Thursday, December 02, 2010

Adikku Sayang

♪♫Adikku sayang! Dibelai dan dimanja....♪♫

Ahh sudah, mesti korang pikir adik lain kan? Mana ada, Ayeem tak nak dah sebut benda² kotor. Betul, memang tak nak buat dah. Buat masa ni lah. Hehe.

Hari tu Ayeem cerita lah sikit kat adik Ayeem, si Ain tu pasal blog Ayeem masuk Blog Pilihan Malaysia. Then, dia dengan bijaknya dapat tahu apa blog Ayeem. Argh sudah! Macam² yang aku tulis ni. Tapi takpe lah, adik beradik kan. Tak kisah lah kot.

Dan tadi petang, perbualan ini terjadi..
Mak : Aim, mana blog ko?
Ayeem : Huh? *Gulp! Sial mana dia tau ni??*
Mak : Yela, Ain cakap tadi blog ko masuk top 5 apa entah. Bagi lah mak tengok.
Ayeem : ...... *TIDAAKKKKK!!!!! Dx<*
Ain : Aisey, mak nak tengok pulak. *muka bersalah gila*
Ayeem : *buat muka masam gila babi punye ketiak*

Ayeem pun senyap, sampai lah mak melupakan hasratnya tu. Dan dengan pantasnya Ayeem menukarkan tahun tarikh entri 21SX ni ke 2009. Langkah berjaga² lah, takut titlenya tu menarik perhatian mak nanti. Dah lah dekat first page. Mak baca mampus aku! Kompom mak buat blog jugak, semata² nak follow and comment entry² Ayeem!

P/S: Aku tahu ko akan baca benda ni ain. Dengan kesempatan ini, aku nak cakap tindakanmu itu sebenarnya sungguh bijak sehingga boleh dipijak! Grrr....



Comments
69 Comments

69 Kokokan Suci:

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

nape tak nak kasi mak bace ?
kdg2 mak sy bace jugak blog sy..
tpi segan nak mati la ! !

Irine Nadia MaRceLLo said...

hahahah..ayam dah kuat carut skang nih!!! hahaha..gilew pro punye ayam zaman skang.

Miss Lemon said...

hakhak

xpa...dah bertambah ramai penyokong blog ni
:p

Ps: hai ain~ hai mama ain n mama aim jg~ :p

Ps lagi : goodluck! =)

mia said...

kahakhakhakha...adik ikot resmi ayam, ayem..riuh sekampung.. akehkehek..abeslahhh lps ni ayem jadi imam muda..akehkee

JuanYuan said...

hahah..melompat mak kau bace nnt...hahaha..

ain? umm..single lagi x??lalalala

adrinaqamarina said...

ayop! mak dah tau.

Hashira Yusoff said...

utk ayeem-->hahahah..hamek kaw.

utk ain-->baguih2,,ang bgi taw kat pak sdara, mak sdara, opah, at0k n sume sdara mara skali ye tntg bl0h ayeem ni..hik3.

zarifahmr said...

haaaaa tau takottt HAHAHAHA

Ayeem Jemain said...

@hafizah lucah kot... =.=

@irine haha mana ada carut? mane? mane?

@lemon haha pasni ayeem ayam dah tak lucah lah kalau mak follow. tak best!

@mia hahaha imam muda? adehhh..

@juan hahaha melompat tingkat 8 teros! tak single la haha

@adrina huhukkk tak sempat tau lg. x'(

@shira hahaha nape tak sekampong?

@zarifah huhukkkk atot *gedik tahap abah*

Ninie said...

ayok kantoi. ayok kantoi. ayok kantoi. ayok kantoi.
fuh rase mcm nak ulang ayat ni 50 kali jeh. wakaka

Ayeem Jemain said...

@ninie dayum. =.=

DILA AMER said...

AHAHAHA. Kesian oh. Harap bersabar ye. Anada akan dilayan sebentar lagi. Tetibe (^_^)

Ayeem Jemain said...

