Friday, November 12, 2010

Contest Makan Ayam

LANGKAH :
1. Tangkap gambar korang tengah makan ayam (pose konon² makan pun boleh).
2. Buat entry tajuk "Contest Makan Ayam" dan upload gambar korang tu.
3. Letak banner atau widget contest tu di blog korang.
4. Submit permalink contest korang kat ruangan komen contest ni.


banner - sidebar

widget - bucu blog (latar transparent)
*size both banner & widget hanya 7kB. So, jangan risau, takkan lag.
*kalau nak resize banner/widget, pastikan nisbah width:height = 2:3.
*posisi widget boleh diubah, just tukar bottom ke top atau left ke right.
*kalau tak join contest, tapi nak support, boleh jugak letak banner/widget ni.

HADIAH :
Category : Paling Ayu
No.1 : RM20 + Square flash banner + Cenderahati tajaan Kie-Yu
No.2 : RM10 + Square flash banner
Category : Paling Gelojoh
No.1 : RM20 + Square flash banner + Cenderahati tajaan Kie-Yu
No.2 : RM10 + Square flash banner
Category : Paling Kreatif
No.1 : RM20 + Square flash banner + Cenderahati tajaan Kie-Yu
No.2 : RM10 + Square flash banner
Peserta Bertuah
Square flash banner + Topup RM10 tajaan Pujangga + Tapak Iklan Sebulan di Liyanaa.com
3 X Sagu Hati
Square flash banner setiap seorang.

KRITERIA :
Ayu/Kacak
Pose paling ayu-sopan atau kacak hingga sejuk atau beku mata memandang, akan menang. Juri perempuan akan dijemput sama bagi mengelakkan Ayeem dicop gay.
Gelojoh
Pose paling gelojoh hodoh (pose je hodoh, bukan muka) sampai buatkan orang rasa macam nak tumbuk, akan menang.
Kreatif
Pose paling lain macam, akan menang. Kalau tak ada pose yang kreatif, kami adili photo siapa paling artistik, nampak seni photographynya.
Bertuah
Random entry akan dipilih berdasarkan nombor bertuah di Random.org

TARIKH TUTUP :
11 Disember 2010

INFO TAMBAHAN :
1. Contest ni akan diadili oleh 5 juri termasuk Ayeem, supaya result nanti lebih adil, tepat, mampat dan montok.
2. Hadiah mungkin akan berubah mengikut kehendak para sponsor. Tapi Insyaallah tak akan berkurang, malah bertambah.
3. Seorang hanya boleh menang 1 tempat saja daripada 10 tempat ni.
4. Keputusan nanti akan dibuat menggunakan flash, Insyallah. So, korang boleh letak flash tu dekat blog/entry korang nanti.

P/S: Ayeem bukak luas peluang untuk korang happy! 10 orang akan dapat sesuatu, 10 ok! Bukan 3! So, jangan teragak² nak join! Maybe korang yang bertuah tu! :D



Comments
155 Comments

155 Kokokan Suci:

kata kila said...

yay!!contest ni rupenye

wannurfazrini said...

Hoh makan ayammmm ? HAHAH ok kontest ini mencabar . style gelojoh tu plg rare .

Ayeem Jemain said...

@kila haha amacam? ada bran?

@fadz haha kalau ade org makan ayam sambil berbogel, kompom2 menang no1 plg kreatif! hahaha

Markonah said...

yeahhhhh ! haha aku baru pas makan kfc tadi. kalu tau aku dah tangkap gamba dah. huahahahha :)

Ayeem Jemain said...

@markonah hahaha! yeke? adehh miss.. haha takpe, ayam mak kau goreng pon boleh. haha.

magnoliapert said...

Halamk! Memang style lah contest ni, sok pagi pagi kena g pasar, cari ayam nak masak utk kontest ni.

