Tuesday, October 05, 2010

Second Multimedia Assignment

First assignment Multimedia masa semester 5 masa Ayeem study dekat KPTM KL dulu, kami kena buat multimedia resume. Ahh takyah lah nak bagi orang tengok kan.


Second assignment pulak, kami kena buat fairy tale animation. So, kami pikir punya pikir sampai nak putus telur, akhirnya kami pilih "Sang Kancil dan Monyet". Untuk kartun ni, Ayeem takde sumbangkan suara pun. Ayeem kalau nak keluarkan suara bukan free bang, kena bayar. Haha. Nahh, sebab Ayeem yang jadi animator, so untuk voice member lain lah yang buat.

Setiap orang pun bermula dari bawah kan, so sama jugak lah Ayeem. Memang cakar ayam lah drawing time ni. Animation pun kaku. Haha. Budak baru belajar lah kata kan. So, kalau korang ada apa-apa nak tanya pasal Flash, Ayeem boleh tolong. Tak tipu, Ayeem memahami. Ayeem pegang prinsip "Buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, awak budak baru belajar, kalau salah saya jolokkan" Salah ke? Mana ada, memang ni prinsip Ayeem. Girls only ok! :D



Comments
52 Comments

52 Kokokan Suci:

Robot | Sakti said...

"jom romen"

kata Juliana Evans.


Merapu tapi bukan Mengampu

Ayeem Jemain said...

@robot ape ko ni robot? astaghfirullah al azim.. -.-

Nadd said...

haha.
bangga puan Ina weyh. ^_~

Nurul Chomot said...

haha ! lawok arh dialog ! buka tadika mesti layaaannnn video nih . hahax .

Ayeem Jemain said...

@Nadd haha bangga eh? aku ingat lagi, marks tuk assignment ni grup kitorang paling tinggi. Yeay!

suffer8zine said...

wakakap, masalah masalah

Ayeem Jemain said...

@Nurul haha mmg lawak. bukan sng nak buat voice over. nak menjiwai tu payah. haha

Nadd said...

ape tak bangga pulak.
tapi, assignment yg ade naz,effi,daus,ko ngn pocong tu peberet aku.
suke gila kot.
keep it up! :D

Ayeem Jemain said...

@suffer haha masalah negara ke?

@nadd haha yg tu mmg best lagi la. tu nnt2 aku upload. tgk ramai teruja tak. ;D

JuanYuan said...

hoho..kretip..

Irine Nadia MaRceLLo said...

hahahah..suara dua2 hekor minatang tuh ayu sungguh!!!
nak kenal je rasaa dengan empunya suara tuh.hahha

Ayeem Jemain said...

@Juan haha thanks.

@Irine haha ayu eh? macam maknyah kepit kan? hahaha. takyah kenal. kenal dgn animator nye sudah la. haha *jeles*

Irine Nadia MaRceLLo said...

niat hati nak kenal ngn editor die tadi :P tapi perasaan malu2 itik masih beradi di pekung hati.ewahh mak minah...hheheheh

Ayeem Jemain said...

hahaha. malu2 itik tu yang susah sikit tu. tak dapat nak bersatu padu ngan ayam. haha. ewahhhhhhh....... *sambil menari zapin* bermadah helah ayat mak minah ni. haha.

Zulfahmi Abidin said...

uuuu....so classic bro....tp mukadimah ko panjang lak kali nie.sjak bile ko rajin mcm nie nie? sory la kalu pasal Asenel tuh ko jadi mcm nie.kah3....lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ayeem Jemain said...

@fahmi haha, panjang ke? lagi panjang dulu2 tu. ko ta bising pon. kejaaarrr! jgn sampai aku panggil geng angsa aku kejar ko! haha

Zulfahmi Abidin said...

gile bangkong ko ade geng angsa.....okey aku mengalah (sambil angkat bendera putih) dah tak nk lari dah........aku takut dgn geng angsa dowh.....uuuu..scary..

Ayeem Jemain said...

@fahmi aaa awak jgn main2 dgn saya. saya ade kuasa veto tau! sapa saja takot angsa. bak amerika katanya.

Zulfahmi Abidin said...

perh.makin takut aku..dah2..ko amek la phone aku,wallet aku..visa aku..kad bank aku skali pasword dye ******....amek k. jgn ganggu aku dgn geng angsa lagi....waaaaaaaaa..