@dila hahaha layan? kat dalam bilik ke camne tu? hahaha

wannurfazrini said...

hahah tu la pi habaq kat adik wat apa ? hbs mak kau tahu kau melucah kat blog! hahaha

Ayeem Jemain said...

@fadz haha saje nak share kegembiraan. =.= shit!

ayu jazari said...

hahahaha..bg je mak bace :)
adikku sayang..lalala~

Ayeem Jemain said...

@ayu hahaha tanak! =.=

Nadd said...

abes la kena stalker ngn mak pasni.
hahaha. XD

Ayeem Jemain said...

@nadd hahaha. tu la pasal. mentang2 ko nmpk mak aku ngan adik aku td. hahaha

suffer8zine said...

haiyaaaa

Terkini : Panas!!!

Nadd said...

1st tyme nampak.
dari jauh da nampak.

mula mula igt awek, rupenya adik. hehehe...

Ayeem Jemain said...

@suffer haiyaa!

@nadd haha awek plak. dia tu la adik aku yg aku rasa nk pijak tu. haha

Nadd said...

hahaha.
mane tau.
bob pon igt awek.

sila jgn pijak, kan adikku sayang~

Ayeem Jemain said...

@nadd haha leh plak jumpe kan. balik dr mara tu, jumpe paan, puven sume. haha. dpt ke check beriban tu? awww kaya!

Nadd said...

bob je.
aku xdapat. (-.-")

Ayeem Jemain said...

yeke? nape? dorg lom proses ye? sama la cam aku. nnt dorg call baru amek. lembab lak. haha takpe, ko dpt gak sisa2 nnt bob blanje ko. ;D

Nadd said...

lambat proses.
benci kptm! ;p
xnak sisa2. nk semua! *tamak haloba*
haha..

Zulfahmi Abidin said...

hahaha..tapi yg nie takkan mak ko tak bace ayeem....kantoi lah ko pindahkan tarikh semua.^_^

@mak ayeem: makcik..ayeem kan.dye kan..slalu kann.....

haaahahaha.tawu takut ayeem..^_^

Terkini: Peti Mel Suara | Belajar Seks Dengan Cepat | Pakar IT Zaman Teknologi Tinggi

mofaizmz said...

hahaha.. rilek2 sudah.. xyah gabra2..

Umie Nadhirah said...

Saya wakil dr Mak Ayeem...


"Anakku sayang, nape blog Ayeem bertemakan Ayam?" Mak suruh tema dangdut taknak...

Kie-yu said...

hihihi
mak ooo mak!
ayeem kan die kannn :p

zaL_cdpx said...

HAHA....tw takot ko ek ! aku ingt ko xpndai kecut perut !!

yeaa....ayeem kecut telor !
bgtw mak ko...aku bgtww ~~~~~

buDAK keCIK said...

tindakan paling bijak utk spesies ayam cam ko~!

kokokokk

ainakhani said...

hahahah padan muke ayeemm !

famly aina x tau pon aina ade blog.

hahaha xD

Ayeem Jemain said...

@nadd haha bukan tamak, tu pengikis namenye. haha

@fahmie haha mak aku tak baca entry punye. maybe baca title je. tp tak ke title 21SX tu agak menarik perhatian.. haha

@mofaiz blog ko bersih takpe la haha

@umi haha leh lak nyamar2. tau lah nama umi! ;D

@kie-yu haha ape ape?? nk kena?? ;D

@zal kalu ko tanak kena rogol buat kali kedua, baik senyap. haha

@budak haha memang bijak..

@ainakhani haha biasa takkan tau la. kalau tau pon, mst sbb blog dia bersih, so berani la dia. haha

chittysarah said...

hahahah..
comel la ain tu..
hehehhe

Cik Cici said...

haha bagos ape mak u baca.soh baca belog ai skali.muahaha.i'm back!

syafiqah ezam shah said...

aiyokk tak tahu..
haha..mak ika baca blog ika ni tapi bukan pembaca tegar!haha

Sophia Rani said...

hahaha.. adoi... takpe2.. mak ayeem tak baca punya lah,,, kot..