Hahahaha :D

Zulfahmi Abidin said...

haha.aku akan pikir2 kan pasal kontest nie.mcm best.^__^ lame lagi.bagi aku jumpe ayam dulu.^__^

Terkini: 1. Lanun Harapan 2. Aku Doktor Cinta 3. Bangga

Ayeem Jemain said...

@pert hahaha. beli 10 ekor kalau boleh! haha.

nora amila ghazali said...

waaa... macam best contest nie... huhu... hurmm ada ka gambar... nak kena selidik folder nie... huhu

ee-EFA said...

hebad lh contest nih. efa join eh?

Markonah said...

aku mana duduk dengan mak T____T
Kau ni buat aku rindu dekat dia la.

Ayeem Jemain said...

@fahmi haha pikir jgn tak pikir. easy maa..

@nora hahaha ade ke kat folder tu? takde kot, ambik baru je. :D

@efa haha join lah. thanks! :D

@markonah hahaha. sorry2. salah type. bukan mak lah, mamak. hahaha

Zulfahmi Abidin said...

tuh la.sbb senang la ku nk join nie..
Terkini: 1. Lanun Harapan 2. Aku Doktor Cinta 3. Bangga

Ayeem Jemain said...

@fahmi haha join join. tp tak semestinya ko geng aku, aku bg ko menang ye! haha. aku ni adil orangnya, even tak sokong pon parti keadilan rakyat. :p

SweetyMui2 said...

waaaaaaa.....XSABAR NAK SNAP OK!! HAHAHAH..GUNA CAPS LOCK MELAMBANGKAN KE-EXCITED-AN SAYA..LOL

Sophia Rani said...

hahha.. ni yg nak kene pergi Kepci nih cari ayam... pastu posing2.. hehe

Shino said...

eh,..da leh join da ke?hehe...

Ayeem Jemain said...

@mui haha bagos2, semangat tu yg kita nk tgk. haha.

@sophie haha takyah lah gi kepsi bagai. mamak ke, mak masak ke pon da boleh da :D

@shino da boleh join, tp ko takleh join. ingat, misai gugur. haha

Shino said...

hahaha...dem ak di ban...hahaha...yeala2...ak x jd join...hahaha...

Sophia Rani said...

hehehe.. saje je... tak pon g reban nenek lah... baru real makan ayam.. :)

Ayeem Jemain said...

@shino haha ape ko ingat ohmedia je leh ban? ayeemayam pon leh ban maa. haha. bagus, dengar kata. dah kena nasi kangkang ni.

@sophia haha pergh! ganas! hantu raya tu! hahaha

Gayahspears said...

xmau join.. aku nk jadi juri ja..kah3

Robot | Sakti said...

aku pom takleh join gak?
kempunan aku nak dapat banner free.

+__+

Pujangga said...

hahaha cantikla idea...nanti pujangga kasi promot gak kat blog...hmm sponsor bole join ka?kehh3

zaL_cdpx said...

aku suke contest ni tp aku xbper suke nk join...aku tumpng hepy jer ek ~

Ms and Mr Red Ribbon said...

nak join... kne buka balik harddisk, carik gambar...

Kie-yu said...

Aku menyapot contest ini 100%

http://rumah4tingkat.blogspot.com/2010/11/perhatian-kepada-peminat-ayam-goreng.html

lassiegewdix said...

paling gewdix ayeeem ?
tade pun ? mcm mne lassie nak join !
nge nge ngeeee :P

Ayeem Jemain said...

@gayah haha juri dah ramai dah.

@robot haha ko kan dah ade banner flash.

@pujangga hoho thanks bro! boleh join, asalakan bkn juri. juri je takleh join. hehe.

@zal ahhh kau emo, mane suke begambor. haha.

@redribbon haha ade ke gambar mkn ayam?

@kie-yu thank kieyu! :D

@lassie haha category gedik takde laaa.. actually ayu tu preferrable tok pompuan n glojoh tu tok laki. ;D

zarifahmr said...

nak joinnnnnn
agagaga ;p

Ayeem Jemain said...