Ayeem Jemain said...

@fahmi handphone 3310? jadi la.. wallet pon rm1 je ade? boleh la.. cd band visa ni taknak la, wa tak minat.. bape byk dlm bank acc ni? kalau rm10 baik takyah.. ooo lu memperkotak katikkan wa ye? ingat wa ayam katik ke? angsa, SERANG!

Gayahspears said...

best video ko buat nih ayemmm..
teringin lak aku nak buat camni~wakakakakaka..huhu.. xpe2 pelahan2 kayuh..
aku sedang berusaha menjadi yg terbaik sprti ko...huhu (tunjuk ajar ku sifu) cet macam mentor pulak :)

hamzah ian said...

weh ayam.. nak kena semelih??? har har har

Ayeem Jemain said...

@gayah haha best ke? tak cukop best lagi ni. aku ade yg lagi best. tungguuu haha. ko reti guna flash eh? baguih2!

Ayeem Jemain said...

@hamzah waklu haha

tie said...

ayem pakai software pe utk buat animasi flash ni? minat r nak blajar :)

Ayeem Jemain said...

@tie adobe flash cs3 professional :)

Mr Peanut said...

guna software apa ni ? flashh apa ?

wannurfazrini said...

woitt pahal monyet ? ayam tade lak . hahah

Ayeem Jemain said...

@peanut adobe flash cs3 professional. adeh letih jawab.

@fadz haha sbb kat kolej org pggil aku zaim, bukan ayeem :D

suci uggggg said...

tiutttt, mggtkn artwork ak sem lps, adoiii xsmart lnsung (-,-")klo la leh ptr mse, nk wt mule elok2 leh publish dlm blog cm ni kih3

Ayeem Jemain said...

@suci haha publish je la. tunjukkan sejarah kita. dulu terok skg da ok sikit. tu pon nak malu, nama pon sejarah kan. ;D

suci uggggg said...

wawawa bkn malu, tkot bloger ayem ni jelous plk tgk artwork 2 kuang3

Ayeem Jemain said...

@suci haha bak datang la. buat apa nak jeles.

Annyss said...

yg prinsip tu knape mcm bahaye sgt?
oh tak berani nak blaja wat flash gn ayeem T____T

Ayeem Jemain said...

@annyss haha bahaya eh? salu2 la buat salah ye. hahaha

Ayeem Jemain said...

@annyss haha bahaya eh? salu2 la buat salah ye. hahaha

Gayahspears said...

aku x reti sgt ayem..aku tgh berusaha nk blaja la nih :( ko nk x jd sifu aku..huhuhu..

Ayeem Jemain said...

@gayah ko nak aku jadi sifu ko? ko tak takot kene jolok ke? hahaha

Shino said...

ko pun degil cm monyet 2 gk kn?ak ckp x yh nek, ko nk nek jgk...ahaha...

Ayeem Jemain said...

@shino haha naik ape eh? naik atas badan ko? sorry, saya bukan gay.

zaL_cdpx said...

my favourite cartoon (tp bkn yg ko bt nie ek)..ahaks !

ingt lg 'jgn ayeem eh! jgn monyet !!!! jgn makan buah tu'

Ayeem Jemain said...

@zal haha dulu salu keluar kat tv kan? best! ;D

EiF@ said...

jgn ayeem..jgn... ayeem ayeem..jgn suke jolok2 ni ayeem.. nanti terjolok sarang tebuan..naya jer.. hehe..

Ayeem Jemain said...

@eifa adeh, tanak la terjolok sarang tebuan. nnt bengkak dan terlebih besar pulak. haha

syafiqah ezam shah said...

tak boleh jadikan ayeem ni sifu.
nanti kene jolok..nahass!haaha

Ayeem Jemain said...

@iqa ala, jom la jd anak murid ayeem. jom laa.. *menggoda* hahaha

xkane said...

buat citer pasal sang kancil dan buaya pulak :D

Ayeem Jemain said...

@kane haha skang susah nak buat. takde penyumbang suara. ;D

*cimOt* said...

tang sore yg tak tahan nak gelak..awwwwwwwwwww..

Ayeem Jemain said...

@cimot haha cute kan? ;D

Adira Jamal said...

macam nobita je sore

Ayeem Jemain said...

@adira haha cam nobita ke? tak sama lah. ;D