Fatihah :) said...

haha padan muke uwekk :b lepas baik lh ayeem nanti :D

Ayeem Jemain said...

@chitty comel pulak. kejam ada la. =.=

@cici hahaha tanak la. nnt dia baca blog u teros dia masok minang baru tau. haha.

@syafiqah haha blog bersih takpe la.

@sophia hahaha mintak2 tak baca! :D

@fatihah kijam, awak kijam! haha

I*K*T*I*R*A*F said...

hahahahahahah.

mak cik! ooo mak cik! chek blog anak mak cik neh!

kehkehkehkeh :D

Ayeem Jemain said...

@iktiraf haha jangan lah jangan lahh

airazulaikha said...

haahaha.. ayeem sememangnya abg yg sgt baik kan kan.. hehehe :P

jeera said...

HAHAHAHAHAHA!!! SABARRRRR :DDD

Ayeem Jemain said...

@aira haha ye, sangat baik dan bertanggungjawab. keke.

@jeera hahaha ye, tgh sabar la ni. =.=

Lovely Bella said...

ermm... aku pun x nak adik badik or family bace blog aku.. hahah macik.. blog anak macik best laa..

Nieza Micha said...

hahaha!~ kesian2... tp takkan mak kau tak tanye lagi...?

Ayeem Jemain said...

@bella hahaha tak best la. lucah je. haha.

@nieza haha tak tanye plak. maybe dia paham kot aku tak bg tgk. :p

cHempaka dewi said...

hahahahaha!!!!bia la mak ko baca!!hish!!kokok kang!

Ayeem Jemain said...

@chempaka haha busuk hati punya olang.

zaL_cdpx said...

len kali nk share kegembiraan., share je ngan aku ! aku rela bsorak gembira bsamamu ! weeeee~

Zulfahmi Abidin said...

haha.ye tak ye jgk.okey2.ko semunyi kan jer.^_^

Amirrah Zawani said...

hahaha!!! ayeem hampir kantoi dh!! :)

Ayeem Jemain said...

@amirah huhu thats why... :'(

LuLu said...

hahahaha sengal!! mati la kalau mak u bace sume. fuh mmg top blog ar :P good luck then :P

Gayahspears said...

aku carutkah saje d sini~ hak3
kaki lucas jugak..~lalarikkkk

Shino said...

ak igt nk suh linkkn blog ko kt blog company...suh robot y wt...bru gmpk...akakaka....

Ayeem Jemain said...

@lulu hahaha tu la pasal, mati i kena terajang!

@gayah haha ade gak tagline baru tu

@shino hahaha ko jgn main gila bro!

nyna said...

haha.boleh bayangkan situasi tu macam mana.
nyna pun tak prefer sangat nak bagi mak ayah baca blog nyna.huhu.

btw.comel gila blog ni!

Ayeem Jemain said...

@nyna haha mmg la, sbb personal kan. bila relative baca, rase awkward. hehe thanks! ;D

cimut munniey :) said...

homeyyy jep adik ayeem HAHA

Miss Yaty said...

hahaha..pantas tinakan ayeem..nasib baik lah sempat tukar kalau tak bernanah lah telinga ayeem..hihi;p

Ayeem Jemain said...

@cimut homey ape. rasa nak tampo

@yaty hehe tu la =.=

ked said...

wah, setaon kendian bru aku komen..aku lagi sadis, mak sedare aku bc blog aku..dah la sblom tu aku ade cte psl fmly prob aku..seb bek la lam entry tu aku berkias2 je..kalau tak, tak balik kampung la aku 7 keturunan..huhu

Ayeem Jemain said...

ked pergh bahaya gila. mana la dia jumpe blog ko tu eh haha

bighagenjo said...

pergh, best adik kau. hihi

mynameismy said...

asik kantoi je...-.-'

si macho said...

wakakakkaka .padan muka mu ayem ! :p