@agaga join join :D

SnowladieS said...

comel la ayam kat tepi tu dye tuka jadik pompuan hahahak :p

Ayeem Jemain said...

@snow haha bukan pompuan, but ayu. ;D

Nieza Mi-cha said...

woahhh... nak join... tp masuk lambat ckit kot... huhu!~

Ayeem Jemain said...

@nieza hehe takpe, asalkan sebelum 11dec. rasenye mmg ramai yg join lamabt ni. ;D

Nieza Mi-cha said...

huhu!~ yela... nak carik pose yang terbaek...:D

Ayeem Jemain said...

@niza haha buat yg terbaik. all the best! :D

Shino said...

dem..ptt la nk sgt ak mkn..len kli kompem ak x mkn da mknn ko bg...kcuali kfc la...hahaha...

Ayeem Jemain said...

@shino padahal mmg kfc je makanan yg aku blanje ko. mane ade makanan lain. damnn

EykaHamasuba said...

uih gambar makan ayam ni byk time eyka keje nandos dlu. HAHA

tapi segan nak join. :P

SnowladieS said...

oooooo ayu kaber2 gitu eh?
kalau amik pic sedut@ciom ayamgoreng boleh ke? heh :p
sebab tak makan ayam. eceh!

Ayeem Jemain said...

@eyka haha gambar dah ada. apa lagi? join lah! :D malu konon ececece.. ;D

@snow haha apa sahaja. asalkan ayam tu berdekatan mulot. :p

nora amila ghazali said...

ayem... klau bbh gmbar adik bleh tak???

Ayeem Jemain said...

@nora haha tak boleh lah nora. tak adil utk yg lain. nnt kang, ade lak yg tanye, gambar member boleh tak? gambar kat google leh tak? haha ahh sudahhh

Shino said...

mlm td kte ko ban ak...ble join plak..hahaha...ak nk hbskn smua duit ko ni...klu ak join, nk demand lbh ckt..ahahaha...

Ayeem Jemain said...

@shino haha leh lak demand2. ko tak takot ko demam nnt?

Shino said...

hahaha...

♥-- emieysandra --♥ said...

ade contest rupenyer, best la byk kategori, nk jOin gk r sb suke mkn aym goreng tp kne cri gmbar dulu..
insyaAllah..support contest ni!

Ayeem Jemain said...

@Shino haha

@emiey hehe tayah carik, tangkap baru je. ;D

mia said...

alahaii ayeem..sy tgh makan ayam ni tadi smbil bw..tup sampai je blog ayem, ayam da abess..grrr...lmbat sket je..xpe3..nnti mkn ayem ingat ayam..eh silap..mkn ayam egat ayem..

liyana aziz said...

nak g carik ayam dulu!

Ayeem Jemain said...

@mia haha yeke? ala, terlepas sudah. haha takpe, ayam senang dapat. sok lusa mst makan ayam gak. ;D

@liyana haha carik2!

MyzaAli said...

gmba sorg je ke ayeem? kalau ngn reban2 ayam skali boleh?

DUHKON :'| said...

vroommmmmm .
*cecepat beli ayam kepci ngan mcD ah cemni !HAHA

Ayeem Jemain said...

@myza haha bergambar di reban? why not. rare tu! ;D

@duhkon haha jgn lelaju! nnt eksiden! :p

HafizRahman.com said...

CEHH...gua baru p kfc semalam....tak tau ada contest...lau tak dah snap2 dah ....

Ayeem Jemain said...

@hafiz hahaha ramai dah ckp camtu. takpe sebulan maa duration. ayam mak lu masak pon boleh, tak semestinya kehepsi. ;D

saYuri said...

uish...rmainyer msukkk...ke xdek lgk??
hehe..hye2 pujangga...salam knl...rse nk msuk gak je..eceyy...

saYuri said...

alamakkkk...sori2..trsalah td..aishh..silap type pujangga..sbb dr blog de td..huuu

sori ayeem~

Sophia Rani said...

dlm gambar tu bleh ada brapa org ye ayeemm??? heeeeeeee

Ayeem Jemain said...

