...

eyh dulu mcm pnh maen jugak game neh tp gne gne prompt je..xsegak..hahaa..

da lme nk tnye neh haaa..wt game eyh?..gune flash ke o coding c#?

suffer8zine said...

alahai mcm2 la kau ni bro

Terkini : Fakta Menarik Tentang Perempuan

Robot | Sakti said...

makin diajar, makin pandai menda ni.

teruskan mengajar yer.
hehehe

Aku Ibu Muda said...

AI ex-student was here! Wahhh..akhirnya ada gak terjumpa orang sebut pasal course Artificial Intelligence ni...huhuu

Kalau kat ITM-nama melayunya tak glemer: Sistem Cerdas, ada gak orang ingatkan bawah Sport.. :(

zalizalu said...

bot... ni bot untuk apa sebenarnya?

Ninie said...

cleverbot jantan ade tak? nak on dgn dia kul 2 pg nti.huahua

Fifi Rahmat said...

oh, pusinggg. x faham!

Biela Sapine said...

Fuyoo kau dah pandai berbual dengan Cleverbot ye. Ahakz

YasminLaa said...

HAHHA,min pernah pemain robot ni. tapi content nya sangat lucah -_-'
+++
syok kan borak dengan idiotbot :P xD

lysa sofia said...

best! :)

Taufiq Tiramisu said...

haih..yang versi bahasa melayu pun ade eh?

hebat hebat..
kena try nih..haha

arep_lockermonth said...

coll la!

iqbalhakimi said...

haha..lu langsi lu mati..agak2 dia tgk ke cerita tu?..

dia xbelajar sejarah kot yem..patot tak kenal perdana menteri ke berapa.. =P

Ayeem Jemain said...

@fieza guna flash. actionscript 3. tp lepas game flash ni abes, buat 3D plak. tp i modeller je kot. =.=

@suffer haha macam biasa lah kan ;D

@robot haha yela, dia sama cam kau la. robot.

@ibumuda haha sistem cerdas eh? tp jangan main2 lah, org yg blaja cos tu pon sume otak cerdas! hehe

@zalizalu bot tu computer lah

@ninie haha takde jantina lah cleverbot ni

@fifi hahaha mmg lah, nama pon borak dgn robot ;D

@biela haha dah lama dah. baru nak buat post ;)

@yasmin haha lucah?? mana ada? yasmin tanye soalan lucah, dia jawab lucah la! haha

@lysa hehe dah try lom? ;D

@taufiq hehe dia leh detect bahasa ;)

@coll ke cool? haha

@iqbal haha dia tak tgk kot. dia tgk cite hollywood je. tu la, dah bodoh sejarah, nak ngelak plak. nampak sgt.

MR.ScreamO said...

ingatkan gaduh tumbok2..ada yang bermati-matian.haha

Ayeem Jemain said...

@screamo haha aku penyayang orgnya

fieza said...

wwuwuwuuuu.....kre nye mmemg x gune coding2 lgsg ahh neh?..

Ayeem Jemain said...

@fieza eh ada lah. actionscript 3. each game mst ada oop punye. hehe. tp bila jd modeller nnt, takde la kot. org lain lah buat code tu. tp bukan programming, more to scripting.

nazirulhazwan~ said...

aku yang lembab atau mmg payah nak faham bende ni?hahaha

hamzah ian said...

arghhhhh

haryani said...

haha dah penah try, tetbe dye panggil aku bangang =.=

sarah zulk said...

hi ayeem ayam.. haha.. klaka jugak ckp dgn robot baru belajar nih.. hehehe.. menarik perhatian betul benda baru nih..

Ayeem Jemain said...

@nazirul haha taktau la. tapi sumorang paham je aku tgk. ;D

@hamzah pantek lu

@haryani haha mmg suka cari gadoh benda ni

@sarah hehe takde la baru sgt pon ;)

Niz said...

ko sunyi kan?
sbb tu ko chat dgn mesin tu
haha aku tau





ok maaf kalau salah. ngehehe

Ayeem Jemain said...

@niz haha agak sunyi lah. kesian aku haha.

Puteri Iqa Izyan said...

hahahaha.. senget =.=

Ayeem Jemain said...

@puteri hahaha takde keje kan? ;D

Shino said...

1 je yg die jwb ala2 btul...ahahaha...bnda ni tau ko suke mncarut...ahaha...

Ayeem Jemain said...

@shino haha tu la. seb baik aku pandai kaber ;D

Sophia Rani said...

hahha.. try tgk ni ayeem..

http://maharanisofia.blogspot.com/2010/10/peristiwa-chatting-di-jabberwacky.html

Ayeem Jemain said...

@pia wahh ada jugak, nnt ayeem tgk ok? ;D

tAtnen@s flavor said...

salam..
tiba2 satu soalan mengerunkan dya tanya..
awak nak rogol?..
dengan pantasnyer saya menjawab..
ko nampak kaki aku nie..
dya jawab..malaysia..
tang tu rasa nak penampar jew computer nie...
ayeem contest baru xda kew..lupe lak..iam new blogger..:)

Ayeem Jemain said...

@tatnenas haha bangang punye comp kan? tapi kira pandai gak la hehe. contest baru nnt. next week kot :D

♥ AyaHikari ♥ said...

penah gune menda ni dulu2...tp dye cakap BI..

Ayeem Jemain said...

@aya sbb aya speak BI kot? ;D

CIK BIRU in da house! said...

ahahaha...kelakar la plak..nak main lawan gaduh gak..mana nak dapat?ehehe

Ayeem Jemain said...

@biru hehe kat http://cleverbot.com/ lah

Miss Ieka said...

ok. baru terbaca entry ni..dan tetiba menjadi seorang yg sadis kerana bercakap dgn computer..mcm duk planet plito xde kwn!huhuhu

Siti Muafifah Amsah said...
This comment has been removed by the author.