Sunday, November 14, 2010

Saya Seorang Graduan

Tanggal 6 hari bulan 11. Hari yang bermakna untuk Ayeem. Convo day KPTM yang ke-27 yang diadakan kat PICC, Putrajaya. Memang grand dan seronok. Berani potong anu jari rambut lah, konfom takde sapa pun yang berpeluh even yang duduk kat luar dewan. Sejuk je, nyaman! Kalau duduk luar PICC lain cerita lah.

Beribu student dikumpulkan dekat situ, dari semua cawangan KPTM (dapat jugak cuci mata masa rehearsal. Hehehe) Nasib baik dipecahkan sidang pagi dan petang, kalau tak, lagi lah jam! Ayeem dapat sidang petang. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Beratur, jalan, tunduk, sambut sijil, pandang kamera, jalan. Fuhh takde silap, Alhamdulillah. Tapi, ada sorang tu boleh pulak terjatuh sijil dia. Kesian doh. : (

Emak, Ayeem, Abah, Eddy (abang). Ain (adik) tak dapat datang sebab dia dah nak final. Tak syak lagi, Ayeem makin gemuk. Huarghhh! Dayumm dayumm! Ni lah jadinya kalau duduk rumah makan sedap²!

Tapi rasa ralat paralaks lah jugak kan sebab Ayeem tak dapat anugerah pelajar cemerlang. Argh! Sikit je lagi. FYI, Ayeem dapat Dean's List 5 semester berturut², tapi semester 6 jatuh gedebuk teruk gila. Nak dapat anugerah cemerlang kena dapat full 6 semester Dean's List. Tapi takpe lah, dah tak ada rezeki. Anyway, bercukur syukur lah jugak dapat CGPA 3.58 untuk Diploma in Computer Science ni. Ayeem still ada harapan untuk mintak MARA convertkan pinjaman MARA Ayeem kepada biasiswa nanti, InsyaAllah. Mintak² dapat lah. Doakan Ayeem ye kawan²? :')

Rasa macam pelajar AF pulak. Bersama cousin a.k.a classmate, Aween. Dia banyak support Ayeem.

P/S : Masih berpikir nak ambik course apa untuk degree nanti. Apa²hal pun Ayeem nak cukupkan kerja setahun dulu, cari pengalaman. Sekarang ni baru 5 bulan.
P/S : Dean's List - GPA 3.5 ke atas.



Comments
57 Comments

57 Kokokan Suci:

zaL_cdpx said...

ooo...nk smbg amik degree lak ek ! okla tu ! gemok ke? ko tinggi je ok la tu ! kihkih !!!!!!

woo..best2... wa konvo kt dewan je ! sedey sial !

Markonah said...

gila la ko ni.. hahah. tahniah bhai~

jimmy jimboo said...

fuyyohhh !!

dah konvooo ..

tahniah yea

Irine Nadia MaRceLLo said...

elelelelele..pic last tuh x menahan. nampak sgt dah lama menyimpan perasaan nak masuk AF! hahah.. :P

btw, TAHNIAH KERANA TELAH
MENG-KONVO-KAN DIRI!!!

salam sayang dari irine,
EWAHhhhhhhhhhhhhhhhh! hahahahahhahahahaha

one2paii said...

uit pndai tul lu nie..tp napa x nampak lu kek sana?

Ayeem Jemain said...

@zal haha tinggi la sangat.

@markonah haha thanks markonah.

@jimmy hehe thanks! ;D

@irine hahaha takmo lah AF. nak AA - akademi ayam hahaha. thanks irine! pergh sayang siap. hahaha

Ayeem Jemain said...

@one wahh kau kptm gak ke? kptm mana bhai?

zaL_cdpx said...

dlm pic tu r ko nmpk tggi ~
ko nk aku puji ke ktuk ko nie ?? aku karen gak ayam nie kang

Ayeem Jemain said...

@zal haha aku tak tinggi lah doh. tu penipuan fotografi namenye. kekeke. no lah, family aku mmg rendah2. ;D

zaL_cdpx said...

okla tu ! ko kn ayam katik ! layak bt hiasan je.., xsedap dmakan ! haha

Azrul Hisham said...

tahniah bro \(^_^)/


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

Ayeem Jemain said...

@zal haha sukahati, aku ayam serama lah. nama penoh seramachandran.

Zulfahmi Abidin said...

perh.tak macam gempak pulak an result kau. weh.mesti bile dapat result awek kau pon kiss kau maut punyer kan mcm dlam video tuh^__^

one2paii said...

xla baii..gua cleaner kat sane..hahha

Ayeem Jemain said...

@azrul thanks bro! ;D

@fahmi haha malangnya aku takde gf time tu. ;D

@one hahaha macam2 la kau. ckp la bg betol doh. haha

Izamir Ridzwan said...

tahniah bro...

Ayeem Jemain said...

@izamir thanks bro! goodluck utk anugerah tu nnt! :D

yebbit + . + said...

alaaaaaaaaaaaaaaa. nk grade jugakkk.