@sayuri haha ayeem lah, bkn pujangga. ramai katenye nak join, tp masih belom tangkap gambar kot. hehe.

@sophia haha tak kisah la kot, asalkan muke u ada. tak pon u crop je la pic tu jd sorg. ;D

cKyN WaN said...

kalo gambar ngan makan mkn lain tapi ada ayam goreng kat sebelah boleh x? haha

cKyN WaN said...

oh lupa subscribe nanti xperasan

cimOt said...

kontest berAYAMan..yeahh..tggu aq blk kg lu nk crik ayam!!kalo dapt ko pastu sembelih pon oraitt gakz...kate ayam an..

Ayeem Jemain said...

@ckyn alaa, takleh la ckyn. nnt tak jadi lah makan ayam. makan benda lain dah tu. hehe.

@cimot hahaha cannibal lah kau ni. aku tau kau nak makan hokdok ayam je! haha

suzie rahman said...

adeh lapo ayam..lemah toi klu nk gna pic ni..adeh tlg2 cndid ms ak mkn ayam..bia ak sendiri xtaw ayu ke gelojoh ke aku tyme mkn ayeem! eh ayam..ha3

Ayeem Jemain said...

@suzie haha. malu malu lak dia sampai nak candid2 bagai. ;D

amal_fc1303 said...

dah ada contest nyer..
menarik2..

aimee said...

kalo makan sate ayam bulehh? hehe..

Ayeem Jemain said...

@amal haha menarik, tp mencabar.

@aimee haha alamak, boleh laa.. ;D

liyana aziz said...

done!!! check this out!

http://liyanaziz.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam.html

update aku kalau entry kureng apa2
=p

Fatihah :) said...

http://efacintapanda.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam.html

view it :)

Ayeem Jemain said...

@liyana thanks! no.1

@fatihah thanks! no.2

Shino said...

setelah komen 3km, bru ade y join...hahaha...

Amir Izzat said...

salam bro.amir nak join..klo gambar ngan kawan2..cikgu-cikgu..saudara mara sekali..boleh tak? ehhe

Ayeem Jemain said...

@shino haha tu la pasal. percaya lah. entry ni bakal capai 200+ komen. byk borak je. haha

@amir haha ko tgh makan ayam tak time tu? takkan takleh crop? ;D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

macam layan je bro

Amir Izzat said...

okeyh bro..amir dah buat..heheh..thanks sebab sudi anjur kontest nie..nasib baik ada gmbr makan ayam..hehe.. ni link nya

http://amizzat.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam-siapa-lagi-macho.html

Ayeem Jemain said...

@brutal haha layan bro, layan, ade bape puluh hari lg. lama lg nak tutup ni. ;)

@amir. thanks! no.3

zaL_cdpx said...

oi ! aku xsuke bgambar sbb xcun ! klau aku cun..., beriban-riban gmbr aku enterprem kt blog aku..hahaha

meLLy! said...

contest? cm best.. btw, sy follow wk.

Ayeem Jemain said...

@zal camne lah ko nak cun, dah ko laki. hahaha.

@melly hehe best gak lah. thanks folo. ;)

Ustaz Love said...

Salam...

Kalau gambar org lain yg Ustaz Love tangkap secara candid tgh makan ayam, bleh tak? ;)

Ayeem Jemain said...

@ustaz haha kalau gambar ustaz boleh lah. gambar orang lain tak best lah staz. ;D

SyUhAdA said...

nak cari gmbr dlu..
klau ad,leh join..~

Ayeem Jemain said...

@syuhada haha ala, tgkp yg baru je. ;)

wannurfazrini said...

ayem i amik banner promote ur contest dkt blog sbb xdpt nak join! huhuuu!

Ayeem Jemain said...

