Sunday, October 03, 2010

Tips Kecantikan : Mata cantik

Ayeem tengok ramai jugak bloggers buat tips-tips kecantikan ni. Mana boleh jadi, Ayeem pun nak jugak kongsi kecantikan Ayeem ni dengan orang lain! Hehe.



Ok, kali ni pihak penaja, AyamBeautyCorp. nak kongsi beberapa tips bagaimana untuk mendapatkan mata yang cantik dan sihat :

  • Setiap minggu, kalau boleh jangan tidur 5 hari 5 malam. Kalau nak tidur pun, tidur-tidur ayam saja.
  • Makanan perlu dilebihkan sayuran seperti lobak yang telah digigit arnab dan juga kangkong yang baru ditebas di longkang belakang rumah cikgu korang.
  • Setiap malam, belai dan urut mata (bukan dengan jari) dengan pisau lipat adik/anak/bapak korang buat kerja pendidikan seni di sekolah. Seelok-eloknya yang dah berkarat.
  • Selalu orang letak timun atas mata bukan? Adalah lebih afdhal kalau ia digantikan dengan kisaran 30 biji cili api dan 10 ketul bawang merah.
P/S : Pihak kami tidak akan bertanggungjawab dengan mana-mana kecelakaan yang mungkin atau bakal menimpa. Do it at your own risk!



Comments
59 Comments

59 Kokokan Suci:

Nurul Chomot said...

tips yg sgt menarik ! HAHA !

Ayeem Jemain said...

@nurul ya sudah semestinya! terimakasih pada ayambeautycorp haha.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wow,

nak try la

mia said...

choii...hahahah...kreatif sgt ayemm...

Ayeem Jemain said...

@GKSB hehe try jgn tak try. tp ingat, jgn nak main saman2 plak. haha

@mia hehe thanks. cube tau! ;D

Sophie Al-yahya said...

mcm best je nak try..

Kie-yu said...

erk!
macam seram je tips ni
tak berani ai nk try
hehe :D

*cimOt* said...

hahaha..aku wat semua tu kat spek mata aku jela..

Ayeem Jemain said...

@sophie hehe try jgn tak try. sila laporkan hasilnya kepada kami. haha

@Kiyu haha mane ade seram. try lah! :D

@Cimot haha ape barang kat spec mata. tak bg kesan lgsg. :D

Miya ✖ said...

tips ayeem gila vavi! haha (:

Ayeem Jemain said...

@miya gila ayam lah. vavi haram. viva takpe gak! ;D

wannurfazrini said...

semestinya takmo cuba !

Ayeem Jemain said...

@fadz haha cuba la.. jangan la cenggini. penat bg tips. haha

Tengku Mann said...

cet..tip takleh bla...hahahaha

Ayeem Jemain said...

@man hahha. ko tanak try? :D

Annyss said...

i da cube tips ni
saswk,lknsjk,
omaigod ape i taip ni.i xnmpk pape T___T

Ayeem Jemain said...

@annyss haha dah type salah lepas tu leh plak type betul kakakaka.

Gayahspears said...

tips nih kasi aku lagi jd rabun..ngok ko nih..hahahahah

Ayeem Jemain said...

@gayah haha yeke rabun? ala, ingatkan buta teros. adeh, tak menjadi tips aku. hahaha

JuanYuan said...

ayeem, tips ko akn mencacatkan
seseorang yg 'cerdik'..hak3

B0B said...

wajib cube nih!

SyAzWaN_zEnT91 said...

mau rabun mata..xpon mata ley tengok invisible ..hahaha...ley tengok pompuan dalm2..

Ayeem Jemain said...

@juan haha. yg penting aku tanak bertanggungjawab. haha

@bob haha wajib!

@wan haha best gak dpt mata xray tu! :D

Zulfahmi Abidin said...

aku gune kucing sbagai bahan experiment...kesian kucing aku mati gitu jer..hhahahaha

Ayeem Jemain said...

@fahmi haha alhamdulillah seb baik ko tak try kat mak ko. haha

Zulfahmi Abidin said...

HAHAHa..mak aku kuar.mmg selamat la mak aku..padan muke kucing aku..skrg. Fishkis dye aku yang punye.bahahhahahahahhaha

Ayeem Jemain said...