Ayeem Jemain said...

@yebbit haha ala, nnt tiba mase yebbit pulak laa.. ;D

lassiegewdix said...

congrats :)
dulu kptm mane ea ? :P

Hunny said...

tahniah bro..:)

Ayeem Jemain said...

@lassie hehe kptmkl. napa? kptm gak?

@hunny hehe thanks. ;D

Zulfahmi Abidin said...

takde??bahahaha.tidak.............

liyana aziz said...

wahhhh!! patut berbangga! susah nak skor kot 5 semester berturut2.. hope x lambat wish.. congrats and all the best!

Ayeem Jemain said...

@fahmi haha, itu adalah satu nightmare! grrr.. kalu tak, siap ke hotel.

@liyana hehe thankss, dah terlambat dah. keretapi dah berlepas dah. :p

Marya Hana . said...

alamak. i follow u no x berape cantek la plak.. hehe. tenx ye sbb follow blog i.. yg ke-500.. teheee :D

btw, congrat's.. pic last tu smart gile. i like.

Ayeem Jemain said...

@marya haha tak cantik pon takpe la. janji org yg follow ni cantik. hahaha. thanks anyway! ;D

Syazwana said...

bestnye dh grad!!!
xD

Ayeem Jemain said...

@syaz hehehe sgt best ok!

Robot | Sakti said...

tahniah bro.
teruskan usaha mu.
selamat maju jaya.

ayat ikhlas tu.
keh keh keh


Post Terbaru Jangan Bercakap Di Dalam Tandas

Sophia Rani said...

tahniah ye ayeemm... wahh.. pandai nya ayeem nih!!!!

nnt nak smbg degree kat mana..??

Ayeem Jemain said...

@robot hehehe terima kasih robot. ;D

@sophia maybe nak kat uitm shah alam je. dekat. :D

*cimOt* said...

waaaaaaaaaaaaa..suda konvo en ayam..beshnyer..xpe2 aku kne gigih lagi ok..

Ayeem Jemain said...

@cimot hehe goodluck mot! ;D

amal_fc1303 said...

congrate sgt2..
dean list 5 sem berturut2 tu..
dsyat2..
nie msti ngadap buku je xabeh2 nie..

Kie-yu said...

tahniah ayeem~~
pandai woh dak ni
hihi :)

wannurfazrini said...

fumalakkkk , asal kau nmpak hemsem sgt ni ? hahah ada pape ke ? HAHA

Ayeem Jemain said...

@amal haha takde lah ngadap buku sgt pon, last minit je. kekeke.

@kie-yu thanks! haha mane ade pandai lah. kptm je, bkn utp ke ape. ;D

@fadz hahaha ape maksud di sebaliknya fadz?

Cik Cici said...

heee lambat sikit nak wish ni.selalu asyik jadi org yg first je kan.hahah.clap clap and say tahniah zaim :).hahha.oke tak?siapp full name lagi tu ;p..u bgtau ai lambat lau x mecti ai lari2 bawak serama kat u ;p

Ayeem Jemain said...

@cici haha selalu jd yg first? bilo maso? hehe thanks anyway. bg rama2 lak lah, bosan lah serama. :p

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wah tahniah =)

LATEST ENTRY

FALSAMPAH ATAU FALSAFAH?

KALAU LA AWAK TAHU?

Ayeem Jemain said...

@gadis hehe thanks. ;)

Ninie said...

entry plg skema dr ayeem. hoho tahniah!! moh masuk uitm. uitm di hatiku ;))

Cik Cici said...

oh bukan selalu ai yg first eh?oh tu laki yg dulu ;p.hahah

Ayeem Jemain said...

@ninie hahaha memang lah skema. topic pon konvo kan. ;D

@cici haha tu la, byk sgt laki pon payah gak yang..

SnowladieS said...

waaaaaaa terornye ayam konbo!
tahniah bro ! gimme pai! :p
nape ta kutep balik pointer yg jato tu? haihh

:p

chittysarah said...

waa~~
da grad..
best2!!

ezan said...

congrat ayeem :)

eh ayeem KPTM gak kew, kampus mana ek?

sama lah ezan pun kptm gak :)

Ayeem Jemain said...

@snow haha taktau pointer tu jatuh mane, kalau tak dah kutip dah :p

@chitty hehe mmg best! :D

@ezan hehe kampus kl. ezan? :D

neyra shazeyra said...

grats :)

ezan said...

owh...kampus kl...ezan kampus ipoh :)

Ayeem Jemain said...

@ieyra thanks ieyra! ;D

@ezan ooo ipoh ke. cos ape? ;D

aisya zainal said...

ayeem kptm mana eh?

Ayeem Jemain said...

@aisya kptm kl. nape? :D

cimut munniey :) said...

woah! genius doe ayeem niee. terbaik wookkk :) better late than never. congrate :D

Miss Yaty said...

tahniah ayeem....hihi:)

Ayeem Jemain said...

@cimut haha lebih2 cimut

@yaty thanks! :D