@fadz argh semua tak jadi nk join, majok ar camni. =.=

Izamir Ridzwan said...

ayeem : nah aku join jugak.. http://izamirridzwan.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

@izamir thanks bro, no4. ;)

Mila said...

Ingat nak join... tapi nak guna gambar anak... boleh tak? boleh ler... please... hehehhe :)

::cikserai:: said...

cikserai join jugak!!

http://seraiaddicted.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam.html

Izamir Ridzwan said...

aik..baru 4 ke??

Zyash said...

Zyash dah join jugak...hehe
CONTEST MAKAN AYAM

Ayeem Jemain said...

@mila haha alaaa mila kalau boleh nak, tp tak adil lah utk peserta lain kan..? sorry. :')

@cikserai thanks! no. 5!

@izamir hehe 6 je. susah gak nk dpt contestants ni. ;)

@zyash hehe thanks zyash! no. 6! :D

Cik Cici said...

ayeem dear ai tunaikan janji ai dh.bajet janji sehidup semati ;p

naah : http://akubercandadidiarymaya.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

@cici hahaha, siap dear2 lagi. ingat i sorang juri eh? kekeke. thanks yang. ;D

saYuri said...

ayeem..yuri da join..ekekek

http://v0ndraculz.blogspot.com/2010/11/c0ntest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

@sayuri thanks sayuri. no. 8 :D

mofaizmz said...

dah join.. hentam saja, xjumpa pic laen dah..

http://mofaizmz.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam.html

░♥si lampu neon♥░ said...

WEH SUKE WEHH NAK MASUK !! HAHAHAH

Ayeem Jemain said...

@mofaizmz thanks bro! boleh la tu.. ;D

@neon haha masok jgn tak masok! ;)

Sophia Rani said...

AYEEM!!!! org join nih!!!

ni sy punya link

http://maharanisofia.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

@sophia thanks join! no. 10! :D

Ayeem Jemain said...

@sophia thanks join! no. 10! :D

puteri zaza said...

my hubby nak join tp die xda blog,guna blog zaza bleh x

Eman said...

eman akan joinnn!
tungguuuuuuuuuuuuu!
;DD

Ayeem Jemain said...

@zaza kalau boleh nak bagi, tapi macam tak adil lah untuk blogger lain. sorry. :'(

@eman haha join jangan tak join! ;D

Zulfahmi Abidin said...

ayeem.aku gune format gif buleh tak? reply asap pls.

Ayeem Jemain said...

@fahmi ishh boleh boleh. gif pon gambar jugak kan.. gambar bergerak. hehehe. ;D

nora amila ghazali said...

ok nora join...

http://noraamila.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam.html

harap diterimala... hik3...

Ayeem Jemain said...

@nora hehe terima aje. thanks nora. ;)

Zulfahmi Abidin said...

Fahmie telah Join.

http://fahmiehyperlink.blogspot.com/2010/11/contest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

@Fahmie thanks bro! no.12! ;D

Cik Nathrah said...

hahaha..menarik dow~

Ayeem Jemain said...

@nat haha pompuan mmg suka contest2 cenggini. ;D

Ailyl Rozanna said...

wahhhh i loikeeee contest ayeem ni! *thumbsup*

Ayeem Jemain said...

@ailyl sape yang gila begambor boleh2 lah join. haha. contest ni tak sehebat contest conteng2 ailyl. =.=

Ninie said...

ayeem, skrg da bape ramai peserta? klu tak ramai, i nak pegi tangguk ayam kampung sekor nih. nak buat prop gmbo mkn ayam nih. huhuh

Ayeem Jemain said...

@ninie hehe baru 12 sahaja. join lah. maybe ramai join last minit kot.

ainaa mardhiah abdullah said...

like 2 join..
tutp 11 ebulan kan??MSOK 11 EBULAN R..mlu r n nk tyg pix tuh kt blog..
brok gile33...hahah

Ayeem Jemain said...