@fahmie haha post la ke sini sikit fiskis tu. aku pon nak. wat snek malam ni tgk bola! haha

Zulfahmi Abidin said...

sory buddy..ko kene bunuh kucing ko jugak dulu untuk dapatkanyer...fishkis nie kalau nak kene korban darah dulu..aku ade try tips kat www.Ayeemayam.com untuk mate cantik.aku try kat kucing aku.ko boleh try cara tuh untuk dapat fishkis same mcm aku.hehe

Ayeem Jemain said...

@fahmie pergh karangan ke ape ni? haha. kucing aku dah lama menghilang. taktau ke mana. fiskis pon ade sebungkos lagi tak bukak. tp mana cukop! haha

sofia said...

koyak rabak mata ayeem oi

Rina (◕‿◕)✿ said...

ceit. tetipu eden hehe

Ayeem Jemain said...

@Rina hehe mane ade tipu la rina. terai la. ;D

Anna Boleyn said...

keh keh ekh. ini menjahanamkan mata ni!

Ayeem Jemain said...

@anne haha mana ada menjahanamkan. mencantikkan la. tak caye try lah! :D

Robot | Sakti said...

ko cuba dulu mlm ni.aku nk tgk mata ko lebih canti esok pagi.

series ni.

Ayeem Jemain said...

@robot aku dah cuba dah. tu sebab harini aku ensem lain macam kalau kau prasan. haha

Irine Nadia MaRceLLo said...

hauhauhauhaua..irine dah cuba dah tips nih!!! menjadi gilew! sekarang, lihatlah hasilnya,mataku makin bersinar-sinar bagaikan disinari matahari! haha.

*haaa..kan dah teromen..eyh silap..kan dah terkomen.heheh

hye ayem! love ur blog lah! :)

Ayeem Jemain said...

@irine dgr tu kawan2. kalau nak tau rahsia kecantikan irine, beliau mengamalkan tips ini lah. haha.

haha adeh, boleh gak main silap2 ye? haha.

thanks irine. blog irene pon best and comel! ;D

lysa sofia said...

sangat bagus untuk diamalkan ayeem ! haha

Ayeem Jemain said...

@lysa haha yeah amat bagus! :D

Sophia Rani said...

pergghhhh!!! ini tips memang kasi mata sangat cantek wooo... haha

Ayeem Jemain said...

@sophia haha mmg cantik, tak tipu. ;D

teddyuna said...

ni tips tuk mnjhanmkn mata hik9

Ayeem Jemain said...

@yuna haha tak laa.. tak caye try la! ;D

EiF@ said...

ayeem..berkesan arr.. eifa dh wat dh..tetibe mata eifa jd merah..xpyh pki contact lense... WOW! =p

Ayeem Jemain said...

@eira haha kan? dah cakap dah, tanak caye. kan dah rupa pontianak tu.. gojes! hahaha

lurve honeyspinoza said...

hahah!xsanggup den...;p

Ayeem Jemain said...

@lurve hahaha tak sanggup sampai tutup mata guna tangan! *profile pic*

Fizza said...

ini klu artis yg pkai mesti POWER... huhu.. maken cntek r dieorg..

Ayeem Jemain said...

@Fizza pergh mmg lawa. jgn main2. haha

tiqaa said...

choi! ingat betul2 tips tadi. rupanya....... hahaha! tak jadi la nak ikot tips nih. lagi sanggup mcm skrg. huhu

Ayeem Jemain said...

@tiqaa haha tanak plak? takkan tanak dpt mata secantik itu kot? ;D

cthajar_pinkgurl said...

ini confirm mata jadi cantik

cam heliza lepas try nie








kah kah kah kah

LaLaLovy said...

this is the second blog lelaki yang i follow. haha. suka je tengok org lelaki bg tips. thanks utk tips yg best tu.

Ayeem Jemain said...

@lala haha really? thanks. 1st male blog yg u follow sapa? ;D

Namee Roslan said...

budak architecture sesuai amalkan ni. hahah

✿ boonga_kecik ✿ said...

konpem dpt mata mcm pontianak..! haha

Sarah Khan said...

luar biasa! haha :P

Fatimah Bt Tony said...

Perkongsian yang sangat menarik admin. Saya juga ada share tip kurus dan tip kecantikan di blog saya. Jemputlah melawat: http://bit.ly/beautyfatimah