@ainaa ishh ape pulak, sebelum 10/12/2010 pukol 11:59p.m kena join haha

ainaa mardhiah abdullah said...

ok..t tpt kol 10 ..10 ebulan ye..

Ayeem Jemain said...

@ainaa haha seboleh2 tau. ok, ayeem tunggu. ;D

Gadish Lollipop said...

farah join yea
http://gadishlollipopinwonderland.blogspot.com/2010/12/contest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

@farah hehe anda yang ke-13! :D

Gadish Lollipop said...

thnx yea

Ayeem Jemain said...

@gadish welcome! ;D

Eman said...

Ayeem, akhirnya aku daa buat entry.
phewwwww...
=.="

http://bukanpembohong.blogspot.com/2010/12/contest-makan-ayam.html

ko koment en pas tengok.

Boloque said...

menarik nih..hadiah pon boleh tahan

TERBARU: (Video) Zizan & Johan Cakap English Di Shout! Awards 2010

Ayeem Jemain said...

@eman thanks bro! no. 14. :D

@boloque hehe join lah kalau ade gambar. :D

Fifyjammieasbim said...
This comment has been removed by the author.
Fifyjammieasbim said...

ayeem ayeem fify da follow ayeem :)
hikhik then nak masuk contest muleyh tak ? hohohoh

Ayeem Jemain said...

@fify hehe thanks! eh why not? masuk la! :D

Fifyjammieasbim said...

encik ayeem ^_^
da masuk da :)
nah amek link nie...hikhik ganas tak ? hahahah

http://fifyjammieasbim.blogspot.com/2010/12/contest-makan-ayam.html
btw maaf la malu nk bergambar i takut kamera taw :P btw thnx bg peluang ^_^ bubye visit my blog oke :)

Ayeem Jemain said...

@fifiey haha ok apa. thanks join! goodluck! ;D

Nieza Micha said...

nieza dah join...^_^

http://niezamicha.blogspot.com/2010/12/contest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

@nieza thanks join nieza! :D

Puteri Zaza said...

pyan join...
gambar neh bleh x

http://syabilzafran.blogspot.com/2010/12/contest-makan-ayammm.html

Ayeem Jemain said...

@zaza hehe boleh, thanks join! ;)

d_LA said...

ayeem..dla nak join gak ni..sila skodeng cepat2, lulus ke x yer..tq :)

http://nasi-kerabu.blogspot.com/2010/12/contest-makan-ayam.html

sya hassan said...

ayeem.. cik gebu joined.. XD

http://soyahchanteq.blogspot.com/2010/12/contest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

thanks join!

neyra shazeyra said...

NAHHH!!! ahahahha alast minute dah ni

http://www.ieyra.com/2010/12/contest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

@ieyra hehe thanks join eyra! :D

Pinky Pixie said...

http://pinkygirltalk.blogspot.com/2010/12/contest-makan-ayam.html


errrr, errrr.. da terjoin... huhuhu.

Ayeem Jemain said...

@pinky thanks join! :D

wannurfazrini said...

esok je tarikh tutup contest ni . dah pilih pemenang dah ke?

Ayeem Jemain said...

@fadz haha belum lagi. tunggu tutup dulu. ;D

Amirrah Zawani said...

Ayeem...
i dah join ni.. sila bagi menang ok.. hahaha!!!!


http://planetmirra.blogspot.com/2010/12/contest-makan-ayam.html

Ayeem Jemain said...

@mirrah thanks join mira! ;D

Amirrah Zawani said...

eyhh.. ayeem.. thanx terima lagi..
i salah paham lah.. i ingat sampai pukul 11.59pm hari ni.. sbb u cakap sampai 11 hb, hari ni kira 11 lagi lah kan.. hee :)

Ayeem Jemain said...

@mirra haha tak la. 11 dec tarikh tutup, means 11 dec dah tertutup la. haha.

FH said...

alaa.. da close date ke. baru nk join. huhu

Ayeem Jemain said...

@FH da close da. da dpt result da pon. sorry. :'(